FreeBSD 8.0 installasjon gjennomgang

FreeBSD, og ​​de andre BSD-ene, er eksepsjonelt stabile og kraftige operativsystemer, men de kan være ganske forskjellige fra Linux. Selv om de deler vanlige prinsipper og idealer, og en enorm mengde programvare, er FreeBSD og Linux to forskjellige dyr når det kommer til stykket. Dette gjør ikke FreeBSD bedre eller verre, men det er noe å være klar over. Det kanskje mest utfordrende med FreeBSD er den første installasjonen. Mens PC-BSD, en annen BSD-variant, har gjort mye framgang for å gjøre BSD enkel å bruke, er FreeBSD fremdeles konge så langt som BSD går.

Med den nylige utgivelsen av 8.0, kan det være på tide å gi FreeBSD en titt. FreeBSD er foretrukket av mange for tjenesteadministrasjon og hosting, drift av webservere og postservere, etc. Men det fungerer som et fullt funksjonelt skrivebord også. Dette tipset tar en rask spasertur gjennom installasjonen. Heldigvis, eller dessverre, avhengig av om du er kjent med å installere FreeBSD eller ikke, har ikke installasjonsprogrammet endret seg betydelig gjennom årene. Ja, det er fremdeles tekstbasert.

Når du har startet FreeBSD-støvlene, velger du ditt landsregion og velger deretter Standardinstallasjon. Den neste delen er der du partisjonerer harddisken. Hvis denne disken allerede har partisjoner, vil du sannsynligvis slette dem. Å lage et dual-boot-system med FreeBSD og Linux eller Windows er ikke umulig, men utenfor omfanget av dette tipset.

BSD opererer med konseptet skiver, som ligner på skillevegger på mange måter. Hvis du vil lage en ny skive som skal dekke hele disken, trykker du på A. Når dette er gjort, trykker du på "S" for å sette det som oppstartbart, og deretter Q for å fortsette.

Neste skjerm spør om du trenger en boot manager. Hvis det eneste operativsystemet er FreeBSD, velger du alternativet Standard, som skriver til MBR og ikke krever en oppstartsbehandling. Ellers velger du installasjonen av FreeBSD boot manager eller velger å installere ingenting (nyttig hvis du planlegger å ha noe som grub være boot manager hvis dual-boot).

Neste del er å sette opp partisjonene og montere poeng. Det er her ting kan bli forvirrende. Partisjoner lever i skiver, og du kan ha mer enn en partisjon per skive. Teoretisk sett kunne du ha laget flere skiver tidligere, og brukt hver skive for en partisjon. I stedet har vi laget en skive og vil lage flere partisjoner inne i denne skiven. På en 20 GB-stasjon kan du bruke en layout som ligner på følgende:

  • ad0s1a: 2000M, filsystem montert som /
  • ad0s1b: 500M, bytt
  • ad0s1d: 7000M, filsystem montert som / usr
  • ad0s1e: 3000M, filsystem montert som / var
  • ad0s1f: 8000M, filsystem montert som / hjemme
Klikk for å forstørre.

Når du har satt opp partisjonene slik du ønsker, trykk Q for å fullføre og skrive endringene til disk.

På neste skjermbilde får du velge pakkesettet. Det er noen få valg å velge mellom, inkludert utvikler, bruker eller alle. Du kan også gå igjennom å bruke Egendefinert for å velge hvilke pakker du vil installere; Det er ikke mye til basen for FreeBSD, så å velge Alt er det tryggeste alternativet.

Når du blir bedt om å installere portens samling, velger du Ja. Det er vel verdt det, siden du vil kunne installere en rekke ekstra applikasjoner. Når du har valgt, velger du Avslutt for å fortsette.

Deretter kan du velge hvor du skal installere FreeBSD fra; sannsynligvis kommer det fra CD eller DVD, så velg det alternativet. Når dette er gjort, starter FreeBSD installasjonen. Dette vil trolig ta en stund, avhengig av hva du valgte å installere og hastigheten på maskinvaren.

Etter dette starter FreeBSD sysinstall-programmet, som senere kan brukes til å konfigurere deler av systemet på nytt. Sysinstall håndterer konfigurering av nettverksgrensesnittene, oppretter en bruker, angir root-passordet og konfigurerer starttjenester. Det er mange dialoger og instruksjoner her.

Dessverre er FreeBSD et flott operativsystem med et uhellig forferdelig installasjonsprogram - sammenlignet med andre operativsysteminstallatører som for tiden er tilgjengelige. Noen mennesker er komfortable med installatører i tekstmodus, andre er det ikke.

De er ingenting å være redd for hvis du har en moderat mengde kunnskap, men for de som absolutt trenger et mer oppdatert installasjonsprogram, kan PC-BSD være mer interessert enn FreeBSD. Når det er sagt, er installasjonen sannsynligvis den vanskeligste delen av å bruke FreeBSD, så hvis du har klart det gjennom dette, er FreeBSD mye moro å leke med.

Når systemet har startet opp, med mindre du har tenkt å bruke installasjonen som en server, vil du installere X. Du kan installere X ved å bruke portsystemet, som kompilerer fra kilden, eller ved å installere den binære pakken ved å bruke kommandoen pkg_add:

 # pkg_add -r xorg 

FreeBSD-håndboken er sannsynligvis en av de beste kildene til informasjon om installasjon og bruk av FreeBSD. Her vil du finne ut hvordan du konfigurerer X og andre aspekter av FreeBSD-systemet. Hvis du får problemer, må du huske å referere det.

Få PDF-versjonen av dette tipset her.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com