Fem gratis desktop mediaspillere

Selv om Windows inkluderer en mediaspiller med generelle formål, er det mange tredjeparts mediaspillere du kanskje liker bedre. Denne artikkelen viser fem av de mer populære stasjonære mediaspillerne.

Merk: Denne listen er også tilgjengelig som et fotogalleri.

1: VLC Media Player

Jeg oppdaget VLC Media Player ( figur A ) for flere år siden da jeg hadde problemer med å få Windows Media Player til å spille en bestemt fil. Siden den gang har jeg funnet ut at VLC konsekvent har kunnet spille av filer som ganske enkelt ikke vil spille på noen av de andre mediaspillerne.

Figur A

VLC Media Player

Den andre tingen jeg liker med VLC Media Player er at du enkelt kan justere avspillingshastigheten. Jeg bruker mange videobaserte treningsprodukter for å holde IT-utdannelsen min oppdatert. Ofte har videokursene veldig lang tid, og jeg har rett og slett ikke tid til å sitte gjennom en 20-timersklasse hver gang jeg vil lære noe nytt. Med VLC kan jeg stille avspillingshastigheten til ca 2, 5X og brise gjennom treningsklassene.

2: GOM Media Player

GOM Media Player ( figur B ) fokuserer på å få videoene dine til å se så bra ut som de muligens kan. Når du starter GOM Media Player, spør den deg om du vil kjøre spilleren i normal modus, høykvalitetsmodus (som er optimalisert for avanserte datamaskiner med HD-skjermer), eller i TV-utgangsmodus. Installasjonsprosessen lar deg også indikere om datamaskinen din er utstyrt med surroundlyd.

Figur B

GOM Media Player

Med GOM Media Player kan du justere ting som størrelsesforhold, fargetone og metning av videoavspilling. Det er en rekke innstillinger som lar deg optimalisere videoavspillingsopplevelsen. Videre inkluderer GOM Media Player en rekke lyd- og videokodeker. (Ja, spilleren kan også brukes til lyd).

3: Zune

Jeg installerte Zune-programvaren ( figur C ) på min PC uten andre grunner enn at Windows Phone 7-enheten og Zune HD-en min krevde det. Selv om jeg ikke bruker Zune-programvaren som min primære mediaspiller, er det et par ting med det jeg virkelig liker.

Figur C

Zune

For det første gjør Zune det veldig enkelt å navigere i mediesamlingen. Musikk kan sorteres etter artist, album, sjanger, sang eller spilleliste. Dessverre gjør programvaren en bedre jobb med å organisere musikk enn å organisere videoene dine. Videoer kan sorteres som filmer, TV, personlig eller annet, men det er ingen måte å dele filmer inn i sjangre (Action, Comedy, etc.).

Den andre tingen jeg virkelig liker er at når det kommer til å spille musikk, produserer Zune merkbart bedre lydkvalitet enn Windows Media Player.

4: MediaMonkey

Jeg oppdaget MediaMonkey ( figur D ) for noen år siden da jeg hadde problemer med å få min Sony Walkman X til å vise albumkunst. På den tiden var MediaMonkey det eneste programmet jeg kunne finne som kunne kopiere musikkfiler og albumkunst til Walkman X-en i et format den likte.

Figur D

Mediamonkey

Bortsett fra å jobbe godt med Sony-mediaspillere, er MediaMonkeys virkelige nisje at den fungerer veldig bra for å styre store musikksamlinger. Programvaren inneholder en rekke autotag-funksjoner du kan bruke til å knytte forskjellige attributter (inkludert albumgrafikk) med sanger i samlingen din. For å fullføre det hele, tilbyr MediaMonkey til og med CD / DVD-brenningsfunksjoner.

5: Frimodighet

Audacity ( figur E ) er mer av en lydredigerer enn en mediaspiller, men jeg måtte bare ta den med på listen fordi dette er en så flott applikasjon. Jeg bruker Audacity hele tiden for innspilling av podcaster og annen lyd. Programvaren har flere spor innspilling og redigering.

Figur E

Audacity

I tillegg til grunnleggende lydredigering, lar Audacity deg generere forskjellige effekter, justere spor og til og med plotte et lydspekter. Audacity inkluderer et mangfoldig antall alternativer, og når det gjelder lydredigering er det veldig lite som dette programmet ikke kan gjøre.

Valget ditt?

Har du en favoritt mediespiller du tror hører hjemme på denne listen? Del forslagene dine med andre medlemmer av TechRepublic.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com