Fem måter Apple vil tenke annerledes under Tim Cook

Tim Cook har effektivt drevet Apple i over ett år siden Steve Jobs siste permisjon i januar 2011. Imidlertid er det først siden den for tidlige bestillingen av Jobs at han har begynt å omforme Apple til sitt eget bilde.

Apples administrerende direktør Tim Cook har levert hint om hvordan han vil omgjøre selskapet mens han forblir tro mot kjerneverdiene. Foto: Kent German / CNET

Cook henviste nylig til et publikum på Goldman Sachs teknologikonferanse og snakket om sitt engasjement for å opprettholde ånden og suksessen til selskapet som Jobs bygde.

Han sa: "Apple er denne unike kulturen og det unike selskapet. Du kan ikke gjenskape det. Jeg kommer ikke til å være vitne til eller tillate sakte å angre det. Jeg tror på det så dypt."

En gang i tiden levde aksjonærene i livsfrykt etter at Jobs ennå har Cook allerede tatt Apple til nye høyder. Dets siste kvartalsresultat var fantastisk med inntekter og overskudd langt, langt over de tidligere rapporterte. Nylig seilte Apple-aksjekursen for rundt $ 500 for første gang og verdsatte selskapet for over 450 milliarder dollar.

I løpet av de siste månedene har han levert flere hint om hvordan han vil omgjøre Apple mens han forblir tro mot kjerneverdiene i selskapet.

1. Veldedighet begynner hjemme

Apple ble kritisert for sin mangel på synlige bedriftsbidrag. Etter at han kom tilbake til Apple som iCEO i 1997, gjorde Jobs kutt i virksomheten for å stoppe kontantblødningen som trakk den ned. Bedriftsfilantropiordninger var blant ofrene for den bortkastningen.

Senere ble selskapet den største bidragsyteren til Bonos Product RED-prosjekt, men Apple forble taus på filantropi. Bono forsvarte Jobs mot kritikk av mangel på synlig engasjement, selv om den tidligere administrerende direktøren sa at han bidro til filantropi privat.

Et av de første forpliktelsene Cook ga da han overtok, var å gjeninnføre Apples filantropi-ordning. I september 2011 kunngjorde han en ny ordning for å matche veldedige bidrag fra Apple-ansatte.

I en intern e-post til ansatte skrev han: "Når du gir penger til en ideell organisasjon 501 (c) (3), vil Apple matche din gave dollar for dollar, opptil 10 000 dollar årlig."

2. Fokus og åpenhet om ansattes velferd

Apple har tatt mye flak over forholdene som er utholdt av arbeidere i leverandørkjeden. Fokus for mye av kritikken er Foxconn-fabrikken i Kina.

Apple var tidligere offentlig fiende nummer én for Greenpeace i sin kampanje for å tvinge teknologiprodusenter til å bruke mer miljøvennlige og resirkulerbare materialer i produkter. Apples rekord var ikke bra, men andre var langt fra eksemplariske. Men når det gjaldt målretting av Apple, klarte kampanjene å få trekkraft på høyt nivå med et fremtredende merke.

På samme måte er Apple ikke den eneste kunden til Foxconn. Klientlisten til produsenten inkluderer det store og gode i teknologiverdenen inkludert Acer, Dell, HP, Nintendo, Nokia, Samsung, Sony og mange andre. Å knytte dødsfallene til Apple gir sterkere overskrifter, men det er et kollektivt ansvar.

Cook har beveget seg raskt for å imøtekomme de bekymringene selskapet har med rapporter om sub-standard arbeidspraksis. Tidligere i januar avslørte Cook større åpenhet om leverandørforhold ved å publisere en adferdskode for leverandører på nettstedet, samt ved å kunngjøre et partnerskap med Fair Labour Association for å gjennomføre frivillige tilsyn med leverandørenes anlegg, inkludert Foxconn.

Apple kan ha satt i gang leverandørrapporter de siste fem årene eller så, men den siste måneden har Cook vekket oppmerksomhet på det han beskriver som en stor bekymring for Apple og gitt mer åpenhet i måten Apple takler problemet.

Apple endte opp med å være en av de mest miljøvennlige teknologiprodusentene på planeten. Hvis det følger med den samme forpliktelsen til leverandørrelasjoner og arbeidstakerforhold, kan andre, som en agenda-setter, følge etter. Rapportene kan ha eksistert siden 2007, men Cook lyser aktivt lys over det han sier er en dyp bekymring for Apple.

3. Fremtidige produkter

Apple snakket berømt ikke om fremtidige produkter eller rykter. Denne posisjonen kan endre seg subtilt. Jobs slapp katten ut av sekken i biografien hans ved å innrømme at Apple så på å utvikle en TV. I stedet for å gjenta linjen "vi kommenterer ikke fremtidige produkter", innrømmet Cook at det kan være et korn av sannhet.

Den offisielle linjen er at Apple TV fortsatt er en "hobby". Cook sa til Goldman Sachs teknologikonferanse: "Med Apple TV, til tross for hindringene i det markedet, for de av oss som bruker den, har vi alltid trodd at det var noe der. Hvis vi fortsatte å følge intuisjonen vår og fortsatte å trekke strengen, vi kan finne noe som var større. "

Administrerende direktør gjør lite for å fjerne ryktene om en full Apple TV, da.

En mer overraskende utvikling var utseendet til en rekke tweets i min Twitter-klient fra Apple nyhetsorganisasjoner og bloggere om OS X 10.8 Mountain Lion allerede før siden dukket opp på Apple-nettstedet.

Det viser seg at Apple hadde invitert en håndfull journalister og bloggere til et privat møte med Apple markedssjef Phil Schiller og produktledere for å avsløre Mountain Lion og dele ut MacBook Airs med en utviklerinstallasjon av OS.

Denne tilnærmingen står i kontrast til selskapets taktikk mens Jobs var ved roret. Den store avsløringen ved arrangementer var den foretrukne tilnærmingen for produkt kunngjøringer.

John Gruber fra Daring Fireball var en av dem som ble invitert til Apple for å motta en privat briefing med Apple. Han beskriver svaret fra Schiller da han ble spurt om hvorfor avsløringen ikke ble gjort med en hendelse, og ble fortalt: "Vi begynner å gjøre noen ting annerledes."

4. På nytt på Mac

Macen har spilt andre fele til de nye iOS-enhetene de siste fem årene. Hvis du husker det, ble lanseringen av Mac OS X 10.5 Leopard satt tilbake med måneder fordi iPhone-prosjektet bevilget viktige ingeniørressurser.

Mac-en var en fotnote på WWDC-utviklerkonferansen, og det har vært få Mac-kunngjøringer de siste årene. Oppdateringssyklusen for Mac OS X var mer enn 12 måneder. Det ble til og med spådd om slutten av den stasjonære Mac-linjen.

Den nye plattformen, iCloud, tar liten hensyn til Mac-en og den arvede arkiveringsstrukturen. Kunngjøringen om Mountain Lion endret det og overrasket oss alle.

For de av oss som fremdeles er opptatt av Mac, var bekreftelsen av plattformens betydning oppmuntrende og tilfredsstillende. Omdefinisjonen av Mac til en enhet i stedet for en plattform ble av noen sett på som en demosjon i noen leire, men egentlig var det en gjenfødelse.

Med overraskelsesmeldingen av OS X 10.8 Mountain Lion forpliktet Apple seg imidlertid til en ny versjon av operativsystemet som vil bli oppdatert på årsbasis. Det ville fortsette temaet om å dele de beste funksjonene på iOS-enhetene, og, avgjørende, ville løse noen av de alvorlige iCloud-kompatibilitetsproblemene som Mac-brukere har tålt.

Mac-en har en god fremtid. Ikke paritet med iOS, men absolutt en høyere profil. Ting ser bra ut for de troende.

5. Apples forhold til sine aksjonærer

Apple sitter på toppen av en pengebunke på snaut 100 milliarder dollar, men den har ikke betalt utbytte til aksjonærene siden 1995.

Selskapet har benyttet seg av sin enorme kontanterhaug, og har nylig brukt over 8 milliarder dollar for å sikre seg en delavtale med leverandører antagelig relatert til iPhone- eller iPad-produksjon.

Cook har tidligere sagt at han ikke "er religiøs" om å holde tak i kontanter. På Goldman Sachs-konferansen sa han til deltakerne: "Jeg vil være den første til å innrømme at vi har mer penger enn vi trenger for å drive virksomheten til daglig.

"Jeg ber bare om litt tålmodighet så vi kan gjøre dette på en bevisst måte og ta den beste beslutningen for aksjonærene."

Kanskje selskapets bare venter på å passere milepælen på 100 milliarder dollar først.

Under minnearrangementet på Apple-campus avslørte Cook Jobs 'råd til ham om arv.

Han sa til de samlede Apple-ansatte: "Blant hans siste råd han hadde for meg, og for dere alle, var å aldri spørre hva han ville gjøre. 'Bare gjør det som er riktig', sa han."

Jobs sa at han så Disney lammet etter at sin egen ikoniske grunnlegger gikk bort: "Alle brukte all sin tid på å tenke og snakke om hva Walt ville gjøre."

Det ser ut som at Cook har tatt det rådet om bord.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com