Fem tips for å koble til Microsoft Lync 2010

Direktemeldinger brukes i dag av en rekke bedrifter til raske, spørsmål-og-svar-utvekslinger som du bare ikke vil gå i gangen for. Men ettersom IM har vokst i popularitet, har bedriftsmiljøer blitt stadig mer bekymret for sikkerhet, kontroll og ledelse.

Lync er Microsofts svar på behovet for en mer robust IM-klient. Lync 2010 er en one-stop-shop for alle slags kommunikasjonsbehov: Du kan sende e-post, direktemelding, møte praktisk talt, dele presentasjoner, ha telefon- og videosamtaler og til og med dele programmer på nettet. Og selv om Lync tidligere bare har vært tilgjengelig for virksomheter som driver Lync Server, er den nå tilgjengelig for resten av oss - for $ 6 i måneden - i Office 365.

1: IM og e-post: Enkelt er bra

Hvis du noen gang har brukt en direktemeldingsklient, for eksempel Windows Live Messenger eller AIM, vil du kunne finne veien rundt Lync 2010 enkelt. Lync-vinduet viser kontaktene dine på en liste som standard. Det er en enkel sak å klikke på en kontakt og deretter velge om du vil sende en e-post eller direktemelding personen. Hvis du klikker på IM-ikonet, dukker det opp en meldingsboks umiddelbart, og du kan skrive inn notatet ditt og klikke på Send. Tilstedeværelsesindikatoren ved siden av kontaktens bilde - rød, gul eller grønn - lar deg vite om personen er tilgjengelig for kontakt ( figur A ). Det er en enkel og smertefri måte å få et raskt spørsmål besvart.

Figur A

Klikk på en kontakt og klikk på IM og begynn å skrive for øyeblikkelig kommunikasjon.

2: Del hva som skjer

Vi vet fra sosiale medieres verden at mye kan kommuniseres på en statuslinje. Du kan fortelle gruppen din, for eksempel at du løper 15 minutter for sent til et møte. Eller du kan minne alle om at du drar tidlig - eller at du fortsatt venter på rapportene deres. Bare klikk i boksen, skriv inn uttrykket du vil dele, og trykk Enter. Du kan oppdatere din personlige lapp så mange ganger du vil gjennom dagen.

3: Angi personvernnivåene

En bekymring med denne typen kommunikasjon er at når du gir folk direkte tilgang til deg, kan du miste kontrollen over kontakten. Hva om noen som markedsfører IM 14 ganger om dagen? Hvordan setter du grenser for hva slags kommunikasjon du ønsker? Med Lync kan du gjøre dette på et par måter.

Først kan du endre online-statusen din til en annen innstilling - dukker opp som opptatt, for eksempel når du ikke vil bli forstyrret. Hvis du vil endre online-statusen din, klikker du på pilen tilgjengelig under navnet ditt i Lync-vinduet og velger en ny status: Tilgjengelig, opptatt, ikke forstyrr, vær høyreback, av arbeid og vises borte.

Du kan også skreddersy tillatelsene i Lync slik at du bare gir tillatelsene du ønsker til hver av personene i kontaktlisten din. Du kan kontrollere hvor mye informasjon alle ser, alt fra de som ser mest om deg (venner og familie) til de som ser minst (eksterne kontakter). Angi personvernnivåer ved å høyreklikke på kontakten i Lync-vinduet, peke på Endre personvernforhold og klikke på personvernforholdet du vil bruke.

4: Ring enkle samtaler med Lync

Lync legger også til Skype-lignende funksjoner, slik at du kan ringe eller tale videoanrop med et museklikk. Når du vil ringe en kontakt gjennom Lync, kan du begynne med å klikke på kontakten i Lync-vinduet. Når du ser Ring-knappen, klikker du på den. Du kan også klikke i Emne-boksen og skrive emnet for samtalen. Lync ringer nummeret, og mottakeren hører en "ring" og ser en popup-melding. Hvis du vil legge til video i samtalen, klikker du på videopilen i meldingsboksen og klikker på Legg til video.

5: Bruk en tavle

Lync inkluderer en Meet Now-funksjon som lar deg lage et raskt online møte for å diskutere prosjektet ditt, planlegge en hendelse eller bare komme sammen og chatte. Når du er i en samtale med en eller flere personer, klikker du Møt nå. Scenen vil åpne slik at du kan dele skrivebordet ditt mens du fortsetter med direktemelding (og snakk, hvis du er koblet til et taleanrop). Du kan vise en presentasjon, dele skrivebordet ditt, demonstrere et nytt program eller gjøre et hvilket som helst antall andre ting slik at andre kan brainstorme sammen med deg i et kreativt miljø i sanntid. Du kan også lagre tavlen slik at du kan komme tilbake til den senere eller bygge videre på den i fremtidige møter.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com