Fem brukervennlige arkiverings- og komprimeringsverktøy

Hvor ville vi være uten arkiverings- og komprimeringsverktøy? Vi vil ha kneet dypt i full stasjoner og ikke kunne passere mapper så lett som vi kan. Arkivering er dypt innebygd i PCenes verden, noe som gjør det til et uunnværlig verktøy.

Nå har de fleste plattformer sine egne innebygde verktøy for arkivering og komprimering. Men i noen tilfeller er ikke disse verktøyene nok. Så det er godt å vite at det er andre applikasjoner for å plukke opp slakken. Noen av disse applikasjonene er kjent, og andre er det ikke. La oss dykke inn og undersøke flere av disse, slik at du kan glede deg over et alternativt arkiverings- og / eller komprimeringsverktøy.

Merk: Denne listen er også tilgjengelig som et fotogalleri.

1: 7-Zip

7-Zip ( figur A ) er et av de beste av de gratis arkiverings- / komprimeringsverktøyene som er tilgjengelige på tvers av plattformer (Windows, Linux, Mac). Ikke bare er 7-Zip gratis, det er også åpen kildekode og tilbyr alle funksjoner du måtte ønske deg. 7-Zip støtter formatene 7z, XZ, BZIP2, GZIP, TAR, ZIP og WIM for pakking / pakking og ARJ, CAB, CHM, CPIO, CramFS, DEB, DMG, FAT, HFS, ISO, LZH, LZMA, MBR, MSI, NSIS, NTFS, RAR, RPM, SquashFS, UDF, VHD, WIM, XAR og Z kun for pakking. 7-Zip inkluderer også krypteringsverktøy for komprimering.

Figur A

7-Zip

2: PeaZip

PeaZip ( figur B ) er et annet gratis verktøy som tilbyr mange funksjoner og en brukervennlig GUI. Den støtter mer enn 150 filformater. PeaZip tilbyr også sterk kryptering, tofaktorautentisering, en kryptert passordbehandling, sikker sletting, en duplikatfinner, muligheten til å lagre sikkerhetskopieringsskript og mye mer. Når du har installert den, vil du merke sømløs Explorer-integrasjon. PeaZip låner faktisk noe av teknologien fra 7 Zip.

Figur B

PeaZip

3: WinRAR

WinRAR ( figur C ) er en arkivbehandler som også kan tjene som data backup-verktøy (selv om du ikke burde være avhengig av et slikt verktøy for kritiske sikkerhetskopier). WinRAR er det eneste ikke-gratis verktøyet på denne listen. Denne spesielle arkiveringsprogrammet vil sette deg tilbake rundt USD 21, 00 USD per lisens (med pauser for kjøp av store lisenser). Se denne siden for mer informasjon.

Figur C

WinRAR

4: File Roller

File Roller ( figur D ) er det offisielle arkiveringsverktøyet for GNOME-skrivebordet. File Roller støtter mange formater, har en flott GUI, integreres i Nautlius filbehandler, og kan til og med jobbe med ISO-bilder og installasjonspakker (som .rpm og .deb). Denne manageren er gratis og kommer forhåndsinstallert på alle GNOME-baserte Linux-distribusjoner.

Figur D

File Roller

5: Ark

Ark ( figur E ) er standardarkiveringsverktøyet for KDE destkop. Med Ark kan arkiver vises, hentes ut, opprettes og modifiseres. Ark kan håndtere en rekke formater, for eksempel tjære, gzip, bzip2, zip, rar og lha. Det gir sømløs integrasjon med standard KDE-filbehandler, Konqueror. (Bare installer Konqueror Integration plugin tilgjengelig i kdeaddons-pakken.)

Figur E

Ark

Enkel og pålitelig

Alle som har brukt arkiverings- og komprimeringsverktøy omfattende vet at et godt, pålitelig verktøy kan gjøre oppgaven mye mer effektiv. Verktøyene som er oppført her er noen av de beste og enkleste å bruke, for alle nivåer av egnethet. Hvis du ikke er fornøyd med verktøyet du har, kan du prøve en av disse. Du finner en som gjør jobben nøyaktig slik du trenger den.

Andre favoritter?

Har du et annet arkiverings- / komprimeringsverktøy? Del anbefalingene dine med andre medlemmer av TechRepublic.

App of the Week Nyhetsbrev

Ikke kast bort enda et sekund på å søke etter IT- og forretningsapper - vi har deg dekket. Vår kjente App of the Week kan øke produktiviteten din, sikre deg e-post, spore karrieremål og mer. Leveres torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com