Fremtidig nettverkslandskap betyr en karrierejitter for IT-proffer

Fem år er lang tid innen IT. Det er som hundeår, med konverteringsfrekvensen en IT-konstant, multiplisert med miljøets kompleksitet. Det er ingen enkel oppgave å planlegge en fremtidig karriere for nettverksteknikk et halvt tiår, spesielt når du er avbrutt-drevet og kvitter den ene krisen etter den neste. Vi kjøper nettverksadministrasjonsverktøyene våre basert på hva de leverer akkurat nå, ikke på veikart. Men for vår personlige karriereutvikling er den snudd, og vi må vurdere år, ikke bare kvartaler.

En ny jobb vi velger i dag, kan posisjonere oss til å sykle neste bølge til større kompensasjon, en IT-lederrolle eller en bedre balanse mellom arbeidsliv og arbeid. Men det er like sannsynlig å ta en annen rolle, investere tid i gale sertifiseringer eller verre, bare å gjøre ingenting, som kan sette karrieren vår på steinen bare fem år fra nå. Nye teknologier, spesielt virtualisering, vil påvirke rollene og levebrødene til nettverksingeniører dramatisk. Hvordan skal da netadmin forberede seg på de store endringene fremover?

Eksplosjon av gizmos og virtuelle rør

To kolliderende utfordringer driver en grunnleggende sjøendring. For det første har virksomheten sammensatt den etablerte frekvensen av konsentrasjon av tjenester til nettverk med ny teknologi og verre, helt nye enhetskategorier, som alle forventer nettverkstilgang. BYOD i mange miljøer dobler antall endepunkter, men uten kontroll av utstyret som leveres av selskapet. Cloud og SaaS er her for å bli, og programleiere forventer forbedret ytelse fra dem enn med LAN-hostede løsningene de erstattet. Telepresence har blitt kritisk ikke bare for ledere, men også for den daglige ledelsen av globale team. Legg til økte sikkerhetsangrep fra alle retninger, og du har en prosjektliste i overskuelig fremtid.

For det andre, og enda viktigere, er virtualiseringsgenien ute av systemhåndteringsflasken. VMware NSX, standardbasert SDN og Ciscos eventuelle ikke-maskinvaredefinerte nettverksløsning vil flytte en betydelig del av dagens kommandolinjegrensesnitt (CLI) under en mus. Det er ikke lenger et spørsmål om, men heller hvordan og når. Det var en tid at en gråbjørn CLI-veiviser (greenbeards?) Kunne bruke PuTTY som et kryptonittskjold for å hindre sysadmininngrep, men det er i ferd med å endre seg. Leverandørene har svart på ledelsens ønske om å senke kostnader for nettverksadministrasjon. Og gjør ingen feil; å flytte virtualiserte nettverk under kontroll av vCenter gir eksisterende administratorer et forsprang. De har mange års erfaring og ledelse vil oppmuntre dem til å utvide kunnskapen sin og påta seg så mye eierskap som mulig.

På et virtualisert Internetof Things (Cisco's Internet of Everything) vil flere enheter og forskjellige tjenester enn noensinne være koblet til et programmerbart nettverk som begynner i datasenteret, og deretter sprer den mest fjerne kanten. Med system virtualisering var det ikke bare rack og servere som ble konsolidert - systemadministrasjonsteamene ble også mindre. Det samme vil utvilsomt skje med nettverk. Vi vil ha større og mer komplekse nettverk og færre nettverksingeniører som styrer med automatisering. Når musikken stopper blir det færre stoler.

Lær nye ninja ferdigheter

Heldigvis er fremtiden for nettverksguruer ikke en gigantisk bummer - snarere tvert imot. IT-ledelse ser allerede til nettverksingeniører for vismannsrådgivning og teknisk retning:

  1. Vi ser på at hjertene til bedriftene slår i strømmen av pakker i våre nettverk.
  2. Vi har rutinemessig møte med toppledere som kjenner oss på fornavn.
  3. Vi finner rutene for å muliggjøre nye muligheter, effektivisere eksisterende prosesser og redusere kostnader hver dag.

Ved å gå foran nye trender nå, har du muligheter fem år fra nå av som du kanskje ikke engang forestiller deg i dag.

  • Få hodet i skyen. Enten du er vert av en større leverandør eller leverer dine eksisterende tjenester som en privat sky, må du få betydelig kompetanse med nettverksutfordringene med å levere sømløs tilkobling. Om ikke allerede i datasenteret ditt, vil ikke administratorer engang tenke på rørleggerarbeidene mellom serverne som surrer i stativene dine, og de lydløse prosessene ber om hvem-vet-hvor. Leverandører som Microsoft har allerede uttalt at hybridløsninger er her for å bli, og ledelsen vil se bra på ingeniøren som får det til å fungere bra.
  • Bli seriøs om sikkerhet. Sikkerhetsproblemer fra brannmurer til servere representerer allerede en enorm trussel for virksomheten, og situasjonen vil bli enda verre i et komplekst, visualisert miljø med færre administratorer. Årsaken til at brannmurpolitikken holder deg oppe om natten nå, er ikke at du ikke har ferdighetene til å sortere dem, det er at du ikke har tid. Produkter for styring av nettverkssikkerhetspolitikk som automatiserer feil og utvider policyoverholdelse kan redusere sårbarheten i dag. Å få kompetanse innen SDN Security kan gjøre deg uunnværlig.
  • Treffer bøkene. Nye sertifiseringer som den kommende VMwareCertified Associate - Network Virtualization kommer til å bli viktig. Du må lære mer enn bare hvordan du gjør nettverkskonfigurasjon med en mus. sysadmins trenger dine mange års nettverkskompetanse på plattformene deres, og det er en fin måte å få plass med rot på vCenter-bordet. I mange tilfeller vil du være den eneste som lukker selv de håreste helpdesk-billettene.
  • Bli involvert i budsjettprosessen. Som ingeniører foretrekker vi generelt å holde oss utenfor prosesser som har politiske dimensjoner, men i fremtiden vil leverandørvurdering, produktvalg og verktøyutgifter være viktigere enn noen gang. Med mer kompleksitet kommer flere styringsverktøy, og din forståelse av både teknologi og virksomhet gir deg et unikt perspektiv som budsjettledere vil trenge for å oppnå sitt oppdrag. Bli kjent med de magiske regnearkene.

Slapp av, du er ingeniør

Husk mest av alt at det vil være store muligheter for karrierevekst med denne transformasjonen. Motiverte teknologer med evne til raskt å forstå og styre komplekse miljøer blir ledere når kompleksiteten øker. Og det er aksjen og handelen til nettverksingeniører. Det er det vi gjør hver dag. Lag litt rom hver uke for forskning, sett opp en lab for praktisk læring og omfavne endringene. Du kan til og med gjøre dagens spillejobb morsommere.

Av Patrick Hubbard, SolarWinds Head Geek


© Copyright 2021 | pepebotifarra.com