Fremtiden til IT vil bli redusert til tre typer jobber

Det er en generell angst som har bosatt seg over store deler av IT-yrket de siste årene. Det er en sterk kontrast til situasjonen for et drøyt tiår siden. På slutten av 1990-tallet var IT-proffene ballens klokker. Mangelen på IT-arbeidere ga jevnlig overskrifter, og IT-proffene var i stand til å gi gode lønninger ved å få opplæring og sertifisering, jobbhopping, og i mange tilfeller være den eneste kvalifiserte kandidaten til en nøkkelstilling i et tynt utstrakt jobbmarked. På det tidspunktet ble IT holdt opp som et av fremtidens yrker, der flere og flere av de beste jobbene ville være å migrere etter hvert som datamaskin-automatiserte prosesser erstattet manuelle.

Dessverre har den ideen om fremtiden forsvunnet, eller i det minste omformet til noe mye annet.

Glansdagene da IT-proffene kunne navngi billetten deres fordammet da Y2K-krisen gikk og da skjedde dot com-implosjonen. Plutselig trengte ikke selskaper så mange kodere på staben. Plutselig var det mye færre startups som kjøpte servere og leide sysadmins for å kjøre dem.

Omtrent på samme tid var det også en generell motreaksjon mot IT i Amerika. Mange selskaper hadde kastet nesten uendelige mengder penger på IT-prosjekter i den tro at tech var svaret på alle problemer. Fordi IT hadde drevet store produktivitetsforbedringer i løpet av 1990-tallet, investerte mange selskaper for mye i IT og prøvde å ta det for langt for raskt. Som et resultat var det mange veldig store, veldig dyre IT-prosjekter som krasjet og brant.

Da lavkonjunkturen i 2001 rammet, var disse massivt overbygde IT-avdelingene store mål for kutt i budsjettet, og mange av dem ble hardt rammet. Da lavkonjunkturen trakk seg ut i 2002 og 2003, fortalte IT-proffene stort sett hverandre at de trengte å ri ut stormen og at ting ville sprette tilbake. Men, en merkelig ting skjedde. IT-budsjetter forble flate år etter år. Rebound skjedde aldri.

Spol frem til 2011. De fleste IT-avdelinger er en skygge av deres tidligere selv. De har redusert antall teknisk supportpersoner drastisk, eller outsourcet helpdesk helt. De har mye færre administratorer som løper rundt for å administrere nettverket og serverne, eller de har outsourcet mye av datasenteret helt. Dette var jobbene som sto i sentrum for IT-pro-boom i 1999. I dag har de ikke forsvunnet helt, men det er absolutt ikke mangel på tilgjengelige arbeidere eller stor etterspørsel etter disse ferdighetssettene.

Det er fordi IT-miljøet har endret seg dramatisk. Mer og mer av tradisjonell programvare er flyttet til nettet, eller i det minste til interne servere og servert gjennom en nettleser. Mange teknofobe babyboomers har forlatt arbeidsstyrken og blitt erstattet av Millennials som ikke bare ikke trenger så mye teknisk support, men ofte ønsker å velge sitt eget utstyr og se IT-avdelingen som et hinder for produktivitet. Med andre ord trenger ikke dagens brukere så mye hjelp som de pleide. Kyniske IT-proffer vil krangle om dette til de er blå i ansiktet, men det er sant. De fleste arbeidere har nå brukt teknologi i et tiår eller mer og har blitt dyktigere enn de var for et tiår siden. I tillegg har programvaren i seg selv blitt bedre. Det er fremdeles fryktelig ufullkommen, men det er bedre.

Så hvor forlater det dagens IT-fagfolk? Hvor vil fremtidens IT-jobber være?

1. Konsulenter

La oss innse det, alle unntatt de største foretakene foretrekker å ikke ha noen IT-fagfolk i staben, eller i det minste så få som mulig. Det er ikke noe personlig mot nørder, det er bare at IT-proffene er dyre, og når IT-avdelinger blir for store og sentraliserte, har de en tendens til å bli eksperter på å si "Nei." De blokkerer mer fremgang enn de muliggjør. Som et resultat vil vi se de fleste av tradisjonell IT-administrasjon og støttefunksjoner outsourcet til tredjepartskonsulenter. Dette inkluderer et bredt spekter fra enorme multinasjonale konsulentfirmaer til en-person-konsulentvirksomhet som fungerer som den leide IT-avdelingen for lokale SMB-er. Jeg er også ute etter selskaper som IBM, HP, Amazon AWS og Rackspace, som vil leie ut både datasenterkapasitet og IT-fagfolk for å hjelpe til med distribusjon, administrasjon og feilsøking av løsninger. Mange av IT-administratorer og støtter fagpersoner som for tiden jobber direkte for selskaper vil overgå til å jobbe for store leverandører eller konsulentfirmaer i fremtiden når selskaper går over til å kjøpe IT-tjenester på behov etter behov for å senke kostnadene, få et høyere nivå på ekspertise, og få 24/7/365 dekning.

2. Prosjektledere

De fleste av IT-arbeidere som overlever og forblir som ansatte i tradisjonelle selskaper, vil være prosjektledere. De vil ikke være del av en sentralisert IT-avdeling, men vil være spredt i de forskjellige forretningsenhetene og avdelingene. De vil være forretningsanalytikere som vil hjelpe selskapets ledere og ledere med å ta gode teknologiske beslutninger. De vil samle forretningskrav og kommunisere med interessenter om teknologiløsningene de trenger, og vil også være proaktive når de leter etter nye teknologier som kan transformere virksomheten. Disse prosjektlederne vil også fungere som selskapets kontaktpunkt med teknologileverandører og konsulenter. Hvis du ser nøye, kan du allerede se mange nåværende IT-ledere som går i denne retningen.

3. Utviklere

Langt det området der det største antallet IT-jobber kommer til å flytte, er i utvikler-, programmerer- og koderjobber. Mens det tidligere handlet om å administrere og distribuere maskinvare og programvare, handler det i økende grad om nettbaserte applikasjoner som forventes å fungere problemfritt, være selvinnlysende og krever svært lite opplæring eller intervensjon fra teknisk support. Den andre delen av kaken er mobile applikasjoner - både native apps og mobile webapper. Som jeg skrev i artikkelen vår: Vi går inn i utviklerens tiår, skifter de nåværende endringene i IT "mer av kraften i teknologibransjen bort fra de som distribuerer og støtter apper til de som bygger dem." Denne trenden er allerede i gang, og den kommer bare til å akselerere i løpet av det neste tiåret.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com