First Look: Crystal Reports XI

Crystal Reports XI er den siste versjonen av rapportskriveren fra Business Objects. Lokale rapporter guru David McAmis tar den nye versjonen for et snurr.

De fleste utviklere kjenner kanskje Crystal Reports fra versjoner som er inkludert i Studio, Visual Studio.NET og andre populære IDE-utviklere som BEA Workshop, C # Builder, Delphi 2005, JBuilder, WebSphere.

I denne siste utbetalingen har både rapport- og applikasjonsutviklere noe å være begeistret for, siden det er en rekke nye funksjoner for rapportdesign og integrering. Her er en oversikt over hva du kan forvente i denne utgivelsen.

Oppdatert rapportdesigner
Det første utviklerne vil legge merke til når de først åpner Crystal Reports XI-designeren, er et nytt brukergrensesnitt. Endringene i brukergrensesnittet er tydelige fra starten av, med en ny -Start-side "som inneholder koblinger til eksterne ressurser, eksempler på rapporter, en liste over rapportveivisere og de nyeste rapportene du har jobbet med.

Verktøylinjene og ikonene er også oppdatert, og utviklere som er kjent med Crystal Reports, vil merke at når du åpner flere rapporter, har et nytt fane-grensesnitt blitt lagt inn slik at du raskt kan veksle mellom åpne rapporter. Rapportdesigneren har også en ny -Project Workbench ", vist nedenfor i figur 1, som du kan bruke til å organisere rapporter i prosjekter og publisere disse rapportene på en masse til Crystal Reports Server (som vi skal se på litt senere)Figur 1: Den nye prosjektarbeidsbenken

Rapportdesigneren har fremdeles de samme verktøyene du kanskje har brukt før. Du kan bruke disse til å enkelt sette inn grupper, sammendrag, diagrammer, kart, løpende totaler og mer i rapporten. Den nye funksjonen som får utviklere til å hoppe av glede, er de nye dynamiske parameterfeltene.

Tidligere i Crystal Reports var parameterfeltene statiske. Så hvis du for eksempel ønsket å vise et parameterfelt med en liste over medarbeidernavn, kan du fylle en plukkliste mens du utformet rapporten. Når rapporten ble kjørt, vises den samme valglisten, og brukeren kunne gjøre sitt valg. Det eneste problemet med dette er når en ny ansatt ble lagt til, listen over verdier endret seg ikke. Du må gå tilbake til rapporten og oppdatere listen manuelt. Dette fikk de fleste applikasjonsutviklere til å lage sitt eget tilpassede brukergrensesnitt for å overføre parametere til selve rapporten, noe som ofte var kostbart og tidkrevende.

Med de nye dynamiske parameterfeltene i Crystal Reports XI, bør denne tilpassede utviklingen bli en saga blott. Når du oppretter et dynamisk parameterfelt i Crystal Reports XI, kan du spesifisere en databasetabell, vise osv. Som den dynamiske kilden for pluklistene, eller du kan bruke en SQL-kommando som vil hente verdiene, hver gang rapporten er løpe, som vist i figur 2 .


Figur 2: Dynamiske parametere i aksjon

I tillegg introduserer denne versjonen konseptet med -kaskende "parametere, der verdiene som vises i en liste over verdier, bestemmes av ditt forrige valg. For eksempel, når du går tilbake til vårt forrige eksempel, kan du sette opp to parametere, -Manager" og -Ansette ". Hver gang du valgte en leder, vil den neste parameterverdilisten filtreres for bare å vise de ansatte som jobber for den lederen.

Denne fleksible tilnærmingen til å rapportere parametere bør bety mindre tid på å kode tilpassede applikasjonssider for rapportering og mer tid brukt på å utvikle applikasjonen.

Når det gjelder tidsbesparende funksjoner, gjør de oppdaterte kartkomponentene det mulig å bare sette inn et diagram i rapporten og la Crystal Reports bestemme hvilke data og diagramtype som skal opprettes. Ofte vil dette ikke være det endelige ønskede resultatet, men det gjør det enkelt å raskt samle visuelle, informasjonsrike rapporter uten å måtte klikke gjennom flere dialogbokser for å få et enkelt diagram.

Det samme konseptet har også blitt brukt på kryss-faner, med et enkelt klikk alt som kreves for å plassere et tverr-fan-objekt i rapporten. I motsetning til diagrammer, er det ikke en enkel måte å automatisk velge innholdet for kryss-fanen, men bare opprettelsen av en tom kryss-fane er nok av en tidsbesparende for at du vil bruke kryss-fanene igjen.

Nye utviklerfunksjoner
For utviklere er det en pakke med nye funksjoner uansett om du utvikler deg i .NET, COM eller Java. Til å begynne med inkluderer Crystal Reports XI nå muligheten til å lagre bilder ekstern til selve rapporten. Dette kan virke som en liten ting, men det har vært et sårt poeng med utviklere en stund, spesielt med webutviklere som ønsker å bruke Crystal Reports i webapplikasjoner, men ikke ønsker å lagre bildene i selve rapporten, noe som kan øke filstørrelsen dramatisk.

I tillegg er bruken av CSS Style Sheets blitt dokumentert bedre i denne versjonen, noe som gjør det til et levedyktig alternativ for webutviklere som ønsker å integrere rapporter med samme utseende og følelse i webapplikasjonene sine.

For applikasjonsutviklere som integrerer rapporter i sine .NET-applikasjoner, har seerkomponentene blitt oppdatert ( figur 3 ) og inkluderer alle de nye funksjonene som finnes i rapportdesigneren (dynamiske parametere, nye eksportformater, etc.). Det er en innstilling for å deaktivere verktøytips, som var en irriterende funksjon i tidligere versjoner, ettersom de fleste rapportutviklere ikke ville legge inn verktøy-tips for hvert element i rapporten.


FIGUR 3: Oppdatert rapportvisning

Og til slutt er det en enkelt flettemodul du kan bruke til å distribuere applikasjonen din, noe som gjør det lettere å lage installasjons- og installasjonspakker. Det har vært et fornyet fokus på dette området med denne utgivelsen, og det er nå mulig å sette opp pakker som installeres rett første gang.

På Java-siden av tingene er forbedringene på samme linje, med unntak av dynamiske parametere som ikke gjorde det i tide til den første utgivelsen. Imidlertid er det nok nye funksjoner for å holde de fleste Java-utviklere fornøyde, inkludert en ny JavaServer Faces (JSF) Viewer og sett med tilpassede JSF-koder for å kutte ned på utviklingstiden.

Det er en rekke forbedringer til selve Java API, med tilleggsmetoder som gir mer kontroll over datakilden og plasseringen. Det er også en oppdatert versjon av Java Reporting Component som bringer den nærmere grovhet med de andre plattformens API-er.

Oppdatert serverteknologi
Denne versjonen av produktet inkluderer ikke bare nye funksjoner, både for rapportdesign og applikasjonsutvikling, men samler også plattformkomponenter fra Crystal Decisions og Business Objects. Business Objects kjøpte Crystal Decisions for over et år siden, og denne versjonen representerer det første sammensatte "produktet med verktøy og funksjonalitet fra begge produktlinjene.

Den første umiddelbare fordelen for applikasjonsutviklere er Crystal Reports Server, som gir en undergruppe av funksjonene og funksjonaliteten som finnes i Business Objects Enterprise, som er en virksomhetsramme for publisering av rapporter på nettet, samt planlegging og distribusjon av rapporter i trygge omgivelser . Og i tillegg til delmengden av funksjoner, er den også en undergruppe av prisen, til rundt 12 000 dollar for 5 samtidige brukere.

Crystal Reports Server bringer kjernerapportplanlegging og distribusjonsrammeverk og funksjonalitet til applikasjonsutviklere, som de kan bruke til å lage skalerbare, flerlagsapplikasjoner for små til mellomstore brukerbaser. Og når det er behov for skalerbarhet til tusenvis av brukere, er det bare mindre endringer som kreves for å bruke den samme koden med full styrke Business Objects Enterprise.

Det nevnes også at lisensen innen både Crystal Reports og relaterte produkter er forenklet og at den nå er mye mer konkurransedyktig med andre produkter i markedet. For de fleste interne applikasjoner trenger du ikke noen ekstra lisenser, og hvis du utvikler applikasjoner for kommersiell distribusjon, er det en gratis runtime for tykke klientapplikasjoner og forenklet prosess for komponenter som er lisensiert og vil kreve en programvarelisens.

Sammendrag
Så til slutt tilbyr denne utgivelsen litt av noe for enhver smak. Rapportutviklere vil elske det nye utseendet og funksjonene som finnes i selve rapportdesigneren, mens applikasjonsutviklere kan se frem til et oppdatert sett med verktøy og teknologier for å hjelpe dem enkelt å integrere rapporter i applikasjonen.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com