Fem tips for forbedring av Mac-ytelsen

Gjennomfør et Google-søk for å forbedre ytelsen på Mac, og du finner alle slags anbefalinger, hvorav noen faktisk fungerer. Bruk hele tiden du vil fjerne språkpakker, rengjøre en Mac-chassis og fjerne ikoner fra Mac Dock (alle handlinger jeg har sett andre nettsteder anbefaler), men hvis du virkelig ønsker å fremskynde en treg Mac, kan du vurdere følgende fem trinn. Merk at dette ikke er de "fem enkleste metodene for å få fart på en treg Mac" eller til og med "de fem billigste metodene for å få fart på en langsom Mac." Nei, dette er fem velprøvde metoder for å forbedre ytelsen til Mac.

# 1 Oppgrader til en solid state disk

SSD-er er raske, sikkert nok raskere enn en tradisjonell stasjon som du eller sluttbrukeren vil merke ytelsesøkningen. Hvis du sliter med å forbedre ytelsen på et system, spesielt en som kjører en 5400 RPM-stasjon eller som har en disk som ikke fungerer, kan du vurdere å oppgradere til en SSD. I tillegg til raskere lese- og skriveoperasjoner, bruker SSD-er mindre energi, og forlenger dermed mobile bærbare brukere av batteriets levetid.

Bare sørg for å sjekke og forsikre deg om at Macen har plass til den nye disken, og at du er i stand til å utføre oppgraderingen selv. Nyere Mac-er, spesielt iMac-er og Mac-bærbare datamaskiner, er utfordrende å oppgradere; det er ingen skam å underentreprenere jobben til en autorisert Apple-agent. Sørg også for å bekrefte SSD-en du har, med tilstrekkelig lagring. SSD-er er dyrere enn HDD-er og har en tendens til å vise seg bedre i situasjoner der det ikke er behov for store lagringskapasiteter.

# 2 Legg til mer minne

De fleste Mac-maskiner har mindre fysisk minne enn maskinene har plass til. Å oppgradere en Mac-RAM-minne hjelper OS X med å oppnå mer overhead for å behandle operativsystem- og applikasjonsoppgaver, prosesser og operasjoner, vanligvis drastisk å forbedre ytelsen. Med RAM-brikker som viser seg kostnadseffektive (sammenlignet med å kjøpe en ny, mer dyktig maskin), kan oppgraderingen hjelpe kontantbelagte organisasjoner å utnytte ytterligere et år eller to fra et ellers kapabelt system.

Som med SSD-er, kan du imidlertid ikke bare skynde deg å kjøpe RAM. Hver Mac krever en bestemt type minne som kjører med en bestemt hastighet. Videre dikterer maskinens nåværende konfigurasjon om noen gamle brikker kan fjernes for å gi plass til den planlagte oppgraderingen. Sørg for å se gjennom modellens spesifikasjoner og gjeldende konfigurasjon før du legger inn nye RAM-bestillinger.

# 3 Fjern automatisk programinnlasting

Over tid installerer brukere mange applikasjoner som lastes automatisk ved innlogging. Eller lar brukere noen ganger mange applikasjoner åpne når de avslutter OS X-øktene. Ved innlogging starter disse applikasjonene automatisk, noe som også reduserer systemytelsen automatisk.

Gjennomgå applikasjoner som automatisk lastes inn (sjekk dokken og lukk eventuelle applikasjoner med ikoner som har den markerte understrekingshøydepunktet) og bekreft at påloggingselementene er minimert. Administratorer og brukere kan gå gjennom automatiske påloggingselementer ved å åpne Systemvalg, velge Brukere og grupper, utheve den tilhørende brukerkontoen og velge Innloggingselementer-fanen. Fjern merket i boksen for alle applikasjoner som ikke automatisk trenger å starte ved innlogging.

# 4 Minimer eller eliminer widget-bruk

Væroppdateringer, sportsresultater, Twitter-feeds, Facebook-verktøy, aksjekikker og til og med dansende hula-animasjoner er kule og groovy. Disse widgetene, uansett om brukeren aktivt bruker dem eller ikke, suger systemressurser. Kontroller et Mac-instrumentpanel som tregt fungerer (nås fra Mission Control, et varmt hjørne eller selve Dashboard-applikasjonen) for unødvendige widgeter. Fjern eventuelt unødvendig Dashboard-program, da hvert krever systemressurser selv når Dashboard ikke er aktivt.

# 5 Bekreft tilstrekkelig ledig diskplass

Eksos tilgjengelig ledig diskplass og et system bremser. Det er ikke noe å komme seg rundt. Mac OS X krever, i likhet med Windows, ledig diskplass for å imøtekomme personsøkingsoperasjoner, lagring av filer, justering av e-post og databaselagring og utføre mange andre oppgaver. Gå gjennom systemets diskallokering for å sikre at det er tilstrekkelig ledig plass. Hvis det ikke er nok plass, må du fjerne unødvendige filer eller oppgradere til en større disk.

Hvor mye ledig plass er tilstrekkelig? Det er ingen magisk formel. De fleste Mac-maskiner bør ha minst 10 GB ledig plass, men da det gjør det muligens 5 GB plass for personsøker filer og ytterligere 5 GB for lagring av nye dokumenter, regneark, presentasjoner, bilder, videoer og andre filer. Når det er sagt, hvis et systems funksjon er å redigere video, kan datamaskinen kreve 20 GB eller mer ledig plass, det avhenger bare av modellen, brukeren, applikasjonene som er i bruk og oppgavene som blir utført.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com