Fem brukervennlige krypteringsverktøy for Linux

Selv om de to begrepene generelt blir sett på som gjensidig utelukkende, kan brukervennlighet og kryptering faktisk finnes sammen i de samme verktøyene. Dette er bra fordi flere brukere bør bruke kryptering, spesielt når det gjelder virksomhet og forretningskommunikasjon / dokumentasjon. De fleste antar at Linux-kryptering håndteres fra kommandolinjen. Noe av det kan være - men det må ikke alt være. Jeg vil vise deg fem applikasjoner som er både sikre og enkle å bruke.

Merk: Denne listen er også tilgjengelig som et fotogalleri.

1: TrueCrypt

TrueCrypt ( figur A ) er et enestående stykke åpen kildekode-programvare (også tilgjengelig for Windows og Mac) som lar deg gjøre å kryptere kryptering på farten. Den lager en virtuell kryptert disk, der du kan legge til filer og mapper. Denne disken er bare tilgjengelig med passordfrasen som er tilknyttet den. Det som er fint med dette verktøyet er at data blir automatisk kryptert når de blir opprettet og dekryptert mens de lastes inn.

Figur A

TrueCrypt

2: Seahorse

Seahorse ( figur B ) er en GNOME frontend for GnuPG som gjør det lettere å lage og administrere PGP enn å bruke kommandolinjen. Seahorse kan utføre datakryptering og oppretting av digital signatur samt nøkkeladministrasjonsoperasjoner. Grensesnittet er intuitivt og gjør styringen av PGP-nøkler enkle til at alle kan håndtere.

Figur B

Seahorse

3: Enigmail

Enigmail ( figur C ) er en utvidelse for Thunderbird e-postklient som gjør det enkelt å kryptere / dekryptere innkommende / utgående e-post. Nye GnuPG-brukere vil virkelig sette pris på Enigmails brukervennlige veivisere, som ikke bare vil lede dem gjennom prosessen med å signere og kryptere e-post, men vil også bidra til å lage GnuPG-krypteringsnøkler (og administrere nøklene de mottar).

Figur C

Enig

4: CryptKeeper

CryptKeeper ( figur D ) er et verktøy som hjelper deg med å administrere EncFS-filsystemer. Den ligger som en programpakke-applet, så den er lett tilgjengelig. Fra en enkel rullegardin kan du lage nye krypterte mapper. Dette verktøyet vil fungere med Classic GNOME, Gnome 3, KDE og XFCE.

Figur D

CryptKeeper

5: LibreOffice

LibreOffice ( figur E ) inneholder faktisk ikke ekte kryptering, men det lar deg signere dokumentene dine digitalt og passordbeskytte dem. Hvis du skriver mye sensitiv dokumentasjon, vil jeg anbefale deg å dra nytte av disse funksjonene. De krever ikke ekstra programvare for å bli installert, og de er en av de enkleste måtene å beskytte dokumenter som er opprettet i LibreOffice-pakken.

Figur E

Libreoffice

Kryptering for alle

Linux og kryptering trenger ikke være vanskelig. Faktisk gjør verktøy som disse gjør krypteringsprosessen enkel nok for den gjennomsnittlige brukeren. Prøv dem og se om du ikke krypterer / dekrypterer som en proff.

App of the Week Nyhetsbrev

Ikke kast bort enda et sekund på å søke etter IT- og forretningsapper - vi har deg dekket. Vår kjente App of the Week kan øke produktiviteten din, sikre deg e-post, spore karrieremål og mer. Leveres torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com