Et flytdiagram for ikke å mate trollene

Det er mange blogger der ute som kan og vil forklare hvorfor sosiale medier ikke lenger er valgfrie for bedriften din. Slekta er ute av flasken, så du kan like gjerne sette ham på jobb. Problemet med å omfavne sosiale medier i bedriften blir oppsummert med ett ord: troll.

For de som ikke kjenner nettiketten, definerer Wikipedia et Internett-troll på følgende måte:

Et troll (pron .: / ˈtroʊl /, / ˈtrɒl /) er noen som legger ut betennende, fremmede eller ikke-emne meldinger i et online fellesskap, for eksempel et forum, chatterom eller blogg, med den primære hensikten å provosere lesere inn i en emosjonell respons eller på annen måte forstyrre normal diskusjon om temaet. Substantivet troll kan også referere til den provoserende meldingen, som i: "Det var et utmerket troll du la ut."

Å "mate trollene" er å bøye seg til deres nivå, engasjere seg i deres betennende argumenter og derved oppmuntre til videre trolling av sosiale mediekanaler. Den dagen du løsner tømmene på dine ansatte og lar dem bruke sosiale medier på vegne av virksomheten din, inviterer du trolls oppmerksomhet. Hvis du ikke trener ansatte i hvordan du skal takle provokatører på nettet, risikerer du å gjøre selskapets sosiale mediekontoer til et ødemark av mindre enn ubrukelig samtalestøy som distraherer fra virksomheten din og skader merkevaren din.

Heldigvis har ingen ringere enn USAs flyvåpen (USAF) utstyrt oss med grunnleggende verktøy for å bekjempe troll. Møt det amerikanske flyvåpenets vurderingsflytdiagram, opprettet av USAFs kontor for offentlige saker for mer enn fire år siden. Uansett hvor mye Internett har endret seg de siste fire årene, er flytskjemaet fortsatt relevant og nyttig, spesielt når det gjelder å håndtere troll.

Kart med tillatelse av USAF. (Klikk på bildet for å forstørre.)

Finn et innlegg, måle tonen, bestemme om du vil svare, trylle frem en rask respons der det er nødvendig. Legg merke til at den lengste tiden du bør ta for å svare på noe er en dag. Utover det døgnåpne vinduet har Internett trolig gått videre, og du har savnet sjansen din til å være en meningsfull del av samtalen.

Rådene fungerer med praktisk talt alle sosiale mediekanaler, fra nettfora og blogger til Facebook, LinkedIn, Google+, Twitter (selv om riktig respons kan kreve flere innlegg eller forkortelser), og til og med gammeldags e-post. Bytt ut ordene "blogg" med "sosiale medier" og "Luftforsvaret" med navnet på organisasjonen din.

Noen få notater for moderniseringens skyld. Det er mange flere alternativer for "Concurrence" enn da dette diagrammet ble opprettet. Å skrive et blogginnlegg for å fremheve det faktum at du har blitt nevnt eller anmeldt positivt andre steder, kan virke litt selvutbydende. I stedet er ofte en fin Facebook-aksje, Twitter-retweet eller Reddit upvote ganske nok. De eneste unntakene er for virkelig ekstraordinære utmerkelser, som for eksempel første gang firmaet ditt dukker opp på forsiden av magasinet Time, vil absolutt garantere et blogginnlegg. Noen som sa "fin jobb" på Twitter? Med mindre det er en virkelig flott historie bak tweeten, sannsynligvis ikke.

Diagrammet kan virke litt lite fleksibelt, men det er en god grunnlinje for sosiale medier. Tenk på det som treningshjul for bedriftens første forays til sosiale medier. Følg diagrammet, så vil du ikke krasje, og - fremfor alt - unngå å mate trollene.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com