Fire flotte rørmenyer for Openbox

Før eller siden finner mange av menneskene som bestemmer seg for å prøve livet på Linux uten Gnome eller KDE at de mangler noe som ikke er øyengodteri. Visstnok får de ledig skjermplass, og veldig sannsynlig kjører datamaskinen raskere enn før. Problemet er at noe av den hastigheten går ut av (desktop) -vinduet når du ender med å gjøre manuelt noe som skjedde mer eller mindre automatisk i Gnome eller KDE, hvis du installerte og konfigurerte en plugin. Normalt er at "noe" er informasjon fra, eller interaksjon med, noe annet lokalt program eller online tjeneste. Hvordan opprettholder du det integreringsnivået uten å bremse datamaskinen, fylle skjermen med paneler og ikoner, eller kjøre noe skript manuelt i en terminal?

Min favorittløsning for denne typen problemer er å kjøre noen etterkommer av Blackbox-vindusbehandleren som Fluxbox eller Openbox, riktig utstyrt med et verktøy som etter min mening er veldig kult og laget med vilje til å svare på spørsmålet over: rørmenyer . Derfor vil jeg her forklare hva rørmenyer er og vise som eksempler fra ekte verden de fire jeg liker best. Jeg vil gjøre dette med Openbox, men resten av dette innlegget er gyldig med lite eller ingen modifikasjoner for søskenbarna også.

Først av alt, hva er rørmenyer?

Standardrotmenyen for Openbox vises i figur A til venstre. Pipe- eller dynamiske menyer er deler av den menyen som Openbox oppretter mens du kjører et generisk skript og bruker vanlig tekstutgang som menyoppføringer. For at dette skal skje, må den selvfølgelig formateres på riktig måte. Å gjøre dette er ikke vanskelig (jeg skal vise deg hvordan det er med et trinnvis eksempel neste uke), men er egentlig ikke nødvendig: det er mange rør-menuskripter som venter på deg i menyen til Openbox Pipe. Du kan installere dem med det grafiske grensesnittet Obmenu, eller ved å redigere konfigurasjonsfilen til Openbox-menyen.

Det andre alternativet er så enkelt at det kan være enda raskere enn å bruke Obmenu: bare lag en kopi av standard Openbox- menyfilen /etc/xdg/openbox/menu.xml i $ HOME.config / openbox / menu.xml og legg deretter inn det to linjer for hver rørmeny du trenger. Den første erklærer hvor skriptet som skal kjøres befinner seg, og tildeler det en etikett (det du leser i menyen) og en identitet (hvordan Openbox gjenkjenner den oppføringen):

Den andre linjen, som har et format som, må plasseres i menylisten i menyen.xml, i samme posisjon der du vil at rørmenyen skal vises.

Mine fire favoritt Openbox-rørmenyer

Nok teori! Her er de fire rørmenuskriptene jeg synes er mest nyttige:

Imap postbokskontroller Sjekk e-post avstemning hvilken som helst IMAP4-server som skal vises som en Openbox-meny hvilke meldinger som er i innboksen. Som du ser i figur B, viser checkmail emne, avsender og første ledd i hver melding og lar deg slette den eller merke den som lest, alt uten å åpne noen e-postklient! For rekorden er det minst en annen Gmail-kontroller i Openbox.

Figur B

Klikk for å forstørre checkmail.
Aktuell månedskalender Date-menu.sh formaterer utdataene fra Unix cal-programmet i Openbox-kompatibelt format ( figur C ). Veldig nyttig når du ikke trenger å legge inn avtaler, men bare for å sjekke for eksempel hva som er datoen for den siste lørdagen i måneden.

Værvarsel Openbox Weather Pipe Menu laster ned (fra Google eller Yahoo) og viser gjeldende fire-dagers værvarsel for alle byene du ønsker, på fire språk. Figur D viser hva jeg får når jeg legger det til menu.xml med "Roma" som første argument og "no" som det andre.

Figur D

Systemmonitor Ingen geek ønsker å ignorere hvor mye minne boksen hans bruker, hvor mye ledig diskplass som er tilgjengelig, hvor rask nettverkstilkoblingen er og selvfølgelig den nøyaktige oppetiden. Hvordan får du den informasjonen uten å skrive inn en terminal eller konsumere skrivebordsplass? I Openbox bruker jeg Sysinfo, vist i figur E.

Er ikke rørmenyer kule?

Openbox Pipe-menysiden inneholder lenker til rørmenyer for alle behov, fra kontroll av multimedieprogrammer som Xmms eller Audacious til bakgrunnskonfigurasjon. Jeg håper at disse fire eksemplene er nok til å forklare hvorfor jeg liker rørmenyer så mye: de kan gjøre hvilket som helst Linux-skrivebord mye mer effektivt. Du kan bruke en veldig rask vindusbehandler som ikke kaster bort noen skjermplass, og fremdeles kjører alle slags kommandoer, eller få all slags sanntidsinformasjon, med et par klikk eller tastetrykk. På toppen av det skjer alt dette gjennom korte skript, det vil si uten å bli tvunget til å installere klumpete biblioteker og pakker bare for å kjøre en liten applet. Jeg liker det!

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com