Fem ting du må gjøre før du oppgraderer vSphere

Når det gjelder å styre et VMware vSphere-miljø, pleier jeg å skyve konvolutten litt. Jada, jeg virtualiserer som i 2013, men jeg er klar over at mange andre ikke er det! Med det i tankene vil jeg delta på begge VMworld-arrangementene i år som arrangeres årlig i august - i San Francisco og Barcelona. En ting jeg alltid støter på der, er virkeligheten at mange VMware vSphere-kunder installerer vSphere og lar det løpe. Faktisk er vSphere virkelig gode til å gjøre det. Det fungerer bare. Men som mange mennesker sjekker ut nye funksjoner på VMworld, deltar på et IT-opplæringsarrangement eller til og med dialog med sine jevnaldrende; de vil innse at en stor oppgradering skyldes. Jeg har snakket med en rekke mennesker nylig som fremdeles bruker vSphere 4 eller 4.1; og ser ikke ut til å ha et presserende behov for å oppgradere.

Vel, på et tidspunkt vil et oppgraderingsprosjekt bli prioritert. Det er mange grunner til å oppgradere til vSphere 5.1 eller annen nyere utgave. VMFS-5-volumene kan være større enn 2 TB, og det alene burde vekke din interesse! Uansett grunn til å oppgradere, kan det aldri være for mye forberedelser for en plattformoppgradering av noe som vSphere. Før jeg går for langt, må du sjekke innlegget til Lauren Malhoit om spørsmål du skal svare på før du oppgraderer. Lauren er en klar VMware- og lagringsrockstjerne, og hun har noen gode poeng om dette emnet.

Når du oppgraderer vSphere, er det et godt tidspunkt å ta opp kosmetiske og konsistensproblemer som også må ryddes opp. Det første eksemplet nedenfor er personlig det mest irriterende for meg - spredte navn på objekter. Når det gjelder nettverk og lagring, er det veldig viktig å få navn riktig! Ingenting bommer meg mer enn å se navn som “datastore”, “datastore (1)”, “datastore (2)” osv. Hvordan vet en administrator hva som skjer? Vurder å implementere noen selvdokumenterende navn som figur A :


Med riktig navngiving er det lettere å se hvilken datastore som er et SAN (lagringsområde nettverk) volum og hvilket volum som er direkte festet lagring. Videre er det ganske enkelt å identifisere lagringsproduktet, verten og volumet på denne måten. Når det gjelder nettverk, roller, klynger og andre konstruksjoner i vSphere; tenke på en klar nomenklatur.

Prosessen med å gå gjennom en oppgradering av vSphere er et godt tidspunkt å rydde opp i, men du bør også ta opp noen av de viktigste spørsmålene. Her er listen over fem mest praktiske ting du kan oppnå som en del av vSphere-oppgraderingen:

# 1 Oppgrader vCenter først . Dette er egentlig to tips i ett. Den første tingen å gjøre er å lese utgivelsesnotatene for en vSphere-oppgradering; det sier alltid oppgradering vCenter først. Lesing av utgivelsesnotatene vil gi deg mye virkelig viktig informasjon.

# 2 Har en back-out plan. Jeg ville ikke tilby dette som råd hvis jeg ikke hadde hørt om virkelige problemer. Utnytt ting som et virtuelt laboratorium, testmiljø og tilstrekkelig tid til å sikre at du ikke blir sittende fast.

# 3 Bruk vSphere Update Manager. Du (forhåpentligvis) legger mye arbeid i vSphere-miljøet. Dette kan inkludere vertskonfigurasjon, vCenter-roller, nettverk og mer. Ikke bare installer på vertene på nytt og migrer dem tilbake; la vSphere gjøre jobben.

# 4 Sørg for at VM-er blir oppgradert. VCenter Server- og ESXi-vertene er viktige, men det er også gjestene. Gjør hva du kan for å få VMware Tools oppdatert, og om mulig den virtuelle maskinvareversjonen.

# 5 Evakuer og omformater “gammel” lagring. Lagring kan fort bli et rot der ute. Jeg er nysgjerrig på om noen har noe SAN-volum som har eksistert siden ESXi 3? Hvis det VMFS-volumet er langt tilbake til VMFS 3 på, for eksempel, VMFS 3.21, har volumet sikkert noe søppel på seg. Nå ville det være et godt tidspunkt å migrere alle VM-er fra det, og formatere det som VMFS 5 hvis flere lagringsendringer ikke er i horisonten.

Forhåpentligvis blir ett eller flere av disse punktene en del av sjekklisten din ved neste vSphere-oppgradering. Å ta hensyn til disse fem tingene vil hjelpe deg med å forberede deg på et vellykket prosjekt.

Har du noen sjekk før oppgradering du har foretatt en del av virtualiseringspraksisen din? I så fall, del dem nedenfor. Jeg er sikker på at andre vil ha stor fordel.© Copyright 2021 | pepebotifarra.com