Få innsikt i prosjektet ditt ved å bruke LiquidPlanner Analytics

I fjor sommer gjorde LiquidPlanner et dristig grep for å legge LiquidPlanner Analytics til det eksisterende samarbeids-, sosiale og prediktive prosjektstyringsverktøyet. Med LiquidPlanner Analytics kan du skive og terne rapporteringsalternativer i prosjektstyringsdataene teamet ditt lagrer på LiquidPlanner. Du kan tilpasse rapporteringen din til å inkludere disse prosjektdatapunktene:

 • Oppgave estimater
 • Tidsarkoppføringer
 • Fristdatoer
 • Individuell tilgjengelighet
 • Maksimum timer

Inne i LiquidPlanner Analytics

Jeg har fulgt selskapet LiquidPlanner nesten siden starten, og teamet er en gruppe veldig nøye tenkere om tilstanden til prosjektstyring, plattform og fremtid. LiquidPlanner Analytics er et videre vitnesbyrd om deres produktfokuserte kultur.

Basert på min nylige orientering fra LiquidPlanner og fra å følge deres produkt gjennom årene, vet jeg at noen viktige forutsetninger de gjorde under utviklingen av LiquidPlanner Analytics inkluderer følgende (blant andre):

 • Statistikk inkluderer ikke tildelte oppgaver;
 • Hendelser og milepæler blir behandlet som oppgaver;
 • På vent har oppgaver ingen gjenværende timer;
 • Oppgaver i LiquidPlanner-innboksen er ikke en del av beregningene.
 • Oppgaver uten aktivitet som er tildelt antas å være uutvinnelige timer; og
 • Statistikk inkluderer ikke prosjekter uten oppgaver.

Disse forutsetningene fremmer renhet i analysene sine, noe som øker ansvarlighet og gir et riktig bilde av statusen til prosjekter. Dette skåner alle parter fra prosjektstatusrapporter som kanskje ikke er oppdaterte eller helt nøyaktige.

Liquid Planner Analytics bringer en rekke rapporteringsalternativer til tabellen. For eksempel bør du lagre ofte brukte rapporter og deretter få tilgang til dem fra LiquidPlanner Analytics. Figur A viser et eksempel på lagrede rapporter som kan være ett klikk unna. Figur A

Lagrede rapporter i LiquidPlanner Analytics (Klikk på bildet for å forstørre.)

Rapporteringsverktøyene er enkle å følge når du oppretter rapporter; det begrenser rapporteringsvalgene som kan ta deg litt tid når du setter opp LiquidPlanner.

Formatet for Analytics-rapportene følger de samme standardene som resten av LiquidPlanner. Figur B viser et eksempel på en aktiv prosjektanalyse trukket fra hele prosjektporteføljen en utviklingsorganisasjon sporer. Figur B

Aktiv prosjektanalyse viser aktivitet på tvers av prosjekter. (Klikk på bildet for å forstørre.)
En annen nyttig rapport er Aktivitetsanalyserapporten, som analyserer timene som er lagt i individuelle prosjektoppgaver. Jeg liker rapportens potensiale, selv om det tar en viss konsistens for å sikre at oppgavene blir fordelt på samme måte på tvers av prosjektgrupper. Figur C viser et eksempel på en aktivitetsanalyserapport. Figur C

Aktivitetsanalyserapport fordeler prosjektaktivitet etter oppgave. (Klikk på bildet for å forstørre.)

Brukerdokumentasjonen for LiquidPlanner Analytics er tydelig og kortfattet, og LiquidPlanner har god mening å skille videoer i trening kontra onlinehjelp.

Automatisering av rapportering av prosjektdata

LiquidPlanner Analytics-rapportene kan endres hver gang du åpner dem basert på endringer i de underliggende prosjektdataene. Dette sikrer at prosjektrapporter vises med de nyeste dataene. Dette kraftige, men enkle verktøyet fremmer konsistens og demokratisering av prosjektstyringsdata, fordi LiquidPlanner oppdateres automatisk og ikke når en bruker kjører en rapport.

Lagre og eksporter alternativer

Mens LiquidPlanners design- og samarbeidsverktøy fremmer det å ønske å holde rapportering online, kan det hende du har grunn til å eksportere LiquidPlanner Analytics-data for bruk i dokumenter og presentasjoner.

For å beholde et statisk øyeblikksbilde av en rapport, må du laste den ned etter at du har kjørt rapporten fordi LiquidPlanner kontinuerlig oppdaterer prosjektrapporter i bakgrunnen. Etter å ha kjørt en rapport, klikker du Last ned i rapporten for å fange et øyeblikksbilde av den. Mens dynamiske rapporter har sjarmene sine, er det opp til brukeren å fange dataene i et statisk format hvis det er nødvendig for en rapport eller presentasjon.

Et annet alternativ er å laste ned rapporter som en .CSV- eller PDF-fil, som inkluderer alle datakolonnene som er eksponert i rapporten. PDF-alternativet inkluderer en datagraf for beregningen du valgte ved nedlasting. Utover disse nedlastingsalternativene ser det ut til å være et spørsmål om tid når LiquidPlanner vil trenge et API slik at det kan integreres med andre backoffice-applikasjoner som finansielle og CRM-systemer.

Konklusjon

LiquidPlanner Analytics kan være et av de ultimate verktøyene for demokratisering av prosjektstyringsdata, fordi rapporteringsverktøyene ikke krever en programmatisk bakgrunn eller til og med forretningsintelligensbakgrunn for å kjøre et så bredt spekter av rapporter om prosjektstyringsdata.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com