Gartner IT-symposium / Xpo 2019: Hvordan Zoom fremmer bedriftskulturendring

Gartner IT-symposium / Xpo 2019: Hvordan Zoom fremmer bedriftskulturendring En stadig økende mobil arbeidsstokk betyr at videokonferanser er viktigere enn noen gang. Slik fordeler det Zooms klienter og egne ansatte.

På Gartner IT-symposium / Xpo 2019 snakket TechRepublics Teena Maddox med Zoom CIO Harry Moseley om bruken av Zoom videokonferanser og hvordan det påvirker ansatte og selskaper. Følgende er et redigert utskrift av intervjuet.

Harry Moseley: Hvordan endrer Zoom kulturen til et selskap? Zoom endrer kulturen til et selskap ved å gjøre det mulig for mennesker å møte lokalt, nasjonalt og globalt på alle enheter, hvor som helst og når som helst. Den virkelige magien kalt Zoom er vår evne til å produsere høykvalitetsvideo i høy kvalitet, så vel som lydkvalitet av høy kvalitet, altomfattende med ting som opptak, enkel innholdsandel fra en mobil enhet, fra den bærbare datamaskinen eller i et rom .

I et rom har du ingen dongler, du har ingen koder - du går bare inn i rommet og begynner bare å dele av stemmen med en gang. Ved å se kollegaen din, er det det jeg kaller en altoppslukende opplevelse fordi folk kobler seg sammen og ikke bare kan høre ordene og høre tonen, men de kan se kroppsspråket. Og som vi alle vet, kroppsspråk forteller oss alt.

10 måter å levere en problemfri presentasjon (gratis PDF) (TechRepublic nedlasting)

Hvis du holder en presentasjon og folk liker presentasjonen, og folk er enige, pleier de å nikke, og hvis de ikke gjør det, har de en tendens til å riste på hodet. Hvis de liker ting, har de en tendens til å smile, og hvis de ikke gjør det, har de en tendens til å grimasse. Og så gjør Zoom-plattformen, slik jeg karakteriserer den, en-til-en og en-til-en-million og alt derimellom.

Store møter med 1000 mennesker, webinarer med 50 000 webcasts, to millioner. Det gjør at lederne på toppen av organisasjonen kan kommunisere ned til enhver ansatt i hele organisasjonen på global skala. Det utgjør en dramatisk forskjell i kultur fordi det skaper tillit på tvers av en organisasjon så vel som samarbeid.

Det reduserer omsetningen, øker produktiviteten, øker samarbeidet, noe som til slutt øker topplinjen og reduserer bunnlinjen, slik at driftsinntektene dine går opp. Det øker lojaliteten fra de ansatte slik at de blir hos selskapet fordi de forstår oppdraget de er på. Dette er mange forskjellige elementer som går inn på hvordan Zoom endrer kulturen i selskapet.

Jeg tror det er et stort press i disse dager i alle organisasjoner for å ha en distribuert arbeidsstyrke. En distribuert arbeidsstokk ansetter talentet, uansett hvor talentet er, og trenger ikke nødvendigvis å flytte dem. Som vi alle vet, det er flere jobber enn det er mennesker, så det er viktig å ansette talentet, ansette den beste utøveren, ansette den mest kvalifiserte personen. Ikke nødvendigvis i ditt sted, men på grunn av en plattform som Zoom, kan du leie dem i deres lille by, og de kan bli inkludert.

Hvis du ser på meg selv som et eksempel, vet jeg at jeg bare er et individ, men jeg har base i New York City. Jeg er koblet med kollegaene mine bokstavelig talt over hele planeten, og jeg føler meg ikke koblet, jeg føler meg ikke fjern. Jeg føler meg ikke annerledes enn om jeg jobbet på et kontor med dem fordi jeg får se dem hele tiden gjennom en flott videoplattform.

Vi holdt en fyrprat i formiddag med CIO for en av våre klienter her på Gartner-konferansen som eksempel, og han snakket om hvordan Zoom har blitt så populært at de faktisk ser utnyttelsen av kontorene sine gå nede, og slik vurderer de kontorlokalene sine.

Vi ser at mange kunder gjør det i mange organisasjoner, ikke bare på grunn av Zoom-kapasiteten, men de skaper en bedre balanse mellom arbeidslivet og gir de valg. Jeg leste i helgen i en artikkel hvordan et annet selskap tar i bruk en arbeidsplan fra hjemmet på fredager og mandager.

Andre organisasjoner gir den slags fleksibilitet til mennesker - unge familier med barn som kommer hjem fra skolen, eller voksne voksne som tar seg av en forelder hjemme, eller ting av den art. Så Zoom-plattformen og mobilitetskomponenten i den - å jobbe fra alle slags enheter, hvor som helst og når som helst - endrer definitivt arbeidsbalansen, arbeidslivet og får folk til å jobbe distribuert.

Executive Briefing Nyhetsbrev

Oppdag hemmelighetene for suksess med IT-ledelse med disse tipsene om prosjektledelse, budsjetter og håndtering av daglige utfordringer. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com