Fem grunner til ikke å stole på Siri

Da Siri traff iPhone for en stund tilbake, var jeg umiddelbart bekymret. Alle var så imponert over kunstig intelligens (AI) -teknologien, og det at Siri hadde en sans for humor var bare så morsomt. Nei, ikke morsomt ... skummelt. Har vi ikke lært av feil fra fiktive karakterer fra fortiden?

Av de mange, mange hendelsene med AI kontra menneskelig vold, har jeg valgt noen av favorittene mine som en oppfrisker. ( Spoilervarsel: Følgende tekst inneholder spoilere og sarkastiske kommentarer om 2001: A Space Odyssey, Alien, The Terminator, Battlestar Gallactica og The Matrix .)

1: HAL 9000 fra 2001: A Space Odyssey

HAL 9000 gikk nøtt og drepte alle unntatt en fyr på skipet. Boken forklarer at han fikk to motstridende ordre: å skjule det sanne formålet med oppdraget for Jupiter og å formidle nøyaktig informasjon til mannskapet. HAL 9000 bestemmer at hvis han dreper alle på skipet, ikke trenger han å lyve for dem. Strålende, HAL.

2: Ask fra fremmede

I motsetning til HAL 9000, var Ash under direkte ordre om å bringe tilbake fremmed liv uansett hva, selv om de irriterende menneskene og deres "etikk" og "overlevelsesinstinkter" kom i veien. Hovedproblemet mitt med Ash er at han prøver å drepe Ripley ved å skyve et sammenrullet magasin nedover halsen hennes. Jeg antar at hvis du har super styrke, kan du drepe noen som bruker hva som helst som et våpen, men likevel hver gang jeg ser Alien, i løpet av den scenen tror jeg ... virkelig, Ash? Du har en android hjerne, og alt du kan tenke på er et sammenrullet magasin?

3: Skynet fra The Terminator

Din generelle, kjørt av bruket, AI overtar verden. AI i The Terminator så ut til å bare ønske å ha ansvar. Skynet tar over, og det er aldri egentlig noen forklaring på hva de vil ha. De er bare tankeløse drapsmaskiner som tilfeldigvis er organisert, men de mestrer tidsreiser og formforskyvning, så de var gode for noe.

4: Cylons fra Battlestar Gallactica

Syloner hater mennesker for sine ufullkommenheter og ønsker å tørke dem fra eksistensen. Så er det også hele det religiøse aspektet og fødselen til babyer og hva som ikke er i oppstarten. Til slutt er disse sprø robotene like ødeleggende som Skynet, men med hat og sjalusi som de viktigste motivene.

5: AI fra The Matrix

Du vet hvordan de sier at hvis du skulle dø hjemme og ingen fant deg i noen dager at kattene dine ville nappet til den døde kroppen din? (Hva? Du har aldri hørt det å si?) AI i The Matrix var verre enn det. Lang historie kort, de spiste menneskene. De plantet dem som poteter og saftet dem til mat. Jeg skal ikke lyve, det er grovt.

AI = menneskelige dødsfall

Som du ser av bare disse få eksemplene, er det en dårlig idé å stole på AI. Til slutt tror jeg at de alltid vil drepe deg. Vet Siri adressen din? Vet hun hvor vennene dine bor? Stoler du på at hun tar deg plass? Enda viktigere, bør du det? Jeg håper du tenker på disse spørsmålene neste gang du ber Siri om å hjelpe deg med å finne det nærmeste sushistedet.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com