De fem beste nødverktøysett-appene du har i feltet

Rask: Hvis du måtte begrense den bærbare verktøysettet til bare fem verktøy, hva ville de da være? Vanskelig å navngi dem, er det ikke? Vel, frykt aldri. Jeg har satt sammen en liste over fem verktøy, og jeg tror du vil være enig i at de alle har en plass i den perfekte nødverktøysettet. Hvert verktøy tjener et annet formål. Sammen utgjør de et sett som jeg tror vil gjøre livet ditt til en hel del enklere.

Merk: Denne listen er også tilgjengelig som et fotogalleri.

1: ComboFix

ComboFix ( figur A ) er verktøyet for fjerning av virus og malware for Mac Daddy. Den går enda lenger og fjerner rootkits og trojanere. Men dette er ikke et av disse verktøyene du kan installere på en maskin og la det virke i bakgrunnen. ComboFix må legges til maskinen, kjøres på maskinen og fjernes fra maskinen. Og mens dette verktøyet kjører, må du ikke la noen bruke maskinen den rengjør. ComboFix kan forårsake panikk på en PC hvis ting går sørover.

Figur A

ComboFix

2: KNOPPIX

KNOPPIX ( figur B ) er en live Linux-distribusjon som kan passe på en flash-enhet. Med det kan du starte opp i en fullverdig Linux-distribusjon som inneholder mange nyttige verktøy. Du kan gjenopprette data fra en ikke-startbar stasjon, feilsøke ulike aspekter ved en ikke-oppstartende Windows-stasjon, fjerne korrupte filer og mye mer. Mange mennesker skjønner ikke hvor verdifullt det er å ha en fullstendig oppstartbar Linux-distribusjon med mer enn 2 GB programvare klar og venter.

Figur B

KNOPPIX

3: PuTTY

Det er uvurderlig å kunne sikre skallet til en fjerningsmaskin til enhver tid. For mange er bruken av den enkle RDP-protokollen fin. Problemet er at den ikke er så sikker som den burde være. Så hvis du vil at dine eksterne pålogginger skal være sikre, kan du legge til litt ssh godhet i verktøysettet. PuTTY ( figur C ) gir deg akkurat det - en Windows-kjørbar som lar deg koble til en hvilken som helst ekstern maskin som kjører en sikker skalldemon (så lenge du har legitimasjon til å komme gjennom).

Figur C

PuTTY

4: BlueScreenView

Når Windows blåskjermer, spytter det ut en kjernedump. Den kjernedumpen inneholder mye verdifull informasjon som kan hjelpe deg med å finne ut hva som forårsaket den blå skjermen. Stol på meg, det er en passe mye bedre enn å prøve å skrive ned hva meldingen om blå skjerm viser - og vanligvis er det ikke mye. Det er en fangst her. Jeg er tilhenger av Ccleaner-verktøyet. Ccleaner er som standard satt opp for å fjerne alle minnedump-filene. Så hvis du bruker Ccleaner, må du fjerne avmerkingen for å slette disse filene. Ellers vil et verktøy som BlueScreenView ( figur D ) ikke være til nytte.

Figur D

Bluescreen

5: Roadkils ustoppelige kopimaskin

Roadkils ustoppelige kopimaskin ( figur E ) gjør en ting, og den gjør det godt: Den kopierer data fra ødelagte stasjoner. Og det er bra på det. Men UC er ikke bare for å få data fra ødelagte stasjoner. Du kan også bruke den som en daglig sikkerhetskopi (ved hjelp av Batch Mode-funksjonen). Det er riktig. Ikke bare vil den gjenopprette data, det vil bidra til å forhindre at du trenger å gjenopprette data fra en dårlig stasjon. Dette verktøyet fungerer ved å prøve å gjenopprette en lesbar del av en fil og prøver deretter å sette brikkene sammen. Det er ganske utrolig hvor bra det fungerer.

Figur E

Ustoppelig kopimaskin

Førstehjelp for krisesituasjoner i felt

Hvis du har lett etter det perfekte verktøysettet for å håndtere nødsituasjoner, må du ikke se lenger enn de fem verktøyene ovenfor. Med denne kombinasjonen skal du være i stand til å takle omtrent enhver programvarekrise du støter på i feltet.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com