Fem måter å lede teamet ditt til topp ytelse

OPPDATERT: mars 2010

Hvis du vil lykkes som leder, kan du bare gjøre det ved å sette opp teammedlemmene dine for å lykkes. Og hvis teamet ditt består av kunnskapsarbeidere og IT-ledere, må du utvikle et spesielt merke av ledelse - en som kontinuerlig utfordrer dem og lar dem løse problemer uavhengig av hverandre. Denne episoden av Sanity Savers for IT-ledere deler noen tips for å hjelpe deg med å lede teamet ditt til topp ytelse.

For de av dere som foretrekker tekst fremfor video, kan du klikke på "Transkript" -lenken, eller du kan lese hele teksten under videoen. Du kan også lese den opprinnelige artikkelen som denne episoden var basert på: 10 tips for å lede teamet ditt til topp ytelse.

Fem måter å føre teamet ditt til topp ytelse Hvis du vil lykkes som leder, kan du bare gjøre det ved å sette opp teammedlemmene dine for å lykkes. Og hvis teamet ditt består av kunnskapsarbeidere og IT-ledere, må du utvikle et spesielt merke av ledelse - en som kontinuerlig utfordrer dem og lar dem løse problemer uavhengig av hverandre. Denne episoden av Sanity Savers for IT-ledere deler noen tips for å hjelpe deg med å lede teamet ditt til topp ytelse.

1. Ikke oppgi alle svarene

Du er lederen. Men det betyr ikke at du har monopol på alle de gode ideene. Hvis dine ansatte er nølende med å ta beslutninger uten å spørre din mening først, må du sannsynligvis endre noen av taktikkene dine.

Når de presenterer deg informasjon og spør hva du kan gjøre med en situasjon, skyver du ballen tilbake på banen og spør dem: "Hva synes du?" De blir kanskje overrasket med det første, men etter at du har gjort det noen ganger, vil de begynne å tenke gjennom det før de kommer til deg slik at de er fullt forberedt på å diskutere saken og komme med en anbefaling.

Det er bra, fordi de vanligvis er nærmere kunden og mer kjent med detaljene i arbeidet. Du trenger deres meninger. Og du trenger dem for å ta noen av sine egne beslutninger.

2. Juster folk med tingene de brenner for

Forsikre deg om at du har de rette menneskene i de riktige setene. Ta oversikt over alle talentene du har på laget og stokk om på dekk hvis du kan gi laget ditt en bedre sjanse til å lykkes. Ikke hold noen i en jobbrolle bare fordi de har gjort det i lang tid - ikke hvis du virkelig tror talentene deres er bedre egnet for en annen rolle.

Du bør også finne ut hva folk brenner for og prøve å samkjøre dem med jobbroller og prosjekter som lar dem kanalisere noe av den lidenskapen. Det kan bety å plassere dem i et område der de ikke har mye erfaring. Men hvis arbeidshistorien deres får deg til å tro at de kan lykkes, er det vanligvis verdt risikoen. Lidenskapen deres vil vanligvis gi et sterkt ønske om å lære og vokse.

3. Unngå å kaste folk under bussen

I enhver organisasjon kommer det til å være tider når du mislykkes. Når ting ikke panorerer som du håpet, kan du gjøre et postmortem for å finne ut hva som gikk galt og lære av det. Hvis det ble gjort alvorlige feil av enkeltpersoner, må du håndtere dem privat, om nødvendig. La dem få vite hvilke forventninger du har for hvordan dette skal håndteres i fremtiden.

Fremfor alt må du ikke skylde enkeltpersoner offentlig - verken direkte eller indirekte - i møter eller team-e-postmeldinger. Hvis du gjør det, risikerer du å skape en atmosfære der folk er så redde for å gjøre feil at de ikke vil gjøre det proaktive og kreative arbeidet som er nødvendig for å unngå fremtidige problemer og for å drive innovasjon.

4. Bygg konsensus ved å fortelle teamet ditt hvorfor

Et av de viktigste oppgavene dine som leder er å kommunisere om nye initiativer og strategiendringer. Det verste du kan gjøre er å overraske medarbeiderne med en fullstendig utformet ide om en ny måte å gjøre noe som drastisk vil endre deres daglige arbeid.

Når det er mulig, gi folk en uformell heads-up om at en endring kommer og la dem få vite noe om begrunnelsen. Hvis de ikke er enige i resonnementet, kan de uttrykke dissens. De kan til og med føre til en bekymring som bør vurderes før den endelige planen er størknet. Et enda bedre handlingsforløp er å ha en idédugnad med teamet ditt når du fremdeles formulerer en ny idé eller strategiendring, slik at du kan samle ideene og tilbakemeldingene deres.

Noen ganger kan det hende du må sprite noe på laget ditt, men prøv å begrense de anledningene. Selv da, sørg for at du forklarer begrunnelsen bak beslutningen fullt ut.

5. Stol på folkene dine, og la dem få vite det

IT-jobber krever vanligvis kreative løsninger og beslutninger. Personalet ditt må holde seg skarp mentalt for å oppnå topp ytelse - og det er opp til deg å bygge en atmosfære som oppmuntrer til den typen kreativitet.

Noe av det beste du kan gjøre er å gi dine ansatte beskjed om at du stoler på dem, og at du har tro på deres evne til å gjøre jobben, løse problemet og overholde fristen. Hvis du ikke stoler på dem, er det et dypere problem. I så fall har du identifisert en ansatt som du trenger for å administrere eller styre.

Styring av kunnskapsarbeidere og IT-ledere krever at du fremmer og oppmuntrer til uavhengig tenking, kreativitet og problemløsing i et tillitsmiljø. Og det er en høy ordre. Men å følge ledelsesstrategiene vi har sett på her, kan hjelpe deg med å bygge en lidenskapelig, produktiv IT-avdeling som er dedikert til å levere topp resultater igjen og igjen.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com