Fem tips for testing av nettlesersikkerhet

Som enhver annen programvare, kan og inneholder nettleserkoden sårbarheter. Cyberkriminelle liker sårbarheter. De er den myke underbuken til alle applikasjoner.

Jeg kjenner fem nettsteder som er opptatt av å holde nettlesere fri for sårbarheter. Disse nettstedene evaluerer nettlesere for svakheter og bestemmer hvor fritt privat informasjon skal være. På toppen av det tilbyr alt annet enn råd om hvordan du kan sikre den testede nettleseren.

Hvorfor fem, spør du kanskje. Vel, jeg er enig i at det er noe overlapp. Men jeg fant ut at hvert nettsted klarer å gi et litt annet bilde. Jeg presenterer dem og lar deg velge favoritten / e dine.

1: Browserscope

Når du ankommer webområdet Browserscope, er det første du ser testresultater som sammenligner mange aspekter av de store nettleserne. Siden dette innlegget handler om nettlesersikkerhet, ønsker jeg å fokusere på fanen Sikkerhet. Som forventet er det mange tester i akkurat den fanen. Denne koblingen forklarer deres indre arbeid.

Nettstedet lar deg også sjekke ut den aktive nettleseren din. Browserscope legger den deretter til i listen, som vist i figur A.

Figur A

2: BrowserSPY.dk

I fjor skrev jeg en artikkel om Panopticlick. Etterpå kom jeg over et lignende nettsted som heter BrowserSPY.dk ( figur B ). Den utfører de samme kontrollene, pluss ytterligere 64 tester. Dessverre tilbyr BrowserSPY ikke rettelser. Men det gjør en pålitelig jobb med å forklare hvor mye informasjon som er gratis å ta når du besøker et nettsted.

Figur B

3: PC-flanke

PC Flank-nettstedet inneholder flere tester som ser på generell datasikkerhet sett fra Internett. Kontrollene inkluderer Stealth Test, Advanced Port Scanner Test, Trojans Test, Exploits Test og Browser Test. Nok en gang vil jeg fokusere på å teste nettleseren. PC Flank prøver å finne ut om nettleseren gir opp personlig informasjon, posisjonsdetaljer eller detaljer om Internett-leverandøren din.

Resultatene i figur C viser hva som skjer med nettleseren min. Informasjonskapsler tillates lagret og henvisningsinformasjon er tilgjengelig på nettstedene jeg besøker.

Figur C

4: Qualys BrowserCheck

Hvis du ikke har noe imot det, må Qualys BrowserCheck installere en plug-in. Slik ser det ut for svakheter i nettleseren, tilknyttede utvidelser og tilknyttede applikasjoner. Å sjekke tilleggsmarkedstillegg kan virke som overdreven, men det er det ikke. Angripere finner sårbar TPV-kode som en enkel måte å få tilgang til. I figur D kan du se at jeg trenger å bli opptatt og fikse noen få ting.

Figur D

5: Scanit Browser Security Check

Som selskap gjør Scanit alle slags sikkerhetstesting, fra penetrasjonstester til å sikre at webapplikasjoner er sikre. Den tilbyr også en online nettleser sikkerhetstest som ser etter 19 sårbarheter.

Det virker som om selskapet er seriøst, som parlayet av advarselen "Forsiktig! Denne testen vil prøve å krasje nettleseren din!" Kan ikke skremme meg; Jeg har ISO-er. Så jeg gikk modig frem. Heldigvis overlevde nettleseren min ( figur E ).

Figur E

Siste tanker

Nå dager, må vi være forsiktige med hvem og hva vi stoler på. Med det i bakhodet ønsket jeg å få ekspertuttalelse om hvilke nettlesertester man kan stole på. Disse fem dukket opp som de beste valgene. Hvis du har en annen favoritt, vil jeg gjerne vite om den.


Sjekk ut fem tips ... nyhetsbrevet

Få en kortfattet oppsummering av løsninger og teknikker som vil gjøre IT-jobben din mer smidig. TechRepublics Five Tips-nyhetsbrev, levert hver tirsdag, gir deg øyeblikkelig tilgang til informasjonen du trenger. Registrer deg automatisk i dag.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com