Fem må-ha open source produktivitetsverktøy

Hva trenger vi for å produsere arbeidet vårt? Selv om det har endret seg i løpet av årene - med at nettleseren trolig ble det viktigste produktivitetsverktøyet vi nå har - gjenstår visse konstanter. Vi må produsere dokumenter, vi må kunne lage / manipulere bilder, vi må forvalte penger, og vi må kunne kommunisere og planlegge. Disse konstantene dikterer at vi har lydverktøy for å håndtere disse oppgavene. Tror ikke Microsoft (og andre produsenter av proprietær programvare) har monopol på produktiviteten. Open source-samfunnet har gjort en god jobb med å lage verktøy perfekt egnet for å hjelpe deg med å gjøre jobben din.

La oss ta en titt på fem slike produktivitetsverktøy. (Vi vil utelate nettleseren, siden vi alle vet at Firefox er flaggskipets åpen kildekode-nettleser.)

Merk: Denne listen er også tilgjengelig som et fotogalleri.

1: LibreOffice

LibreOffice ( figur A ) er åpen kildekvivalent for Microsoft Office. Det inkluderer tekstbehandlings-, regneark-, presentasjons-, tegne- og databaseverktøy. Alle verktøyene er kompatible med sine Microsoft Office-kolleger og følger strengt åpne standarder. LibreOffice er gratis og er tilgjengelig på alle plattformer.

Figur A

Libreoffice

2: Evolusjon

Evolution ( figur B ) er å åpne kildekoden hva Microsoft Outlook er for proprietær programvare. En gruppevareklient med e-post, kalender, oppgaver, kontakter og notater, Evolution vil hjelpe deg med å holde deg tilkoblet og organisert. Evolusjon er bare tilgjengelig for Linux-plattformen. Det har vært noen anstrengelser for å bringe det til Windows, men de fleste mislyktes eller døde da Novell kjøpte Evolution. Men hvis du trenger å koble Evolution til Exchange, er det verktøy tilgjengelig som lar det skje.

Figur B

Utvikling

3: GIMP

GIMP ( figur C ) er et av de kraftigste verktøyene for redigering / oppretting av bilder på open source markedet, og tilbyr lignende brukervennlighet som Photoshop. Noen av oppgavene du gjør med GIMP kan ta noen flere trinn enn Photoshop krever. Men til slutt blir jobben gjort. Jeg har brukt GIMP for design av bokomslag, og det gjør det ganske bra.

Figur C

GIMP

4: Scribus

Scribus ( figur D ) er den enkleste og kraftigste måten å lage PDF-dokumenter i Linux. Og dette open source-verktøyet er ikke bare tilgjengelig for Linux-verdenen. Du kan også glede deg over friheten til å lage PDF-dokumenter (og redigerbare PDF) -dokumenter på Mac og Windows. Med et enkelt grensesnitt og alle funksjonene du kan forvente deg i et PDF-verktøy for oppretting, vil Scribus hjelpe deg med å få jobben raskt og enkelt.

Figur D

Scribus

5: GnuCash

GnuCash ( figur E ) er flaggskipets personlige og småbedrifter regnskapsprogramvare. Selv om det bare er et enkeltbrukerverktøy, kan det enkelt håndtere styring av småbedriftsøkonomier. GnuCash er et bokføringsverktøy med dobbeltoppføring, med sjekking, sparing, aksjer, eiendeler, utgifter og mer. GnuCash tilbyr planlagte transaksjoner, transaksjonsmatching, økonomiske beregninger og import, blant annet.

Figur E

GnuCash

Ønskeliste

Open source-samfunnet har nesten alle verktøy du trenger for å få arbeidet effektivt. Og den listen over programvare vokser hvert år. Snart har du ingen grunn til å jobbe utenfor omfanget av open source på kontoret.

Er det en proprietær app du ønsker å se rullet ut som en åpen kildekvivalent? I så fall, lyd av her.

App of the Week Nyhetsbrev

Ikke kast bort enda et sekund på å søke etter IT- og forretningsapper - vi har deg dekket. Vår kjente App of the Week kan øke produktiviteten din, sikre deg e-post, spore karrieremål og mer. Leveres torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com