Fem grunner til å bruke MindGenius på prosjektene dine

Jeg blir ofte spurt: "Hva er det beste styringsverktøyet for tankekartlegging?" Det er mange gode tankekartleggingsverktøy på markedet, inkludert Mindjet MindManager, MatchWares MindView og MindMeister, men når jeg trykkes på å velge en favoritt, må jeg si MindGenius.

Ved første øyekast trodde jeg MindGenius var veldig lik mange tilgjengelige tankekartleggingsverktøy. Men da jeg begynte å bruke MindGenius, la jeg merke til hvor godt viktige funksjoner ble implementert og innså hvordan disse funksjonene utgjør en forskjell i brukervennlighet og produktivitet. Her er en nærmere titt på noen av fordelene som vakte oppmerksomheten min, med fokus på hvordan disse MindGenius-funksjonene sammenligner med andre funksjoner for tankekartlegging.

1: Lag kart raskere med bedre brukervennlighet

I tankekartleggingsverktøy opprettes noder ved å enten klikke med musen på et tomt område eller trykke på Sett inn-tasten. Hvert tankekartleggingsverktøy fungerer annerledes, og det kan være irriterende når en node ikke er opprettet riktig. Dette gjelder spesielt når du brainstormer risikoer eller legger til rette for en tankekartøkt.

Heldigvis løser MindGenius dette problemet ganske elegant: Du begynner ganske enkelt å skrive. Med hvert tastetrykk opprettes en ny gren. Når du er ferdig med å skrive en tanke og klikke på OK-knappen, opprettes en ny gren ( figur A ). Når du trykker på Sett inn-tasten, oppretter det en underordnet lapp; Hvis du skriver igjen, oppretter det en søskenknute. På flere møter har jeg famlet om å lage noder og omorganisere dem; MindGenius gjør dette mye enklere. Figur A

MindGenius Legg til / rediger gren (Klikk på bildet for å forstørre.)

2: Bedre grenavigering og kartorganisasjon

Det kan være en utfordring å navigere i alle grenene i store tankekart (noen ganger 200-400 ideer, kommentarer og tanker er på et kart) når brukere zoomer inn og ut på de forskjellige underemnene. MindGenius løser problemet "for mange grener" med Map Explorer-funksjonen. Figur B viser et eksempekart med et økende antall grener etter hvert som omfang, problemstillinger, risiko, økonomi og arbeidsnivåstrukturen (WBS) genereres. Figur B

Et travelt tankekart (Klikk på bildet for å forstørre.)
Map Explorer-funksjonen lar deg se på et bestemt emne og skjule alle de andre delene av kartet. Temafokusfunksjonen kommer i andre verktøy, men med MindGenius lar Map Explorer deg enkelt navigere i grenene på kartet uten å måtte zoome inn for å bestemme hvilken gren du vil se i detalj. Map Explorer er bare ett eksempel på hvordan MindGenius gjør det enklere å jobbe med store tankekart. Figur C viser kartet som er filtrert på WBS-grenen. Figur C

Et travelt tankekart ved hjelp av Map Explorer (Klikk på bildet for å forstørre.)

Ved å bruke Map Explorer-vinduet, vil du ikke miste hvordan informasjon er koblet over et stort kart. MindGenius har blitt brukt på kart med mer enn 10 000 grener, og informasjonen blir enkelt hentet uten å zoome eller skalere tankekartet.

3: Raskere organisering av ideer

Tankekartlegging er en effektiv frontend for å fange data raskt, men dataene er ikke veldig nyttige hvis det tar deg timer å organisere dem. MindGenius gjør det mulig for brukere å raskt gjøre ustrukturerte data til en strukturert visning med noen få museklikk. Figur D viser et ustrukturert risikokartkart fra en nylig risikobrainstorming. Figur D

Ukonstruert risikokart (Klikk på bildet for å forstørre.)
Funksjonen MindGenius Category Dropper lar deg raskt kategorisere hver risiko ved å bruke en kritisk, høy, middels eller lav verdi. Med ett klikk på en knapp kan kartet organiseres etter kategori ved hjelp av knappen Opprett kategorikart. Figur E viser kategoriseringen ved hjelp av kategori-dropper. Figur E

Kategorisert tankekart med kategori-dropper (Klikk på bildet for å forstørre.)
Ved å klikke på knappen Opprett kategorikart, opprettes et nytt tankekart som umiddelbart organiserer risikoen etter en bestemt kategori ( figur F ). MindGenius lar deg også lage dine egne kategorisett slik at du kan kategorisere hvilket som helst tankekart basert på dine behov. Ved å tilordne forskjellige kategorier kan ledere se dataene fra forskjellige synsvinkler. Figur F

Kategori-tankekart for kategori (Klikk på bildet for å forstørre.)

Tiden som spares ved å generere et kategorisert kart er uvurderlig og er en av hovedårsakene til at jeg anbefaler MindGenius over andre tankekartleggingsverktøy.

4: Still bedre spørsmål med spørsmålssett

MindGenius har en funksjon som hjelper deg med å lage bedre tankekartinnhold. Ved å bruke vinduet Spørsmålsett kan du stille tilrettelagte spørsmål for en prosjektrevisjon, omfangsbekreftelse, planplanvurdering osv. ( Figur G ). I tillegg til de 21 leverte spørsmålene, lar MindGenius deg også lage dine egne spørsmål. Figur G

Spørsmålssett (Klikk på bildet for å forstørre.)

Hvis du gjennomfører et prosjekt- eller systemrevisjon, en omfangsplanleggingsøkt eller en interaktiv brainstorming, vil du finne spørsmålssettfunksjonen nyttig. Brainstorming kan være ustrukturert, men litt forhåndsplanlegging vil hjelpe kvaliteten på økten.

5: Alle de andre PM-tingene du kan forvente, men bedre

MindGenius tilbyr også Gantt Chart-integrasjon og full Microsoft Office-eksport, inkludert Microsoft Project, Excel og PowerPoint. MindGenius har den unike muligheten til å filtrere ved hjelp av Map Explorer og opprette eksport av det filtrerte kartet til PowerPoint. Dette lar deg få et raskt øyeblikksbilde av kartets nøkkelelementer og inkludere riktig visning i PowerPoint-presentasjonen. Excel-integrasjonen utnytter leverte felt som eksporteres som individuelle kolonner i et regneark eller en Microsoft Project-plan.

Gantt-diagrammet og planleggingsevnen i MindGenius har nok funksjoner til å styre et lite prosjekt helt alene eller utvikle et høynivå-skall for ytterligere foredling. MindGenius forstår at folk bruker andre applikasjoner i bedriften, og å kunne integrere snarere enn å erstatte desktop produktivitetsverktøy er viktige differensierere.

Gi det et forsøk

MindGenius Business Edition versjon 4 elektronisk nedlastingsutsalg for $ 235 USD, og ​​det eske produktet med en CD selges for $ 295 USD. Selskapet tilbyr utdanningspriser for studenter og universiteter. Besøk MindGenius Store for mer informasjon om priser.

Den beste måten å oppleve funksjonene jeg beskriver i dette innlegget, er å laste ned den fullt funksjonelle 30-dagers prøveversjonen av MindGenius.

MindGenius tilbyr TechRepublic-lesere 10% rabatt (kupongkode MGTAPR ) på alle versjoner av programvaren. (Tilbudet inkluderer ikke fysiske CD-er og frakt.)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com