Fem billettsystemer for utviklere

Det er mange gode helpdesk-applikasjoner på markedet, men programvareutviklere har spesielle behov når det gjelder sporing av feil. For utviklere må bugbilletter kobles sammen med resten av utviklingsarbeidsflyten, og integrasjoner med en rekke andre verktøy (utviklingsmiljøer, kildekontrollsjefer og så videre) er ganske viktig. Som et resultat gjør ikke de verktøyene som er egnet for en helpdesk en god jobb med å hjelpe utviklere med billettene de jobber med. Her er fem applikasjoner spesialisert for billettbehov hos utviklere.

Merk: Denne listen er også tilgjengelig som et fotogalleri.

1: FogBugz

FogBugz ( figur A ) har flere intelligente funksjoner for å få utbedret bugs og utviklingsoppgaver fullført. En av de mest interessante er "evidensbasert estimering", der unøyaktigheten til tidligere estimater brukes til å finjustere nåværende estimater for å prøve å gjøre dem nærmere virkeligheten. Den har også integrasjoner med kildekontrollsystemer. FogBugz kan enkelt integreres med Mercurial gjennom Fog Creek's Kiln-produkt.

Figur A

FogBugz

2: MantisBT

Hvis du er ute etter en moden, åpen kildekode bug tracker, er MantisBT ( figur B ) et populært valg. Den har en rekke unike funksjoner, for eksempel mobilapper for Android, iOS og Windows Phone og muligheten til å Tweet billetter i. Den støtter CVS, SVN og git, og den gir et SOAP API for deg å skrive dine egne integrasjoner i også. Ganske uvanlig er det også at den støtter et bredt utvalg av databaser bakenden.

Figur B

MantisBT

3: Trac

Et annet åpen kildekodevalg er Trac ( figur C ). Som noen av de andre, integreres det med kildekontroll (git, Mercurial og forskjellige vanlige DVCS-er). Men den legger også til en wiki. Trac har en begrenset funksjon satt av design, og som et resultat er den enkel å bruke og bli vant til. Hvis du leter etter et "bare det grunnleggende" verktøysettet med en enkel arbeidsflyt, er Trac et godt valg.

Figur C

Trac

4: Jira

Jira ( figur D ) er en nettbasert sporingsfeil som gir noen fine visualiseringer av arbeidsflyten for å løse problemer. Den integreres også i en rekke kildekodesystemer. Den tilbyr også mange tastatursnarveier, noe som vil gjøre det behagelig for mange utviklere. Jira er tilgjengelig på forespørsel i skyen eller på stedet.

Figur D

Jira

5: Team Foundation Server

Selv om helpdesk og billettfunksjonalitet innebygd i Team Foundation Server ( figur E ) ikke skiller seg spesielt ut, er integrasjonene vanskelig å ignorere. Med den tette forbindelsen mellom Visual Studio, kildekodeadministrasjon, rapportering og billettene, er det enkelt for både utviklere og ledere å relatere feil og brukerproblemer til aktivitetene til utviklingsteamet.

Figur E

Team Foundation Server

Andre valg?

Har du et favorittbillettsystem som ikke laget denne listen? Del anbefalingene dine med andre utviklere.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com