Fem tips for planlegging av treningsøkter som faktisk fungerer

Enten du er vert for en treningsøkt om et tema som de ansatte er interessert i eller en som sannsynligvis vil legge dem i dvale, er det en rekke ting du kan gjøre for å gjøre innholdet - og leveringen - så friskt og relevant som mulig.

1: Tenk alt gjennom

Trening er kjernen i det mange gjør på det teknologiske området. Tenk på det. Når du skriver om prosess, er du i ferd med å fange det vesentlige av en teknikk og trene leseren hvordan du gjør det. Når du demonstrerer et nytt produkt, lærer du andre hva som er mulig med det verktøyet og viser dem de beste måtene å bruke det på. Når du er tiltalt for å trene en gruppe på en spesifikk oppgave, er det nyttig å skrive ut en oversikt over viktige punkter du trenger å dekke.

Vurder opplevelsesnivået til publikummet ditt, og juster eventuelt emnene dine, slik at de berører det som trengs for begynnende, mellomliggende og avanserte brukere. La deg god tid på slutten for spørsmål og jobb i en god casestudie eller to - morsomme og realistiske eksempler - hvis du kan. Når du er fornøyd med planen din for trening, kan du dele den med et par kolleger og be om tilbakemeldinger. Du er sikker på å få minst noen få gode forslag du kanskje ikke har tenkt på på egen hånd.

2: Velg riktige verktøy for levering

Det er mange måter å tilby trening i disse dager, og mange av disse metodene krever ikke at du er i samme rom med menneskene du trener. Å, du kan være praktisk talt til stede gjennom et webkamera eller telefon. Men i tillegg til person-på-fronten-på-rommet-trening, kan du pakke treningen din som en video og tilby den på nettet, bruke kursutstyr som Moodle eller Blackboard, eller bruke PowerPoint til å sende en treningspresentasjon til alle de nye ansatte som trenger å se det. Du kan bruke LiveMeeting eller være vert for det hele praktisk talt, dele skrivebordet og tegne på en tavle i Lync Online ( figur A ).

Figur A

Du kan levere opplæring ved hjelp av virtuelle møteverktøy som Lync Online.

Bestem riktig tilnærming for treningen din ved å spørre hvordan deltakerne best vil lære om dette emnet. Trenger de å se deg personlig, slik at du kan demonstrere hva du lærer og de kan samarbeide mens de lærer? Kan denne treningen presenteres som et selvstyrt kurs som deltakerne kan fullføre på nettet når de har tid? Trenger du å strekke treningen ut over noen uker slik at deltakerne kan lære på egenhånd mellom øktene? La treningstypen og publikumets behov diktere riktig kjøretøy for treningen. Hvis du finner halvveis i den første økten at den ikke fungerer som du hadde håpet, kan du justere tilnærmingen og eksperimentere til du finner noe som fungerer best for den aktuelle gruppen.

3: Bland det opp med flere medier

Tenk tilbake på den siste treningen du deltok på. Hvordan følte du det? Hva fungerte og hva gjorde ikke - og hvorfor tror du det er? Sjansen er stor hvis du satt gjennom en times lang serie med kulepunkter, du beholdt lite av informasjonen du hørte den dagen. Hvis du vil at deltakerne skal huske hva du presenterer, hold dem våkne ved å blande opp media i presentasjonen. Du kan føre med litt intromusikk, begynne med en historie, vise et kort videoklipp, gå dem gjennom noen lysbilder av en presentasjon, og deretter planlegge en aktivitet som involverer publikumsmedlemmer. For andre omgang, gjør det motsatte, gå tilbake til presentasjonen, avslutter videoklippet og pakker inn med slutten av historien du startet i begynnelsen. Å endre leveransen hjelper deltakerne å holde tritt med deg, forsterker læringen og forhindrer deg i å drone når du leser kulepunkt etter kulepunkt.

4: Forbered takeaways

Uansett hvilket leveringsmiddel du velger - over nettet, personlig, av PowerPoint eller via video - tenk på hva du vil at dine traineer skal ha i hendene når de er på egen hånd. Det kan være lurt å lage viderekoblinger med små miniatyrbilder av lysbildene, sammen med merknadstekst du har lagt til. Eller du kan utarbeide en treningsoversikt i Word som du distribuerer til deltakere før arrangementet begynner. Du kan også inkludere navnene på de som hjalp til med å forberede presentasjonen og nevne avdelingssponsorene dine. Og hvis du vil lagre den som en PDF for å gjøre den tilgjengelig på nettet (eller i et treningssett senere), desto bedre. Vær kreativ med de typene informasjon du vil at deltakerne skal ta med seg når opplæringen er over, og sørg for å plassere nettstedet eller e-postadressen din på alt du vil at lærerne skal koble seg tilbake til deg.

5: Vær klar med vurderinger

Til slutt, når alt er sagt og gjort, må du være sikker på at du gir deltakerne en måte å gi deg tilbakemeldinger slik at (1) de kan reflektere over hva de lærte av treningen, og (2) du kan bruke informasjonen til å forbedre treningsøktene dine i fremtiden. Det kan være lurt å bruke et nettbasert verktøy, som Survey Monkey, for å lage en undersøkelse deltakerne kan svare på. Eller du kan lage et enkelt Word-skjema (eller bruke InfoPath for den samme prosessen) for å samle informasjonen du søker. Avhengig av publikumets art, kan det hende du får alt fra glødende rapporter til snarky kommentarer, men prøv å ta det hele med et saltkorn og lytt til følgende nøkkelemner:

  • Identifiserte deltakerne noen steder i presentasjonen der de følte seg forvirrede?
  • Vet lærerne tydelig hva de skal gjøre videre?
  • Påpekte folk steder der presentasjonen din "mistet" dem eller la dem i dvale?

Lytt etter den type tilbakemelding som vil hjelpe presentasjonen din å gå jevnere neste gang. Deretter integrerer du forslagene slik at ditt neste sett med traineer kan dra nytte av.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com