Future of 5G: To mixed reality og utover

CES 2020: Lenovo lanserer verdens første 5G-bærbar PC Lenovo's Yoga 5G er verdens første PC som kan koble til et 5G-nettverk.

Mer fra CES 2020

 • CES 2020-oppdatering: Alle forretningsnyttige nyheter du trenger å vite
 • Bilder: Rare, sprø og kule teknikker fra CES 2020
 • CES 2020: De store trendene for virksomheten (ZDNet spesialfunksjon)
 • Mer dekning for CES 2020 (TechRepublic på Flipboard)

Under en samling på CES 2020 på tirsdag, avslørte Qualcomms president, Cristiano Amon, at 5G ikke vil være forbeholdt bare for smarttelefoner.

Med en allerede voksende infrastruktur bak seg, vil neste generasjon trådløst nettverk muliggjøre blandet virkelighet, forbedret videostreaming og digitale transformasjoner i bil, ifølge Amon.

5G: Hva det betyr for IoT (ZDNet / TechRepublic spesialfunksjon) | Last ned gratis PDF-versjon (TechRepublic)

Forutsigelsene: Hvordan 5G vil endre din Life-økt startet med en video, som antyder de fremtidige virkningene av 5G. Den kraftige stemmen i videoen formidlet et kraftig budskap: "5G-verdenen er her, og den klokker planeten med tilkobling. Velkommen til oppfinnelsens tidsalder."

Året 2018 fokuserte på 5G-utvikling; I 2019 så de første 5G-utplasseringene, men 2020 er året 5G skal skalere, sa Amon.

"Du gjør deg klar for en veldig stor overgang i trådløs industri, " la han til.

Hvor 5G er, og hvor den skal

Mens 5G begynte med mye skepsis, har den følelsen raskt forskjøvet seg, ifølge Amon.

"Du går fra forsøk og piloter til kommersielle lanseringer. Nå har du faktisk et stort antall operatører som begynner å distribuere over hele USA og Europa og Kina og Korea og i Japan og mange andre regioner, " sa Amon. "Nettverket går nå fra de første lanseringsstedene til storbyområdene.

"Jeg tror det er rettferdig å anta 2020, vi kommer til å se 5G i alle de store materne i USA. Vi er i ferd med å bygge dekning. Det tar tid, " la han til.

Utsiktene for 5G er ekstremt positive, ettersom de fleste leverandører av mobiltjenester er villige til å tilby 5G og allerede har begynt å flytte enhetene sine i den retningen.

Amon sa at Qualcomm-teamet allerede har 5G-dekning gjennom Verizon på San Diego-campus. Qualcomm-teamet merket umiddelbart høyere hastigheter og lavere latenstid på 5G, sa han.

Disse fordelene vil tillate 5G å gjøre det mulig med mange tilfeller av bruk, som involverer mer enn bare smarttelefonen, sa Amon.

5G brukstilfeller

 • video

4G forvandlet musikkopplevelsen, slik at smarttelefonbrukere kunne lagre en stor mengde musikk rett på enhetene sine. 5G vil imidlertid styrke videostrømming og forbruk, sa Amon.

"Video kommer til å bli som den første tingen folk vil se, " sa Amon, "Det kommer til å gjøre streamingtjenestene mer populære. Den kommer til å utvikle seg til full sending fordi alle vil ha en pålitelig forbindelse. Vi vil til slutt levere på brukerinnhold generering.

"Alle vil bli kringkastere fordi du har hastigheten til å laste opp data av høy kvalitet til skyen, " sa han.

 • Blandet virkelighet

Når du beveger deg utover smarttelefonen, vil 5G endelig la den blandede virkeligheten blomstre.

Med smarttelefonen er brukerne begrenset av størrelsen på skjermen. 5G vil øke kraften i hyperskala skyer, og gi kraftige ledsagerenheter som muliggjør blandet virkelighet, sa Amon.

"Det er en evolusjon vi ser i blandet virkelighet, " sa Amon. "Det er veldig sannsynlig at du kommer til å begynne å se enheter som folk kan bruke som ser ut som briller."

Amon ga følgende eksempel på hvordan 5G blandet virkelighet kan brukes: "Noen vil kunne gå inn på et møte, og med ansiktsgjenkjenning, gå øyeblikkelig til skyen og se på alle de forskjellige sosiale nettverkene for å få informasjon om personen de er møte."

"Vi kommer til å ha, nesten som en" Black Mirror "-episode, " sa Amon. "Teknologien, det kommer til å gjøre det mulig."

Automotive vil se en av de største 5G-transformasjonene, sa Amon.

 • Automotive

"Transformasjoner spenner fra grunnleggende oppgradering av navigasjonen. Å koble til de andre bilene, koble til fotgjengere, koble til skyen, " sa Amon. "Du kan fylle kartet med plasseringen av alle disse tingene, hvordan de beveger seg og hvor raskt de beveger seg.

"Bilselskapet vil bli transformert til en kabeloperatør, siden du faktisk kan distribuere innhold til alle de forskjellige skjermene i bilen, " la han til.

5G vil muliggjøre en rekke brukssaker fordi det vil gi brukerne den ubegrensede datakraften som er nødvendig, muligheten til å utvide data og lagre uendelige data i skyen, sa Amon.

For mer, sjekk ut CES 2020: Lenovo lanserer verdens første 5G bærbare datamaskin på TechRepublic.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

Se også

 • CES 2020-roundup: Alle forretningsnyttige nyheter du trenger å vite (TechRepublic)
 • 2020 Tech-konferanser og arrangementer du kan legge til i kalenderen din (gratis PDF) (TechRepublic nedlasting)
 • 2020-budsjettforskningsrapport: Sikkerhet, skytjenester og digitalisering er de viktigste budsjettprioriteringene (TechRepublic Premium)
 • CES 2020 og videre: Hva du kan forvente (ZDNet)
 • Bilder: Alle de kule nye dingsene på CES 2020 (CNET)
 • CES 2020: Mer må-lese dekning (TechRepublic på Flipboard)
Bilde: Getty Images / iStockphoto

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com