Fire bransjer som er i ferd med å bli transformert av Internett

Redaktørens notat: Denne artikkelen ble opprinnelig publisert 6. september 2011. Den blir utgitt som en del av vår årsskifte for 2011, siden den var en av de mest omtalte artiklene i året.

Det er 15 år siden Internett ble et mainstream fenomen og begynte å revolusjonere det moderne livet på så mange forskjellige måter - fra hvordan vi finner informasjon til hvordan vi kommuniserer med andre mennesker til hvordan vi forbruker nyheter til hvordan vi kjøper bøker og musikk til hvordan vi finner en kompatibel livspartner. Underveis har Internett fullstendig oppmuntret hele bransjer, drept av eller redusert mange av de eksisterende maktmeglerne, fjernet de midterste mennene og innledet nye ledere - de digitale kraftsentralene i det 21. århundre.

Likevel er det lett å glemme at vi fra et bredere perspektiv bare er i den andre eller tredje omgangen av Internett. Det er mye transformasjon som venter på å skje i årene fremover. På samme måte som Internett har sluppet løs feire forandringer i aviser og magasiner, musikksalg og boksalg, er det hele bransjer som hittil bare er blitt berørt lett, men som er bestemt til å bli fanget i stormens øye til slutt. Her er fire av dem.

1. Filmer

Filmbransjen har vært under intenst press det siste tiåret ettersom TV-apparater på storskjerm har kommet ned i pris og HD-filmer har fått hjemmeopplevelsen til å føles mer og mer som en liten kino. Filmbransjen har imidlertid vært igjennom dette før. Ankomsten til TV-en, videospilleren og DVD-en ble alle spådd til å drepe kinosalen på et eller annet tidspunkt, men det skjedde aldri av to grunner - 1.) Å gå til en film er en opplevelse der folk målbevisst vil komme ut av huset, og 2.) De mest etterlengtede filmene vises fremdeles på kinoene måneder før de kommer til betal-per-view, plate og premium kanaler. Det siste er den viktigste grunnen til at kinosalene fortsatt har en så sterk virksomhet. Det handler om å kontrollere distribusjonen av innholdet. Det vil sannsynligvis endre seg snart. Hollywood eksperimenterer med ideen om å selge filmer direkte til forbrukere hjemme (streamet over Internett) samtidig som filmene ankommer teatre. Selvfølgelig vil filmstudioer kreve en høyere avgift (muligens $ 30). Men siden mange familier allerede betaler $ 50 eller mer for å gå på kino, og andre heller vil spare tid og se på det i sine egne hjem, er det definitivt etterspørsel fra forbrukere etter direkte levering. Tretti dollar kan være for høye, men dette vil skje etter hvert, og det vil sannsynligvis føre til at flere ser på film hjemmefra enn å reise til et teater. Teatre vil ikke gå bort, men de vil sannsynligvis redusere antall og bli mye mer av en førsteklasses opplevelse.

2. Helsevesen

Det er ganske flaut at vi i 2011 fremdeles snakker om automatisering av helsetjenester. Det er en bransje som trives med den nyeste vitenskapelige forskningen og det nyskapende utstyret for å forbedre folks helse, men ikke kan overføre pasientinformasjon på tilstrekkelig måte mellom helsepersonell og forblir snødd under et snøskred med ineffektivt papirarbeid som øker kostnadene og kaster bort tid - i det minste det er tilfelle i USA. Imidlertid prøver den amerikanske regjeringen å presse på for en elektronisk medisinsk post (EMR) for alle i USA innen 2014. Selv om dette siste presset allerede har gått over to år, fungerer detaljene fremdeles seg selv ute, og det er noen legitime bekymringer rundt det. Likevel er overgangen til elektroniske medisinske journaler - og en bærbar EMR som pasienten (ikke helsepersonell) kontrollerer - for lengst forfallen. Og når det skjer, vil det ikke bare forskyve investeringen i helsetjenester dollar fra gamle prosesser og produkter og til mye mer IT-systemer, men det har også potensiale til å gi pasienter mer eierskap til sin egen helseopplevelse, noe som kan ha uforutsette konsekvenser for priser, leverandørvalg og leverandøransvar. Kort sagt, dette er en viktig bransjespillutveksler som venter på å skje, og ikke bare på de måtene politikerne ypper om (se: Notat til helsevesenet: Jiggen er oppe).

3. Bokutgivelse

Amazon har fullstendig endret måten folk kjøper bøker på, og det er gjort på to måter. For det første gjorde det det raskt og enkelt å kjøpe bøker på nettet, og til en enorm rabatt. På grunn av Amazon var bokkjøp noe av det første folk blir komfortable med å kjøpe over Internett. En stor del av det var fordi Amazon tilbød dype rabatter som de store kjedebutikkene, Barnes & Noble og Borders, men bar et mye større utvalg av obskure titler som mange av de uavhengige bokhandlerne. For det andre har Amazons Kindle popularisert e-bøker, som tar prosessen med å levere papirvarer helt ut av ligningen. I stedet leverer Kindle elektroniske filer over Internett til en e-leser, nettbrett eller smarttelefon. Selv om dette har vært en revolusjon for forbrukerne, har Internett gjort veldig lite for å revolusjonere publiseringsprosessen for bøker. Det styres fortsatt av forlag, som fungerer som portvakter og filtre for hva som blir publisert og bestemmer hvilke titler som fortjener mest promotering (og potensielt salg). Akkurat som det gjorde for nyhetsutgivelser, er Internett i ferd med å demokratisere publiseringsprosessen for bøker fullstendig. Kombinasjonen av e-lesere, elektroniske lydbøker og trykk-på-forespørsel har senket hindringene for innreise og gjort det slik at forfattere ikke lenger trenger forlag. De kan ta arbeidet sitt rett til massene - eller mer presist, rett til nisjepublikummet sitt, i de fleste tilfeller. Dette endrer økonomien ved bokutgivelse for en forfatter ved å gjøre det veldig lønnsomt å selge bare 5 000-10 000 bøker. I den gamle forlagsverdenen er det omtrent gjennomsnittet for de fleste bøker, og forfatteren tjener knapt noen penger, og forlaget anser det som mislykket (de store titlene er ansvarlig for mesteparten av salget og de fleste betalinger for forfattere). I den nye Internett-verdenen kommer det til å bli publisert mye flere bøker (som e-bøker) og mange flere titler å sortere gjennom, men det kommer også til å bli en mye mer demokratisk prosess, og det vil være rom for flere til å tjene til livets opphold som nisjeforfattere. De tradisjonelle forlagene vil omforme seg til salgsfremmende agenter for de virkelig store titlene.

4. Finansielle utbetalinger

Det er ikke slik at økonomiske transaksjoner har blitt fullstendig upåvirket av Internett. Aksjehandel har blitt totalrevolusjonert. PayPal og eBay har hatt stor innvirkning på peer-to-peer utveksling av varer mellom mennesker og hvordan de betaler hverandre for dem. De fleste bruker nå nettbank for å spore kontoene sine, og mange av dem bruker det for å betale regningene. Imidlertid har måten folk flest betaler for ting i stor grad vært urørt av Internett. De fleste av oss har fremdeles en lommebok full av plastkort med magnetstrimler for å få kontakt med en kjøpmann og fortelle den hvilken konto vi må trekke fra for å betale for et kjøp. Det er i ferd med å endre seg, takket være en kombinasjon av smarttelefoner og mobilt Internett. I det som noen ganger kalles "elektronisk lommebok" eller "digital lommebok", vil forbrukerne snart kunne føre alle kontoene sine som digitale symboler på smarttelefonene sine, og deretter grensesnitt med en selger for å bekrefte identitet (med tofaktorautentisering) og Velg hvilken konto du vil betale fra. Det er mange systemer og standarder som konkurrerer om en måte å få dette til å fungere. Near Field Communications (NFC) er en teknologi som er designet for dette, men den krever nye brikker som måtte integreres i alle fremtidige smarttelefoner. Visa kjører digitale lommebokforsøk, men de vil ta sitt tradisjonelle kutt av handlingen. Jeg må tenke at både selgere og forbrukere vil se etter en måte å kutte Visa (så vel som Mastercard og American Express) ut av bildet og finne et standard transaksjonssystem som kan fungere ved å bruke eksisterende smarttelefoner, som nå utgjør 40% av alle mobiltelefoner i USA (og en enda høyere prosentandel i deler av Europa og Asia). Dette fenomenet vil også gjøre det lettere for små bedrifter å raskt og billig gå inn i virksomheten og være i stand til å godta betalinger. Så igjen, dette er at Internett har en annen demokratiserende effekt på det moderne samfunnet.

Hva annet?

Hvilke andre næringer venter fortsatt på å bli transformert av Internett? Legg inn valgene dine i diskusjonen nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com