Fem tips for smidig måling

Agile er her for å bli. Når det radikale alternativet til vannfallsutviklingsmetoder, blir disse arvemetodikkene forstyrret og erstattet av smidige metoder som forbedrer tid til marked, reduserer utviklingskostnader og produserer programvare av høyere kvalitet som bedre oppfyller kundens forventninger. Etter hvert som verden krever mer programvare, møter utviklingsteam - fra skrapete oppstarter til store selskaper - utfordringen med Agile.

Men mens Agile programvareutviklingsprosjekter skaleres over hele bedriften, søker ledelsen fortsatt etter den beste måten å få dypere synlighet på disse prosjektene. Store organisasjoner kan ikke stole på de subjektive anekdotene til de som er nærmest arbeidet; de krever kvantitativ innsikt å basere forretningsavgjørelser på.

Her er noen raske tips for å tallfeste virkningen av valgene du tar under og etter din Agile-transformasjon.

1. Start med ønskede utfall, IKKE det som er enkelt å måle.

Bedre måling fører til bedre innsikt, noe som igjen fører til bedre beslutninger og til slutt bedre utfall. De fleste begynner med å måle det som er enkelt. Men å måle det som er enkelt, kan føre til feil oppførsel. La oss se på denne historien om to NBA-spillere.

I 2010 var Monta Ellis, sammen med Golden State Warriors, den 9. høyeste scoreren i NBA. Carmelo Anthony var sammen med Denver Nuggets den 8. høyeste scoreren. Det er enkelt å måle individuelle poengsummer. Du vil anta at fordi de var produktive scorere, ville lagene deres vinne.

Når de var med i spillet, vant imidlertid lagene deres mindre . Scoring er en funksjon av to andre mål: 1) antall skudd og 2) prosentandelen av de skuddene som går i kurven. Det viser seg at disse to "stjernene" har lave tiltak for nr. 2, skyteprosenten deres. Den eneste grunnen til at de er scorere er fordi de tar flere skudd. De stjeler bokstavelig talt skudd fra lagkameratene som kan ha en bedre sjanse til å score.

Så mens flyt av læring går fra tiltak til utfall, bør måten vi tenker på det starte med utfall. Derfor kaller vi dette ODIM.

bedre O UTCOMES ← bedre D ECISIONS ← bedre I NSIGHTS ← bedre M EASURES

NBA-spillerne bør fokusere på utfallet av å vinne flere kamper i stedet for å være høyscorer. Hvis de brukte den generelle sannsynligheten for at laget scoret under forskjellige forhold som tilbakemelding, ville det hjelpe dem å ta bedre beslutninger om spilletid for å oppnå det endelige resultatet av å vinne. Dette bringer oss til vårt andre tips.

2. Tenk på måling som tilbakemelding, IKKE spaker.

Hyppig tilbakemelding er den primære forskjellen mellom fossefall og smidig utvikling. Vellykkede Agile-prosjekter inkluderer korte iterasjoner med rask tilbakemelding fra kunder. Nøkkelen til effektiv smidig måling er å tenke på måling når det gjelder tilbakemelding, ikke som den tradisjonelle spaken for å motivere til atferd. Dette utvikler seg ofte til å holde poeng, og det er her den mørke siden av måling starter - unngå det.

Det er et subtilt, men viktig skille mellom "tilbakemelding" og "spak." Tilbakemelding er noe du søker for å forbedre din egen ytelse. Spaker brukes til å påvirke andre. Forskjellen ligger mer i hvordan du bruker tiltaket enn selve tiltaket.

For eksempel, sunn bruk av et nedbrent diagram forteller teamet om de er i rute med sitt engasjement, slik at de kan gjøre justeringer i tide. Moteksemplet er en leder som bruker nedbrent diagrammer for å røde flagg-prosjekter i trøbbel. Selv om det kan føre til forbedring, er det ingen som ønsker at det røde flagget blir kastet mot dem, så tendensen er å holde metrikken i det grønne uansett situasjonens virkelighet.

Du kan ikke ta bedre informerte beslutninger hvis beregningene du bruker for å få innsikt ikke representerer virkeligheten nøyaktig (se tips nr. 1). Snarere kan lederen tilby coaching på verktøy som teamet kan bruke for å forbedre sin egen ytelse - en subtil, men kritisk forskjell.

3. Et balansert måleregime eller ingen i det hele tatt.

Balanse i smidig måling ( figur A ) inkluderer fire hjørnesteiner:
  1. Gjør det fort.
  2. Gjør det riktig.
  3. Gjør det i tide.
  4. Fortsett å gjøre det.
Figur A

Uten balanse mellom disse fire elementene, er det enkelt å fokusere på bare ett. Hvis vi for eksempel kun fokuserer på å øke produktiviteten, vil dette sannsynligvis redusere kvaliteten og kundetilfredsheten .

4. Mål spesifikke utfall for programvare.

  1. Produktivitet
  2. respons
  3. Kvalitet
  4. Kundetilfredshet
  5. forutsigbarhet
  6. Ansattes engasjement

Disse seks resultatene er elementene i Software Development Performance Index (SDPI), som brukes til å kvantifisere innsikt om utviklingsarbeid og gi tilbakemelding på hvordan prosess- og teknologibeslutninger påvirker utviklingslagets resultater. Vet hva du skal måle og fokusere på hvert enkelt element.

5. Lytt til eksperter.

Agile har fanget oppmerksomheten fra ledende industrianalytikere og hevdet seg som en sentral del av evalueringer av applikasjonslivssyklusstyring (ALM). Disse evalueringene omfatter mer enn bare funksjonalitet for utviklere; de vurderer engasjement for ALM-markedet, ALM-produktstrategi, bedriftsstrategi og markedstilstedeværelse. Faktisk evaluerte det uavhengige forskningsfirmaet Forrester Research, Inc. nylig de mest betydningsfulle ALM-programvareleverandørene, og behandlet Agile og Lean som kritiske tester av en ALM-selgers tilbud. Rapporten fant også at bedrifter "ikke lenger kan akseptere historiske golf mellom forretnings- og applikasjonsutvikling og leveranseteam, ettersom firmaer i økende grad forventer å administrere applikasjonsutvikling og levering som en virksomhet og behandle det som en kompetanse."

Agile-perspektivet for programvareutviklingsmålinger

I overgangen til Agile er overordnede mål stort sett de samme som før: å glede brukerne med et kvalitetsprodukt levert på en forutsigbar og effektiv måte. Selv etter din smidige transformasjon, vil du i stor grad gjøre de samme "typene" ting: analysere, designe, kode, teste, slippe, vedlikeholde og, ja, måle.

Det er perspektivet du tar når du gjør dette som er annerledes med Agile.

Dette gjesteposten ble skrevet av Larry Maccherone, direktør for Analytics, Rally Software.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com