Fem kostnadseffektive nettbaserte verktøy

Ah, det nettbaserte verktøyet. Det gjør underverker. Den lar deg jobbe fra et hvilket som helst sted som har tilgang til den sentraliserte serveren, gjør utfordrende oppgaver raskt og kan til og med spare deg for penger. Men ikke alle nettbaserte verktøy skapes like. Noen er enklere å bruke, noen har flere funksjoner, og andre er mer kostnadseffektive.

La oss ta en titt på fem av disse kostnadseffektive nettbaserte verktøyene slik at du kan trekke din egen konklusjon: Ville de spart penger til slutt?

1: phpMyAdmin

Hvis du må administrere en MySQL-server, og ikke ønsker å sikre deg shell i og kjøre kommandoer hver gang du oppretter eller administrerer en database, trenger du phpMyAdmin. Dette verktøyet vil spare deg for mye tid og krefter (og dermed spare deg for penger). Det enkle å bruke grensesnittet gjør databaseadministrasjon til en lek. Ikke bare kan du bla gjennom og administrere skjemaer, du kan også slippe inn i dem og administrere tabeller og tabelloppføringer. Og du trenger ikke å ha en konsoll koblet til MySQL-serveren fordi phpMyAdmin har et innebygd kommandolinjeverktøy.

Figur A

2: OrangeHRM

Hvis du leter etter en HRIS-plattform (HR-informasjonssystem), må du ikke se lengre enn OrangeHRM. OrangeHRM er en open source HRM-løsning som tilbyr nesten alle funksjoner du trenger i en enkel å installere, brukervennlig pakke. Dette verktøyet inkluderer moduler for personellinformasjonsstyring, ansattes selvbetjening, permisjon, tid og fremmøte, fordeler og rekruttering. På toppen av all denne HRIS-godheten er OrangeHRM-åpen kildekodeutgave utrolig enkel å installere (med et fullstendig webbasert installasjonsprogram som til og med lager den nødvendige databasen for deg).

Figur B

3: LemonPOS

Jeg har vært tilhenger av LemonPOS i noen tid nå. Med salgssted er det få løsninger tilgjengelig for de små butikkene - og disse løsningene er generelt ganske kostbare. LemonPOS er en Linux-basert løsning som tilbyr en sentralisert database som kan kobles til nettverksklienter. Dette spesielle POS-systemet er kostnadseffektivt siden det er ganske enkelt å bruke og pålitelig. Og du bruker en POS på et Linux-system, slik at du ikke trenger å bekymre deg for at ansatte smitter de POS-registermaskinene med forskjellige virus og skadelig programvare.

Figur C

4: CUPS-administrator

For alle som kjører en CUPS-basert utskriftsserver, er det rett og slett ingen grunn til å måtte være i den boksen for noen administrasjon av skriver, gruppe eller utskriftskø. I stedet, fyr opp en nettleser og gå til http: // ADDRESS_OF_SERVER: 631.

CUPS Admin kan ta seg av alle aspekter av utskriftsserverens behov, og det vil bli installert som standard - ingen grunn til å gjøre noen ekstra installasjon eller laste ned ekstra programvare. Med dette verktøyet kan du legge til skrivere og redigere skrivere, administrere utskriftskøer, opprette utskriftsgrupper og mye mer.

Figur D

5 Zentyal

Zentyal er faktisk mer et helt serveroperativsystem som kan servere mange, mange formål. Hele serveren kan konfigureres fra det nettbaserte dashbordet. Men det stopper ikke med en enkelt server. Flere Zentyal-servere kan administreres fra et enkelt webgrensesnitt. Zentyal bør tenkes på som en server for små bedrifter med et enkelt punkt for inngangsstyringskonsoll. Den er kraftig og brukbar.

Figur E

Favorittene dine?

Det er selvfølgelig tusenvis av nettbaserte apper der ute. Faktisk vil jeg våge å si at det er en nettbasert app for omtrent alt du trenger, det være seg fjernadministrasjon, brukerstyring, ressurser eller hva som helst (og alt) i mellom.

Har du funnet en nettbasert app som har gjort livet ditt enklere - og spart IT-budsjettet ditt fra å gå konkurs? I så fall kan du dele disse appene med dine andre TechRepublic-medlemmer.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com