Glem Intels Thunderbolt, Wireless USB er revolusjonen

I forrige uke gjorde Intel en god del om den offisielle lanseringen av sin Light Peak-teknologi - nå kalt Thunderbolt - som muliggjør mye raskere dataoverføringer (10 Gbps) og muligheten til å konsolidere tilbehør og videotilkoblinger til en kabel med en kontakt som er halvparten størrelsen på en USB-plugg.

Selv om det er nyttige funksjoner, fikk Thunderbolts ankomst meg klø i hodet og stille to store spørsmål:

  1. Hva skjedde med USB 3.0?
  2. Hvor er trådløs USB?

Begge disse teknologiene har vært i utvikling i mange år, men på en eller annen måte lyktes Light Peak / Thunderbolt å hoppe over dem, i det minste når det gjelder å få grønt lys fra Intel og dets partnere.

Noe av det har absolutt å gjøre med at Apple kommer om bord med Thunderbolt. Apples nye linje med MacBook Pro-bærbare datamaskiner er de første datamaskinene som inkluderer Thunderbolt. Mens Thunderbolt opprinnelig ble forventet å bruke samme type kontakt som USB (en konflikt med USB-IF tilsynelatende forhindret det), da Thunderbolt ble avduket i forrige uke, ble det overraskende kunngjort at det vil bruke en Mini DisplayPort-kontakt - en teknologi utviklet av Apple og lisensiert uten gebyr.

En av de store fordelene med Thunderbolt er at den er i stand nok til å håndtere LCD-skjermer og andre skjermer, slik at den kan erstatte behovet for VGA-, DVI- eller HDMI-porter på bærbare og stasjonære PC-er. Det betyr at brukere bare trenger å bekymre seg for en type kabel for alt tilbehøret. USB 3.0 (også kalt "SuperSpeed ​​USB") har imidlertid utviklet det samme. En rekke skjermprodusenter har nevnt for meg de siste årene at USB 3.0 vil eliminere behovet for de andre videokontaktene på datamaskiner og tillate brukere å koble skjermene sine til en USB-port. Vil displayprodusenter dumpe arbeidet de har utarbeidet med å forberede USB 3.0 og bytte til Thunderbolt? Jeg tviler på det, i alle fall ikke med en gang.

Husk også at USB 3.0 er bakoverkompatibel med millioner av eksisterende USB-periferiutstyr, mens Thunderbolt vil kreve adaptere for å jobbe med dem. De eneste ulempene med USB 3.0 kontra Thunderbolt er 1.) den er halvparten så rask (5 Gbps for USB 3.0 mot 10 Gbps for Thunderbolt) og 2.) USB 3.0-kontakten er litt større.

Imidlertid er den virkelige savnet muligheten her Wireless USB. Det er teknologien som jeg gjerne vil se Intel skyve i stedet for Thunderbolt. Visst vil Thunderbolt levere raskere filoverføringer og konsolidere kabler, men Wireless USB er en mye større spillutveksler. Det kan redusere tilbehørskabler helt og har potensial til å introdusere en universell trådløs docking-løsning som kan gjøre databehandlingsbransjen på hodet. Det siste er sannsynligvis grunnen til at Intel ikke skyver det - den typen radikale endringer er ikke i deres egeninteresse. Mer om det om et øyeblikk.

La oss først snakke om eliminering av tilbehørskabler. Dette er for sent. På samme tid som Wi-Fi først kom på scenen for et tiår siden og lanserte konseptet WLAN (det er trådløst lokalnettverk), var det et nytt nytt begrep på den tiden som ble kalt PAN (personal area network). Tanken var at ikke bare datamaskiner koblet trådløst til bedriftsnettverk og Internett, men at det også ville være mini trådløse nettverk sentrert på en stasjonær eller bærbar datamaskin selv, for å koble mus, tastaturer, skjermer, skrivere, skannere, hodetelefoner, PDA-er (nå smarttelefoner), osv. Håpet var da at Bluetooth ville være PAN-funksjonen, men det har ikke skjedd fordi Bluetooth er flassende, treg og vanskelig å sette opp. For å få PAN til å skje, trenger vi noe mer robust som trådløs USB.

Å bygge videre på dette konseptet med PAN er ideen om den trådløse dokkingløsningen - dette er morderen-funksjonen til trådløs USB. Tilbehørsprodusenter har chompet seg litt i løpet av et par år for å få til dette fordi det ville gjøre det uendelig mye enklere for mobile brukere å legge til en bærbar datamaskin til en full skjerm, tastatur og mus (ved å bruke en trådløs USB-tilkobling en bærbar PC ganske enkelt kan koble seg til en dock som har eksterne perifere enheter koblet til).

Faktisk ville det ikke bare være enkelt, det ville gjøre trådløs USB til en universell dokkeløsning i stedet for den nåværende situasjonen der hver bærbare produsent har sine egne proprietære docking-kontakter og deretter dårlig overlading for bryggene. En universell, trådløs docking-løsning vil ha to store effekter for mobilbrukere - det vil gjøre dokker mye billigere og det vil sannsynligvis gyte mange flere steder å legge til kai. For eksempel kan kontorer og andre institusjoner sette opp offentlige arbeidsområder der folk kunne legge til for å jobbe uansett hvilken plattform de kjører (Windows, Mac, Linux, iPad osv.), Så lenge den har trådløs USB. Jeg kan til og med forestille meg internettkafeer som tilbyr dokkingområder.

Når vi imidlertid tar denne ideen et skritt videre, begynner vi å se hvorfor Intel kanskje ikke er så begeistret for den. Tenk på Motorola Atrix. Dette er en dual-core Android-smarttelefon med 1 GB RAM og Motorolas "Webtop" -programvare, som lar den se ut og fungere som en full PC når den er lastet inn i skrivebordsdokken (med skjerm, tastatur og mus) eller den bærbare dokkingstasjonen.

Tenk deg om Atrix og andre dual core-smarttelefoner kunne utføre den samme bragden, men uten å måtte legge til kai i det hele tatt ved å bruke trådløs USB - som gir mye fart til å oppnå dette med 480 Mbps på 3 meter og 110 Mbps på 10 meter. Plutselig ville mange smarttelefoner bli potensielle PC-erstatninger. Det samme gjelder tabletter. De kunne trådløst forankre seg og bli full stasjonære datamaskiner når folk trengte å gjøre mer seriøst arbeid. Siden praktisk talt alle smarttelefoner og nettbrett drives av mobile ARM-brikker i stedet for Intel-brikker (og Intel har gjentatte ganger ikke vært i stand til å bryte seg inn i mobilmarkedet), kan dette scenariet være apokalyptisk for Intel fordi det vil gjøre det mulig for folk å bytte ut (Intel-drevet) bærbare datamaskiner og stasjonære datamaskiner med (ARM-drevne) smarttelefoner og nettbrett.

Imidlertid vil dette scenariet være fantastisk for forbrukere og forretningsfolk. Men uten at Intel skal presse trådløs USB, hvem vil trappe opp og lede ladingen? Jeg ser på deg, NVIDIA, Qualcomm, Motorola og Samsung.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com