Fem apper for å forenkle skriveprosjektene dine

Som forfatter er jeg alltid på utkikk etter verktøy for å gjøre mitt håndverk lettere. Ja, jeg bruker mesteparten av tiden min i en tekstbehandler (LibreOffice, tusen takk). Men det er tider når jeg trenger funksjoner som ingen kontorpakker tilbyr. For de gangene har jeg noen go-to-apper som er designet spesielt for forfattere. Ikke alle disse verktøyene er dedikert til forfattere, heller ... så studenten, kontorsjefen, til og med dokumentasjonsdesigner kan alle ha nytte av.

La oss se hva vi har.

Merk: Denne listen er også tilgjengelig som et fotogalleri.

1: Writer's Cafe

Writers Cafe ( figur A ) er en slags sveitsisk hærkniv for forfattere. Den inneholder planleggingsverktøy for historielinjer (med dra & slipp-kort), formatering, automatisk formatering av manus, tekst- og manusimport, øyeblikkelig rapporter, disposisjonsvisning, taggebasert søk, tilpassbar struktur, fileksport, karakterprofiler, historielokasjoner, stavekontroll, angre / gjøre om, snarveier og mer. Med dette verktøyet kan du ikke bare skrive det strålende arbeidet ditt, du kan planlegge det og administrere det mens du går sammen.

Figur A

Writer's Cafe

2: Scrivener

Ofte ansett som den beste rasen, Scrivener ( figur B ) er et komplett skrivestudio som lar deg samle forskning, bestille ideene dine, skissere og strukturere dokumentet ditt, og se på forskningen sammen med arbeidet ditt. Se for deg den arketypiske forfatteren, med notater og bøker spredt på et skrivebord - Scrivener tar alt det rotet og klarer det i en enkelt applikasjon.

Figur B

Scrivener

3: Labyrint

Labyrinth ( figur C ) er en av de enkleste å bruke tankekartleggingsappene du noen gang vil finne. Det er tider hvor du bare trenger å legge ut en plottlinje eller tegne en karakters vekst - eller kartlegge en klasse eller designe et stykke kode. For disse tilfellene kan ikke programvare for tankekart slå. Labyrint har en skalering og rullbar lerret, tekstattributter (fet skrift, kursiv osv.), Pilnavigering av tanker, forgrunn / bakgrunnsfarger, import / eksport, lagre tilstand på tvers av forekomster og mye mer.

Figur C

Labyrinth

4: Scribus

Hvis du er forfatter av DIY-type, må du gjøre deg en tjeneste og se nærmere på Scribus ( figur D ). Scribus er et åpen kildekode-program for desktop-publisering og sideoppsett i ordets verste forstand. Dette verktøyet vil hjelpe deg med å få boken din profesjonelt utformet med funksjoner som fargeseparasjoner, CMYK og Spot Color-støtte, ICC-fargestyring og allsidig PDF-oppretting. Hvis du planlegger å skrive og legge ut din egen bok, vil du ikke finne en bedre og mer kostnadseffektiv løsning enn Scribus.

Figur D

Scribus

5: Bibus

Hvis skrivingen din involverer mange sitater, vil du ha et programvare som hjelper deg med å administrere dem. Bibus ( figur E ) er en app som kan hjelpe. Det lar deg søke og sortere bibliografiske poster så vel som live og online spørringer og sette inn referanser og formatering av bibliografier i Microsoft Office, LibreOffice og OpenOffice. Bibus er gratis (åpen kildekode) og enkel å bruke.

Figur E

Bibus

Andre forslag?

Å skrive trenger ikke å være en oppgave - ikke når det er så mange apper der ute som kan hjelpe deg underveis. Ta en titt på disse verktøyene og se om de ikke hjelper å gjøre prosessen med å skrive en roman, papir eller dokument mye enklere.

Har du en favoritt-app som hjelper deg med skriveprosjektene dine? Del anbefalingene dine med andre medlemmer av TechRepublic.

App of the Week Nyhetsbrev

Ikke kast bort enda et sekund på å søke etter IT- og forretningsapper - vi har deg dekket. Vår kjente App of the Week kan øke produktiviteten din, sikre deg e-post, spore karrieremål og mer. Leveres torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com