De fem mest oppblåste Linux-applikasjonene

Jeg visste at denne dagen skulle komme ... dagen da en Linux-applikasjon kunne begynne å lide av den forferdelige sykdommen så mange andre applikasjoner lider av på andre plattformer. Oppblåst. Hva er oppblåsthet? Oppblåsthet er tilskuddet av unødvendige funksjoner som får en applikasjon til å vokse til en størrelse som gjør den langsom og sløv. Disse funksjonene kan være nyttige for noen. Men for mange er de bare et anker som drar applikasjonen dypere og dypere i grumsete farvann.

Selv om disse applikasjonene lider av oppblåsthet, betyr det ikke at de er ubrukelige - bare frustrerende (til tider). Og bare fordi de lager denne listen, betyr ikke det at jeg faktisk ikke liker verktøyene. Men hvis du planlegger å bruke dem, er det godt å vite hva du vil gjøre opp mot.

1: LibreOffice

LibreOffice er flaggskipets åpen kildekontor, og jeg bruker den til daglig. Jeg må. Jeg er forfatter. Men fordi en kontorpakke må gjøre så mye, hvis en pakke ikke inneholder alle funksjonene som allerede er i konkurransen, vil den kanskje aldri bli brukt. Konkurransen er Microsoft Office, og det er den regjerende bloatkongen. Det er noen ganger det gjør at jeg skulle ønske at Abiword var mer kompatibel med redaktørens tekstbehandler, slik at jeg kunne bruke et mye lettere og raskere verktøy.

2: Evolusjon

Jeg brukte Evolution i årevis - helt til den vokste så treg og upålitelig at jeg hoppet skipet for den mye raskere, ensomme e-postklienten Claws-Mail. Du skjønner, Claws-Mail gjør det riktig. Den lar brukeren aktivere / deaktivere funksjoner gjennom plug-ins for å gjøre verktøyet så lett og raskt som mulig. Evolusjon prøver hardt å være Outlook og slutter å bli klumpete, sakte og avlyttende. Den vil koble seg til Exchange (noe jeg setter stor pris på), men vi vet alle hvor fjellaktig den utfordringen er.

3: KDE

KDE har noen utrolig utrolige funksjoner (aktiviteter som en av favorittene mine), men hastigheten på skrivebordet blekner i forhold til slike som opplysning eller XFCE. Hvorfor? Oppblåst. KDE har vokst enormt siden de raskere og mer pålitelige dagene på 3, 5. Selvfølgelig er det bare fordi den gjør alt den kan for å følge med, du gjettet det, konkurranse (og faktisk gjør en god jobb med oppgaven).

Jeg vil gjerne se noen ta KDE 4 og dele den ned til et mer minimalt miljø for å se om det kan gis hastigheten til de mye lettere brødrene.

4: Firefox

Med noe ganske merkelig oppførsel som kommer fra Chrome i disse dager, har jeg gått tilbake til å bruke Firefox. Jeg er ikke glad. Hvorfor? De siste iterasjonene av Firefox er omtrent så trege som mulig. Ikke bare i åpning, men i gjengivelse. På en gang var Firefox utrolig rask. Nå er det en voluminøs hulk som plodder sammen. Det er ganske pålitelig og pokker for mye sikrere enn konkurransen, men god saus, den er treg.

5: Banshee

Banshee er et annet av disse verktøyene jeg bruker, men klager om når jeg gjør det. Ja, det er flott at Banshee sømløst kan koble seg til Amazon MP3-butikken eller Ubuntu One Music Store. Men gjett hva? Hvor mange mennesker har faktisk forskjellige funksjoner, som Lastfm (som du nå må betale for å bruke)?

Som standard aktiverer Banshee mange funksjoner som de fleste brukere ikke vil ha, og som ikke gjør noe annet enn å senke lastingen av spilleren. Det er opp til brukeren å gå inn på utvidelsene og deaktivere uønskede funksjoner. Problemet er, bare å deaktivere disse funksjonene vil ikke føre til hastigheten folk ønsker. Jeg sier at lag disse funksjonene ved første kjør (eller installasjon), slik at brukerne ikke trenger å vente på at de skal lastes inn - bare for å aldri bli brukt.

Er oppblåsthet uunngåelig?

Det pleide å være mye vanskeligere å finne oppblåst programvare på Linux-plattformen. For fem år siden ville jeg vært hardt presset på å pinse ned fem titler jeg lett kunne si lider av oppblåsthet. Men selv denne trenden har ikke brakt oss til Quickbooks-nivået av oppblåsthet. Gi det tid, og vi kan se at det skjer. (Selvfølgelig vil mange Linux-brukere gjerne hilse Quickbooks-nivået på oppblåsthet hvis Quickbooks fulgte med.)

Hvilke andre Linux-apper har frustrert deg med deres oppblåste tendenser?

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com