Game of Thrones: Ny HBO-serie er en fest for nørder

Når det gjelder popkultur og underholdning, har science fiction og fantasy lenge vært tradisjonelle favoritter i nerdekretser. For mange nørder betyr det at helgen er en stor helg fordi det er debuten til en moderne fantasifavoritt som kommer til live på skjermen. Jeg snakker om Game of Thrones, den første boken i George RR Martins serie, A Song of Ice and Fire, som debuterer søndag 17. april.

En av de unike tingene med tilpasningen til Game of Thrones er imidlertid at den blir produsert som en 10-episodserie på HBO for å fortelle historien om den første boken (og planene er allerede i verkene for ytterligere 10 episoder for den andre boken neste år). Til sammenligning måtte Ringenes Herre - som Martins serie ofte sammenlignes med - kondenseres til under en tredjedel av den tiden og måtte gjøre betydelige plott- og karaktersnitt for å oppnå det.

Det er en av hovedårsakene til at mange nørder er glade for å se om dette eksperimentet vil fungere, fordi det er håp om at det kan bety en mye fyldigere og mer trofast tilpasning av boken. I tillegg er det også mye interesse for å se Martins verk komme til live fordi fantasimerket hans har sin egen unike stil.

Tom Merritt, co-host for Sword and Laser, sa: "Song of Ice and Fire-serien blir sett på som den moderne Tolkien. Den bringer sammen realisme og fantasi på måter som folk flest synes er umulig. Å se visjonen gjennomført på skjermen av folk som bryr seg om historien og er opptatt av å bevare dens følelse, har vi alle veldig begeistret. Ikke en uke går på Sword and Laser hvor vi ikke snakker om en ny trailer, matbil eller annet reklamestykke glans fra HBO. "

Min forhåndsvisning

Takket være HBO fikk jeg muligheten til å forhåndsvise de første seks episodene av Game of Thrones denne uken, og jeg kom bortblendet av serien, med bare et par klager. Min umiddelbare følelse etter å ha avsluttet den sjette episoden var skuffelse over at jeg måtte vente i nesten to måneder til den syvende episoden kommer. Jeg tar det som et veldig godt tegn på at HBO er på rett vei her.

For det første spikret de det totalt på avstøpningen. Ingen av delene er dårlig støpt, og Sean Bean som Eddard Stark og Peter Dinklage som Tyrion Lannister er helt geniale. De kastet også to vanskelige deler veldig bra - Lena Headey som dronning Cerei Lannister og Maisie Williams som Arya Stark.

Manus er også en homerun. Det gjør en utmerket jobb med å sprette mellom de forskjellige historielinjene uten å gjøre opplevelsen skurrende, noe som var en stor risiko. Jeg har ikke lest boka på et par år, men etter å ha gjennomgått seks episoder, kunne jeg ikke tenke på en eneste viktig del som ble forlatt fra tilpasningen på skjermen. Det var heller ikke et eneste tilfelle der jeg trodde manuset tolket feil eller slaktet historien (det var absolutt ikke tilfelle med Lord of the Rings, som fremdeles var en flott filmtrilogi, men hadde noen forferdelige kutt og endringer). Jeg er sikker på at mye av det har å gjøre med at Martin selv ble hentet inn som konsulent og produsent på sett. Martin skrev til og med manus for episode åtte i denne første sesongen.

For å fullføre det var kostymer og kinematografi utmerket og bidro til å bringe historien til live og gi den en veldig realistisk stemning. Spesialeffektene ble også gjort bra, med unntak av noen få voldelige scener som kom av litt hokey. Når det er sagt, har ikke disse tilpasningene av TV-serien nesten like stort budsjett med spesialeffekter som et stort film, og samlet sett var de brede panoramafeffektbildene i Game of Thrones mye bedre enn den sammenlignbare Showtime-serien, The Tudors, for eksempel .

Min ene andre nit å velge med Game of Thrones var action- og kampscenene. Det ser ut til at de fleste skuespillerne gjorde sine egne stunts og actionscener, og som et resultat var disse noen ganger litt trege og arbeidsløse. Det var ikke så veldig bra i Game of Thrones, fordi det ikke er så mange actionscener, men det bekymrer meg når de takler den andre boken fordi den har mye mer action. Dette er et område som vil trenge en viss forbedring før de tar til seg andre sesong.

En ting du må huske på er at fordi dette er på HBO, må du være klar over at det er noe grafisk språk, vold og nakenhet. Du finner alle disse elementene i Martin-bøkene, men de fleste av dem ville blitt redigert hvis dette var en teaterfilm. I de fleste tilfeller flytter disse tingene historien fremover, eller er ganske enkelt en del av realismen i historien. Igjen står dette i kontrast til The Tudors, som i flere tilfeller kaster noe tilfredsstillende sex og nakenhet uten noen åpenbar grunn (selv om det fremdeles er en utmerket serie totalt sett). Poenget her er at Game of Thrones ikke er noe du vil se sammen med små barn eller tenåringer. Den er full av modent innhold og temaer.

En siste merknad: Hvis du er helt ny på Game of Thrones, vil jeg anbefale å prøve det i to episoder. Etter den første episoden er du kanskje litt forvirret med interessen din mildt pikert. Etter den andre episoden, tror jeg at du vil bli hekta.

Tre ting å se på

Når du ser på den første sesongen, er her noen få temaer du kan se etter, uten å gi bort noen spoilere.

"Vinter kommer" - Legg merke til hvordan dette uttrykket blir brukt mye, og se på hvordan og hvorfor karakterer sier det. Når du hører om vinteren i Westeros, bør du tenke på hva dette fenomenet faktisk vil bety for den fysiske virkeligheten til denne verden og dens mennesker. "Frøet er sterkt" - Denne frasen er veldig viktig for en konspirasjonsteori i historien. Finn ut hva den sier og de fulle implikasjonene av hva det får til, og hva det vil bety, hvis sant. Løven mot ulven - Se etter symbolikken til dyrene i filmen. Hver av klanene, eller husene, har et dyr som fungerer som sin sigil. Du bør spesielt se etter symbolikken som involverer hjort, ulv og løve.

Karakterguide

Game of Thrones: En rask karakterguide

Forhåndsvisning

Her er en 15-minutters forhåndsvisning av den første episoden, utgitt av HBO:

Hvordan se det

Den første episoden av Game of Thrones debuterer søndag 17. april klokka 21 på HBO, og en ny episode blir sendt ukentlig på søndager i samme tidsluke. Siden det er kabel, vil det være mange kjøringer i tilfelle du savner den eller du glemmer å stille inn DVR-en.

Jeg spurte også HBO om det vil selge episodene enkeltvis på iTunes og / eller Amazon Video på en forsinket basis. Dessverre sa selskapet "Nei", men at det sannsynligvis vil gi ut episodene elektronisk rundt samme tid som DVD-ene kommer ut. Så den eneste måten å få Game of Thrones med en gang vil være å registrere deg på HBO, som vanligvis koster rundt $ 15 / måned.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com