Fem tips for å jobbe med video i PowerPoint 2010

Avhengig av hva slags presentasjoner du lager, kan du være en stor fan av medieberikede lysbilder. Du kan legge til videoobjekter, fortelling og kule animasjonseffekter for å holde publikum våkne og engasjerte. Nå i PowerPoint 2010 har videofunksjonene blitt forsterket for å gi deg enda mer fleksibilitet i måten du legger til, redigerer, forbedrer og leverer videoene du inkluderer.

1: Legg inn videoen din i presentasjonen

Noe av det skumleste ved å holde en presentasjon er å sikre at utstyret - både maskinvare og programvare - fungerer riktig når du står frem for et levende publikum. Et problem mange presentatører rapporterer om på en eller annen gang er en manglende video- eller lydfil. Et objekt er ment å spille automatisk på et lysbilde, men presentasjonen, uansett årsak, kan ikke finne filen og hele effekten går tapt. I PowerPoint 2010 er videofilene du legger til, innebygd i filen, så det er ingen mediebiter å holde oversikt over utenfor programmet. En færre ting å bekymre deg for, takk og lov.

2: Rediger video på lysbildet

Med PowerPoint 2010 kan du også gjøre enkel redigering av videoene du legger til presentasjonen. Etter at du har lagt til videoen, klikker du på den og klikker på fanen Video Tools Playback. Klikk på Trim video for å vise videoen i dialogboksen Trim Video ( figur A ). Deretter er det bare å dra den grønne markøren til stedet du vil at videoen skal starte, og den røde markøren til sluttpunktet for klippet. Eller hvis du foretrekker det, angir du starttid og sluttidverdier i de aktuelle boksene. Klikk OK for å lagre endringene dine.

Figur A

3: Fade inn og visne ut for en dramatisk effekt

Slett seerne inn og ut av videoklippet ditt ved å bruke Fade In and Fade Out-funksjonen i Video Tools Playback-fanen. Du kan angi antall sekunder du vil at klippet gradvis skal begynne og slutte. Eksperimenter med forskjellige verdier for å få den effekten du ønsker. Klikk på Spill av (også på Video Tools Playback-fanen) for å se endringene i handlingen.

4: Spill av det på fullskjerm

Videoen vil som standard spilles av i en liten videovisning på lysbildet, men du kan stille inn videoen til å spille av fullskjerm hvis det passer presentasjonen du lager. Det kan være lurt å zoome til fullskjerm, for eksempel når du skal inkludere et intervju med en av grunnleggerne av selskapet ditt eller fokusere på viktige programmer som ideelle organisasjoner tilbyr. Hvis du vil konfigurere videoen til å spille av fullskjerm under presentasjonen, klikker du avmerkingsboksen Spill av full skjerm i gruppen Videoalternativer i Video Tools Playback-fanen ( Figur B ).

Figur B

5: Vis det med stil

En annen ny funksjon i PowerPoint 2010 lar deg bruke videostiler på videoklippet. De vil forbli med klippet gjennom videoen mens den spiller av. Dette lar deg legge til en skygge til klippet, skjev den til høyre eller venstre eller lage andre spesialeffekter for videoene dine. Uansett hvilken stil du bruker, er du sikker på å gi videoen din et polert - og kreativt utseende. Morsomme ting!


Katherine Murray er forfatteren av Microsoft Office 2010 Plain & Simple (Microsoft Press, 2010), Microsoft Word 2010 Plain & Simple (Microsoft Press, 2010) og Microsoft Word 2010 Inside Out (Microsoft Press, 2010). Du kan nå Katherine gjennom bloggen hennes, BlogOffice eller via e-post postbeskyttet

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com