De fem verste Star Trek-episodene gjennom tidene

Star Trek er uten tvil den største - og udiskutabelt den mest innflytelsesrike - science-fiction TV-serien i historien. Det betyr ikke at det er feilfritt. Mer enn noen få av Kirk og Spocks opprinnelige seilaser var (ahem) mindre enn fantastisk. Vi avrunder de fem siste for lesing ... glede?

5. Turnabout Intruder Videoklipp
Denne episoden var den siste og, med noen mål, den minste av den originale serien. Den har også utmerkelsen fra å være den mest sexistiske Star Trek- episoden noensinne gjort, som til tross for seriens relativt progressive rykte, fremdeles er ganske bragden. Handlingen involverer nok en eks-kjæreste til kaptein Kirk, Dr. Janice Lester, som mener hun har blitt nektet befaling om et stjerneskip fordi hun er en kvinne (og ikke fordi hun er en narsissistisk sosiopat). Løsningen hennes er å myrde forskerteamet hennes, lokke Enterprise til å undersøke de nevnte mordene og deretter bytte organer med Kirk for å overta skipet hans - alt sammen med de verste stereotypiene om "hysterisk kvinnedom" på 1960-tallet kan mønstre. Jentekraft!

4. Omega Glory Videoklipp
Selv på de beste dagene kan Star Trek være litt tunghendt i allegoriene, men dette 60 minutter lange togverket hadde all subtiliteten til en fotontorpedo til tarmen - og det er smertefullt jingoistisk å starte opp. Kirk, Spock, McCoy og et rødt skjørt lokkes av useriøse Starfleet Captain Tracy til en planet overkjørt av villmenn med utrolig lange levetider. Tracy hjelper "Kohms" i deres krig med "Yangs" - og dermed bryter statsdirektivet - i håp om å oppdage hemmeligheten bak deres agelessness. Det tar hele fem minutter å avsløre at A) "Fountain of Youth" er et plottapparat som ikke går noe sted, og B) Yangs og Kohms er etterkommere av Yankees og kommunister som kjempet en atomkrig på en hamfistately parallell jord. Åh, og Kirk redder faktisk dagen ved å resitere USAs pledge of allegiance . Ja, alvorlig.

3. Og barna skal lede Videoklipp
Sett av det faktum at denne episoden ser Enterprise overtatt av en gjeng med barneskoleunger, det er også egentlig en spøkelseshistorie der den onde barnevise demon Gorgan er beseiret med hjemmefilmer . Det er som om manusforfatterteamet fra Scooby Doo prøvde å produsere en episode av Tales From the Crypt, som ville være bisarr morsom hvis det hele ikke på en eller annen måte ble pakket inn i livskraft og proppet inn i et science-fiction show.

2. Veien til Eden Videoklipp
Ellers kjent som episoden "space hippy", sløser denne perlen en times tid med å skimte potshots på motkulturen fra 1960 på mest nedlatende måte. Enterprise fanger en gruppe av - jeg lager ikke dette - romhippier på jakt etter den mytiske planeten Eden. Nevnte romhippier klarer å overta Enterprise med utspekulert bruk av en folkemusikk-singalong . De leder deretter Enterprise inn i romulansk rom for å finne den ellers uforklarlige planeten som - mens den ser vakker ut - er dekket av giftig planteliv. I utgangspunktet mislykkes Kirk og mannskap, men likevel lykkes fordi hippiene er dumme, noe som igjen får deg til å lure på hvordan de noen gang overtok Kirk's skip.

1. Spock's Brain Video i full episode
Generelt ansett for å være den verste episoden av noen Star Trek- serie noensinne - en skamtittel som har holdt ut til tross for den senere oppfinnelsen av både Star Trek: Voyager og Enterprise . "Spocks hjerne" innebærer bokstavelig kidnapping av Spocks hjerne - ikke Spock, bare hjernen hans - av Sigma Draconians, en rase av romvesener som har blitt funksjonelt idiotisk på grunn av en overdreven avhengighet av teknologi. Antagonistene stjeler faktisk det mest intelligente sinnet de kan finne fordi de ikke kan forventes å tenke selv, noe som ville være en interessant metafor hvis det ikke var så glimrende stum. Leonard Nimoy tilbringer mesteparten av episoden med å spille Spocks fornemme kropp som Kirk og McCoy opererer via fjernkontroll øreklokker.

Så er det episoden "plot" - hvis denne morassen kan sies å ha noe slikt. Drakonianerne er atskilt av sex av grunner som aldri er forklart. Kirk "løser" krisen for kidnapping-skråstrek-mislyktes-sivilisasjonen ved å i grunnen ødelegge den eneste fungerende teknologien som er igjen på planeten og håpe at drakonierne lærer å lage spyd og ild (og små drakoniere) før den utryddelse-istiden de gleder seg over tørker ut alle. Åh, og hvem kan glemme denne berømte linjen, som vil hjemsøke alle trekkier til slutten av tiden: "Hjerne og hjerne, hva er hjerne?" Hvis du bare kan unngå en Trek-episode resten av livet, er "Spocks hjerne" den du vil savne.

Har du et Star Trek- traume du tror overgår disse grusomhetene, eller bare ønsker å commiserate med dine medtrekkere over fandomskrekkene du har tålt? Elendighet venter selskap i kommentarfeltet.

Sjekk ut disse relaterte Geekend-innlegg:

  • De fem verste Star Trek: The Next Generation- episoder noensinne!
  • De fem verste Deep Space Nine- episodene NOENSINNE!
  • De fem verste Star Trek: Voyager- episodene NOENSINNE!
  • De fem verste Star Trek: Enterprise- episoder noensinne!
  • 11 Star Trek-filmene rangerte dårligst til først
  • De fem beste Star Trek- episodene NOENSINNE!
  • De fem beste Star Trek: The Next Generation- episoder gjennom tidene!
  • De fem beste Deep Space Nine- episodene gjennom tidene!
  • De fem beste Star Trek: Voyager- episodene gjennom tidene!
  • De fem beste Star Trek: Enterprise- episoder gjennom tidene!

Ansvarsfraskrivelse: TechRepublic, TV.com og StarTrek.com er CBS-merker.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com