Futuristiske hotell for forretningsreisende i Kina og Japan

Sammenligning av AI i Kina og USA Tonya Hall setter seg sammen med Kai-Fu Lee, administrerende direktør i Sinovation Ventures, for å snakke om hva AI kan og ikke kan gjøre.

Etter at du har bodd på et Henn Na eller FlyZoo-hotell, vil din vanlige overnattingssteder bare virke brukbare. Her er en titt på Japans Henn Na og Kinas futuristiske hotell i FlyZoo.

Japans Henn Na Hoteru eller Henn Na Hotels, eid av HIS, er kjent for høyteknologiske funksjoner. På engelsk oversettes hotellets navn omtrent til "Strange" eller "Weird" Hotel.

På Henn Na nær Kansai lufthavn i Osaka, vil gjestene finne et varme kilderanlegg og en lobby som etterligner å være under vann. Men mest kul? Resepsjonen er bemannet av robotdinosaurer.

"Dinosaurene er litt gimmicky, " innrømmet Jay Allen på nettstedet Unseen Japan, men "Henn Na har brukt konseptet for å presse annen teknologi og nyvinninger som kommer reisende til gode ved å tilby en 'futuristisk' oppholdsopplevelse."

Allen påpeker at Henn Na Hotels har topp moderne utstyr i rom, inkludert et dampskap (for å dampe klær og drepe bakterier), en smarttelefon med lokal internettforbindelse for å streife rundt i byen, og en AI-drevet, i -rommet fjernkontroll, for gjester å ringe hjem, streame videoer, kontrollere rommets belysning og tjene som en fjernkontroll for TV-en.

Et nytt Henn Na-hotell i Tokyo Ginza ble bygget spesielt for forretningsreisende, og i resepsjonen blir gjestene møtt av humanoide "kvinnelige" roboter. Robotpersonalet hilser ikke bare gjester, men sjekker dem inn på rommene. Roboten snakker engelsk, kinesisk, koreansk og japansk, og kan smile, blinke og bevege armene.

5G mobilnett: En innsideveiledning (gratis PDF)

For hotellet som ligger i Ginza, har hvert rom også en 4K-TV, som vist i hotellets reklamevideo. Roboter tildeles oppgaver som rengjøring av vinduer og gulv, men mennesker lager sengene og håndterer kommunikasjon.

I august åpnet et nytt Henn Na-hotell i Tokyo Tawaramachi i Suginami City-området med en holografisk stab, en holografisk ninja, en dinosaur, samt en anime-karakter.

En nettbrettlignende enhet justerer lysene, og ikke bare mørk mot lys, men tilbyr en "forhåndsinnstilt stemning" som inkluderer valg som "slapp av, " "fokus", "solnedgang", "vår", samt angi temperaturen, og stream film. Gjestene kan også bestille fra en interaktiv meny.

"Japan står overfor en raskt aldrende og avtagende befolkning og søker stadig teknologi for å gjøre det mulig for bedrifter å gjøre mer, med færre ansatte, " sa Allen.

"Japan står overfor en enorm tilstrømning av turister, inkludert et forventet rush for OL i Tokyo i 2020, " la han til. "Dette betyr at det er behov for ansatte som kan snakke flere språk; ikke bare engelsk, men kinesisk, koreansk, vietnamesisk, russisk og andre språk. Dette personellet knas, kombinert med et økende behov for støtte til fremmedspråk, kan i noen tilfeller dekkes mer raskt og billig med AI og robotikk. "

Språklig mangfold er et tema i Japan og den nåværende dinosaurrobotstaben er begrenset til japansk, engelsk, kinesisk og koreansk, men "vil sannsynligvis endre seg etter hvert som AI-teknologien utvikler seg, " sa Allen.

"En av årets varme nye gaver i Japan er en robotbjørn kalt Koupen-chan, som reagerer kontekstuelt på setninger fra eieren og gir uttrykk for støtte og sympati. Jeg kan se denne teknologien utvikle seg til det punktet der robotene er ikke lenger en gimmick, for eksempel med Henn Na, men tilbyr full interaktiv hjelp på en rekke talespråk, "sa han.

China's FlyZoo, Alibaba's futuristic hotel.

" data-credit="Image: Alibaba" rel="noopener noreferrer nofollow">

Kinas FlyZoo, Alibabas futuristiske hotell.

Bilde: Alibaba

Kina er ledende innen automatisering, med ubemannede butikker og restauranter. Kinas 291-roms FlyZoo-hotell, som eies av Alibaba (ja, den samme populære e-handelsvirksomheten), er nøkkelfritt og kontantløst. Det åpnet i Hangzhou på slutten av 2018. Hjulroboter hilser og serverer gjester. Det er ingen resepsjon, og det er heller ingen plysjsofaer eller stoler i hotellobbyen.

Kinesiske statsborgere drar til en av flere kiosker for å sjekke inn. Utlendinger blir kontaktet av en menneskelig medarbeider (i uniform mer enn litt som minner om en retro flyvertinnes). De kalles "ambassadører", myntet av Alibaba-administrerende direktør Andy Wang. "Ambassadører" hjelper gjester og tar bildet sitt. Gjestene kan velge gulv og hvordan rommet deres vender ut. Heiser opererer, og dører til hotellrommene åpnes ved ansiktsgjenkjenning.

I en CNBC-profil sa Wang at gjestebilder bare brukes under varigheten av gjestenes opphold og forsvinner deretter ved utsjekking.

FlyZoos salgsfremmende video viser "Tmall Genie", et stemmeaktivert, Alexa-aktig og størrelse teknisk verktøy på nattbordet i hvert rom; Gjestene kan snakke inn og bestille vann, is, romservice, samt åpne gardinene, slå på TV-en og dempe rommene. Robotbutlers, laget av Alibaba, gjør de fleste leveranser, med unntak av supper, strykejern og strykebrett.

I hotellets spisested har hvert bord sin egen QR-kode for å skanne til appen. Baren fungerer på samme måte, bord med individuelle QR-koder, men på sistnevnte blir du servert av en hurtigflyttende robotbartender.

Kjøleskap med kald mat og drikke distribusjon (anser dem som superkule, tekniske, automater) er låst, men åpner med en app på en smarttelefon. Når du har valgt varen din, vet appen nøyaktig hva du har hentet og belaster deg for den gjennom appen din.

Treningssenterets etasje er som en massiv dataskjerm, og bilder foran deg tilbyr coaching. Det er en Dance Dance Revolution-lignende øvelse, og i stedet for å stå på en pute, indikerer gulvet hvilke trekk du vil lage.

Hotellet sysselsetter et menneskelig rengjøringspersonell (som får tilgang til rommet ditt via nøkkelkortet "old-school"). Alibaba har en tilknytning til Marriott (som også omfatter Ritz-Carlton og W Hotels), men Marriotts i Kina er bare i "vurderer" -fasen når det gjelder å eliminere personalet i resepsjonen.

I følge en pressemelding ble hotellet utviklet av selskapets online reiseplattform, Fliggy, Alibabas AI Labs og Alibaba Cloud-teknologi med mål "å utnytte den nyeste teknologien for å hjelpe til med å transformere gjestfrihetsindustrien, en som holder sektoren oppdatert med den digitale epoken vi lever i. "

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com