Fem skybaserte PM-verktøy som passer for et bredt spekter av prosjekter

Å foreslå alternativer til Microsoft Project for store selskaper som er dedikert til formell prosjektstyring (PM) er på samme måte som å foreslå alternativer til Microsoft Office. Reaksjonen vil være omtrent den samme: "Ja, det er søtt, men vi har det dekket."

Men som konsulent kan du finne deg selv i arbeid med klienter som ikke har et formelt prosjektledelseskontor (PMO), ikke har noen investeringer i PM-rammer eller teknologi, og ærlig talt synes hele disiplinen er litt plagsom. Fortsatt har du detaljer å krangle og kommunikasjon for å holde klar. Gå inn i skyen, og omtrent en million selskaper som tilbyr forskjellige nivåer av PM-funksjonalitet uten oppstartkostnader eller langsiktig forpliktelse.

Den økonomiske oppsiden til PM-verktøyene i skyen er åpenbar (spesielt hvis du bare trenger å skrive et tre-måneders abonnement på pass-up-kostnadene), men en annen viktig fordel er det brede spekteret av verktøy som er tilgjengelige. Ikke alle klienter ønsker å se et Gantt-diagram - faktisk vil noen av dem komme til å glemme forestillingen om rare, redskapsrike PM-lingo. Skyen lar deg handle ikke bare for kortsiktige PM-løsninger, men den rette passformen for en klients kultur og behov.

I dette innlegget fremhever jeg fem skybaserte produkter som gjenspeiler det brede spekteret av alternativer i markedet. Du kan alltid gå til en hostet Microsoft Project-tjeneste eller ta en titt på den innvarslede Toms Planner, som er et flott verktøy som dekker nesten ethvert PM-behov. Uansett hva du bestemmer deg for, må du være sikker på at løsningen inkluderer datasikkerhet på SSL-nivå (for noen produkter er det et salgssalgspunkt) og enkel eksport til CSV-format - noen mennesker er ikke fornøyde med annet enn et regneark.

Zoho-prosjekter

Zoho Projects-verktøysettet er omtrent så omfattende som du sannsynligvis vil finne i et skybasert PM-verktøy, og er ideelt hvis du orkestrerer et prosjekt (eller prosjekter) på tvers av et virtuelt team av interne og eksterne ressurser. Det er en sikker innsats at mye av den tilgjengelige funksjonaliteten er en avlegger av Zohos skybaserte CRM-pakke. Det er faktisk en innebygd Wiki (husker du dem?) Og Chat-alternativet; overkill for mindre prosjekter, men et fint tillegg hvis du (eller din klient) ønsker å sikre at all kommunikasjon blir fanget. Det er også en møteplanlegger som knytter seg til arbeidskalenderen som gir mer fleksibilitet enn bare å sette opp møter som oppgaver.

En innebygd møteplanlegger er bare et av Zoho Prosjektets omfattende styringsverktøy - det er til og med et alternativ for en chatklient. (Klikk på bildet for å forstørre.)

Brukere er ubegrenset med alle Zoho Projects-planer, som er ganske la carte i alternativene. Prisene går fra $ 20 per måned for 20 prosjekter for den ekstremt begrensede Express-planen - for eksempel ingen påminnelser om teamet. For omtrent 95 dollar i måneden får du mer slag på tvers av alle kategorier, inkludert en integrert feilsporingsplattform og muligheten til å redigere oppgaver i Gantt-visning. De månedlige abonnementsprisene er høyere.

Planbox

Planbox er et forretningssentrisk verktøy som bruker språket "initiativ" i stedet for "prosjekt" for å beskrive de samlingene arbeid du prøver å holde under kontroll, og tankesettet utvides til programvarens funksjonalitet. Det passer godt for alle (si en konsulent) som ønsker å spore kostnadsfordelene ved en innsats. Du kan tildele dollarverdier og vektpunkter, i tillegg til standard viktighetsvurdering for oppgaver. Filvedlegg (et annet must for nesten all PM-programvare) er litt skjult, men de er der.

Oppgaver i Planbox kan tildeles dollarverdier og et bredt spekter av rangeringskriterier, noe som fører til en bunnlinje tilnærming til prosjektevaluering. (Klikk på bildet for å forstørre.)

En iterasjonsmodell lar deg gjenskape arbeidsrammer og oppgaver over flere tidsperioder. Avhengig av hvor slitsom du er, kan du bruke denne funksjonen til å bare blokkere en gjentatt månedlig spillejobb, for eksempel planlagt QA eller frilansskriving (hvis du virkelig er gal). Rapporter inkluderer planlagt kontra ikke-planlagt arbeid og iterasjonsforbrenning - igjen, veldig forretningssentrisk.

Prisene for Planbox er på en modell per bruker, til omtrent $ 4 per sete månedlig.

Les om ytterligere tre skybaserte PM-verktøy.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com