Fire nerdete bokserier som trenger å være på TV, nå

I den nylige Geekend-forhåndsvisningen av 2011s nye nerdverdige TV-serier, lurte jeg høyt på hvorfor Bill Willinghams utmerkede Fables- tegneserier ikke hadde blitt tilrettelagt for TV i stedet for det underlig lignende nye Once Upon A Time- konseptet fra ABC. Dette fikk meg til å tenke på hvilke sjangerbokserier - enten tegneserier eller prosa - som er mest modne for konvertering til en pågående liten skjermfranchise.

Legg merke til: Jeg nominerer bokserier som vil konvertere godt til pågående, åpne tv-serier. Det betyr ikke at 10-episodene per bok HBO-tilpasning a la Game of Thrones - vennene våre på SF Signal har allerede gjort den listen ganske bra - men konvertering til mer konvensjonelle serier som FlashForward, True Blood og The Walking Dead .

Så her går vi:

Ex Machina av Bryan K. Vaughan og Tony Harris

Denne tegneserien følger eventyrene til Mitchell Hundred, en tidligere superhelt som hang opp tightsene sine etter 9/11 og bestemte seg for å gjøre en "virkelig forskjell" som ordfører i New York City. Kildematerialet er overraskende jordet, sammensatt og modent. Hundre konfronterer politisk korrupsjon og velgernes kynisme så ofte som supervillains, og linjene mellom godt og ondt er alltid uskarpe.

Hvis den ble tilpasset riktig, kunne Ex Machina være den allegoriske meditasjonen om det moderne samfunn som den omstartede Battlestar Galactica var, og kombinerer de beste elementene i The West Wing and Heroes . Dessuten har serien 60 utgaver å utvinne episoder fra, og den fremdeles etterlater mye usagt og uavklart. Det er en gigantisk lekeplass for TV-forfattere å utforske i så mange sesonger som de kan mønstre. Ex Machina er en TV-hjemmekjøring som venter på å skje.

Klesvask av Charles Stross

Stross sine romaner av et britisk overnaturlig etterretningsbyrå er en bevisst crossover av James Bond-spion-fi og HP Lovecrafts Cthulhu-mytos, med en hard sci-fi-vri. Eller tenk på tv som Dr. Dr. som møter kontoret ved hjelp av Numb3rs . I utgangspunktet "ekko" utfører visse høyere matematikkfunksjoner dimensjoner vi ikke kan se, noe som gjør programvareingeniører og matematikere til å være uvitende om demonologer. Og som enhver hacker som viser seg for dyktig, blir vidunderbarn valgt til statlig tjeneste - med alt det innebærer.

Hovedpersonen Bob Howard er en elskelig allmann-hacker som frykter byråkratisk byråkratikk langt mer enn navnløse skrekk fra det store bortenfor, og han har den nødvendige superhot-kjæresten-skråstipartneren Mo, som spiller en chillende morsom demon-drepende fiolin. Ethvert show der en iPhone kan finjusteres til et spøkelsesaktig apparat, må skjule Hollywoods ører, selv om den rikholdige bruken av kompleks matematikk og blodoffer kanskje kan slå av mange mennesker også. Det er litt finurlig fra et TV execs perspektiv, og risikerer å bli mainstreamed utenfor anerkjennelse, men forutsetningen er så fristende at den ikke kan ignoreres.

Coyote av Allen Steele Kanskje er den mest intelligente og langvarige harde sci-fi-planetariske koloniseringsbokserien på markedet i dag, Coyote-romanene er modne for en TV-tilpasning med lang form. It's Lost møter Star Trek - fortell meg at det ikke får en TV-eksekers oppmerksomhet. Foruten de generelle sensawundaene for planetarisk kolonisering, har Coyote-serien mye å anbefale den til TV.

Det meste av handlingen finner sted etter at kolonistene har ankommet den beboelige månen Coyote i 47 Ursae Majoris-systemet, så behovet ditt for store dødballer og effekter er minimalt. Det er også et stort sett åpent menneskelig drama med en vri: Hovedpersonene stjal verdens første kolonibåt, URSS Alabama, for å flykte fra et høyresidens fascistregime. I århundrer med søvn tok det dem å nå Coyote, det ble bygget raskere stjerneskip, og like etter landing ble heltene våre møtt av kolonister fra et mer avansert venstreorienterte fascistregime, som de må kjempe for kontrollen av Coyote.

Åh, og nevnte vi hovedpersonen til ensemblet er tenåringsutforskeren og opprørskjemperen Carlos Montero? Familiedrama, kamp, ​​politikk, svik, og akkurat nok sci-fi til å komme med alvorlige uttalelser om det moderne liv "trygt" - du må tro at dette ville være en ikke-brainer for highbrow TV.

1632 av Eric Flint

Den perfekte ramme for å undersøke første verden kontra tredje verdens konflikt. Forutsetningen for 1632 er uendelig spennende: Grantville, en liten gruveby i West Virginia fra år 2000, blir uforklarlig transportert til 1632 Tyskland - midt i trettiårs krigen. Moderne amerikansk teknologi og, kanskje viktigere, moderne politiske idealer om likhet og selvbestemmelse, gjør Grantville til en farlig og mektig styrke i Europa fra 1600-tallet. Det er Jericho møter The Tudors, men med rikelig med allegori for amerikanske konflikter i Midt-Østen i dag.

Et bredt ensemble med rollen fra romanen må kanskje trimmes til bare ni eller ti, men det er god plass for spektakulære tilbakevendende karakterer, inkludert Galileo, Cardinal Richelieu og Oliver Cromwell. Grantville-settene ville være billige, selv om noen av de europeiske vintage landemerkene til senere romaner kan bli dyre. Ikke desto mindre kan i showet dette showet ha både handling og substans, noe som faktisk er veldig sjeldent i disse dager.

Uten tvil er din egen bokhylle moden med romaner som venter på anstendige små skjermtilpasninger. Vel, ikke bare stå der, kom med nominasjonene i kommentarfeltet!

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com