Gartner IT-symposium / Xpo 2019: Blockchain-strategien må utvikle seg i samme tempo som teknologien

Gartner: 4 viktige hindringer for blockchain-baserte distribusjoner i finansielle tjenester TechRepublics Karen Roby samtaler med en Gartner-analytiker om årsakene til at blockchain-distribusjoner på tvers av økonomiske tjenester er minst tre år unna.

For å innse den sanne verdien av blockchain, må CIOs balansere mellom å ignorere teknologien og gjenoppbygge forretningsmodellen rundt umoden teknologi.

Blockchain er ikke en ting: Den inkluderer en rekke teknologier fra smarte kontrakter til symboler til konsensusmodeller. Fordi disse produktene kontinuerlig modnes og blir tilgjengelige, bør CIOs planlegge for trinnvis utvikling av sine blockchain-strategier.

Mature blockchain solutions include all five components. Many products on the market now lack the tokenization and decentralization components.

" data-credit="Image: Gartner" rel="noopener noreferrer nofollow">

Modne blockchain-løsninger inkluderer alle fem komponenter. Mange produkter på markedet mangler nå tokenisering og desentraliseringskomponenter.

Bilde: Gartner

Gartner-analytikere David Furlonger og Christophe Uzureau forklarer hvordan de kan utvikle en blockchain-strategi i sin nye bok, The Real Business of Blockchain: How Leaders Can Create Value in a New Digital Age. Furlonger sa at nøkkelen til suksess med blockchain er å forstå tidspunktet for investeringene.

"Fullt modne blockchain-komplette løsninger vil tillate organisasjoner å re-konstruere forretningsforhold, tjene penger på illikvide eiendeler og omfordele data og verdistrømmer for å lykkes mer med den digitale verden. Det er den virkelige virksomheten til blockchain, " sa Furlonger, en fremtredende forskning visepresident og Gartner Fellow, i en pressemelding.

Gartner ser fire faser i utviklingen av blockchain-teknologi:

  • Blockchain-aktiverende teknologier
  • Blockchain inspirert
  • Blockchain komplett
  • Forbedret blockchain

Bransjen flytter for tiden ut av den andre fasen - blockchain inspirert "og inn i den tredje fasen -" blockchain complete. "Gartner spår at sluttfasen vil starte innen 2030.

Ekte blockchain-løsninger har fem komponenter:

  • Fordeling
  • kryptering
  • uforanderlighet
  • tokenization
  • desentralisering

I følge Gartner er de fleste blockchain-produkter som for tiden er på markedet ufullstendige fordi de mangler tokenisering og desentraliseringskomponenter.

Slik beskriver Gartner de fire fasene i blockchain-spekteret.

Blockchain-aktiverende teknologier
Disse teknologiene er grunnlaget for fremtidige blockchain-løsninger. Teknologier i denne gruppen inkluderer kryptografi, distribuert databehandling, peer-to-peer nettverk og meldinger.

Blockchain inspirert
Denne fasen startet i 2012 og vil vare gjennom begynnelsen av 2020-årene. Blockchain-inspirerte løsninger utnytter grunnleggende teknologier, men bruker bare tre av de fem elementene i blockchain - distribusjon, kryptering og uforanderlighet. Mens noen av disse løsningene benytter seg av tokenisering, er de ikke tilstrekkelig desentraliserte til å lage nye verdisentralingssystemer. Som et resultat har disse løsningene ofte som mål å reengineere eksisterende prosesser som er spesifikke for en individuell organisasjon eller bransje, samtidig som de opprettholder sentraliserte kontroller.

Blockchain komplett
Blockchain-komplette løsninger leverer proposisjonen til full verdi for blockchain ved å bruke alle fem elementene: Distribusjon, kryptering, uforanderlighet, tokenisering og desentralisering. Blockchain-komplette løsninger vil ha tokenisering aktivert av smarte kontrakter og desentralisering, to komponenter som blockchain-inspirerte løsninger mangler. Disse løsningene muliggjør handel med nye former for verdi (for eksempel nye aktivatyper) og låser opp monopol på eksisterende former for verdiannonseprosesser som digital handel eller digital annonsering.

Forbedret blockchain
Etter 2025 vil komplementære teknologier som Internet of Things (IoT), kunstig intelligens (AI) og desentraliserte selv-suverene identitet (SSI) -løsninger konvergere og integreres fullt ut med blockchain-nettverk. Disse forbedrede blockchain-løsningene vil utvide kundetyper og verdien som kan tokeniseres og utveksles. Denne siste fasen vil muliggjøre et stort antall mindre transaksjoner som ikke ville være mulig med tradisjonelle mekanismer.

Uzureau spår at startups som gir native blockchain-løsninger vil få fart på markedet tidlig på 2020-tallet og begynne å skalere etter 2025.

"Selv om det ikke er umiddelbart, vil spredningen av blockchain-komplette løsninger presse organisasjoner til å utforske nye måter å operere med større grader av desentralisering enn de har nå, " sa Uzureau i en pressemelding.

Topp 10 nyhetsbrev

Vend deg til disse må-lesne primerne for å få den magre på de hotteste teknologiske emner, strategier og analyser. Leveres fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com