Firefox 5 anmeldelse: Perfekt av fanene

Hvis du er en fana-junkie - har den perfekte nettleseren for deg nesten kommet. Jeg snakker selvfølgelig om Firefox 5. De siste iterasjonene av open source-nettleseren fra Mozilla har virkelig tatt et nesedykke i ytelsen. Det virket som om utviklerne var mer opptatt av større, bedre og flashere funksjoner enn med ytelse. Dette ble gjort spesielt sant når man sammenlignet side om side med Google Chrome. Firefox kunne ganske enkelt ikke leve opp til hastigheten som Chrome tilbyr. På grunn av dette strømmet mange brukere til den raskere nettleseren.

Så hva har skjedd siden? Vel, Firefox har klart å få et lite ytelsesøkning (i det minste ser det ut til i den virkelige applikasjonen), og (som forventet) er flere funksjoner lagt til. Og slik går det ... oppblåst før ytelse. Men denne gangen er tilleggsfunksjonene ikke bare virkelig imponerende, de er utrolig nyttige.

Jeg snakker om faner. Det er riktig - den funksjonen som de fleste av oss har vokst så vant til når vi ser en nettleser (eller noen ganger applikasjon); uten dem vet vi ikke hvordan vi skal oppføre oss. Faner har blitt de facto standard nettlesergrensesnitt, og alle brukere som ikke utnytter dem, forstår ikke egentlig hvordan de best kan benytte seg av vinduene sine.

Men hva med fane-junkiene? Hva med de brukerne (som meg selv) som stadig havner opp med altfor mange faner som åpnes, som bare tjener til å rote opp nettleservinduet og forvirre brukeren? Firefox 5 har tatt noen ganske store fremskritt for å gjøre opplevelsen for fanen-junkie en enklere og mer organisert. Og de har gjort en bemerkelsesverdig jobb. La meg illustrere de to hovedfunksjonene utviklerne har lagt til for å forbedre fanene.

App-faner

Hvis du har nettsteder du alltid har åpent, kan du nå feste en fane som en appfane (til venstre). En app-fane er i utgangspunktet en mye mindre fane (ved å bruke favicon-nettsteder i stedet for nettstedsnavnet for fanenavnet) som alltid er til stede. Dette er perfekt for nettsteder som Twitter, Facebook, bloggstedet ditt eller et arbeidsrelatert nettsted. Når du åpner Firefox 5, åpnes disse App-kategoriene automatisk og er klare til bruk.

Skjermdumpen illustrerer app-faner i aksjon. Som du ser, helt til venstre i fanefeltet er det fire App-faner (Twitter, Facebook, min Goodreads-profil og bloggen min). For å opprette en appfane, høyreklikk bare på en fane og velg deretter Fest som appfane. For å løsne en fane fra en appfane, høyreklikker du på kategorien App og velger Unpin Tab.

Fanegrupper

En annen enestående fanerelatert funksjon er Tab Groups, som lar deg gruppere faner i kategorier (eller uansett hvordan du vil organisere dem.) Figuren til høyre illustrerer hvordan fanegruppefunksjonen fungerer. Som du kan se, har jeg for øyeblikket elleve faner åpne, men de eneste fanene du vil se i nettleseren er de som tilhører gruppen som vises.

For å opprette en fanegruppe, høyreklikk på en fane og velg Flytt til gruppe | Ny gruppe. Dette vil automatisk bli med i den fanen til den nye gruppen. Du kan deretter åpne vinduet Tabgrupper (klikk på det lille firkantikonet over startknappen helt til høyre i nettleservinduets verktøylinjer) og deretter gi den nye gruppen et navn.

Fra Tab Group-vinduet kan du også gjøre følgende:

  1. Dra og slipp faner fra en gruppe til en annen.
  2. Dra en fane ut av en gruppe for å opprette en ny gruppe.
  3. Gi nytt navn til en gruppe.
  4. Åpne en ny fane i en bestemt gruppe.

Når du er i vinduet Tabgrupper, for å komme ut av vinduet, klikker du bare på en fane i en gruppe.

Er det verdt det?

Det store spørsmålet vil være, er de nye funksjonene verdt Mozilla-utviklerne å fortsette å falle bak i fart? For å være ærlig, må jeg si ja i dette tilfellet. Hvorfor? Jeg er strømbruker i nettleseren. Jeg har alltid mange faner åpne, og disse to funksjonene gjør surfing mye bedre for meg. Jeg har brukt Chrome i lang tid. Nettleserens hastighet er uberørt av noen andre. Men fanefunksjonene som tilbys av Firefox 5 har vært en virkelig spillveksler for meg. Ikke mer trenger jeg å klikke gjennom alle fanene mine for å prøve å finne den jeg trenger å jobbe med. Nå handler det bare om å enten klikke på en App-fane eller gå til en Tab-gruppe.

Og til slutt vil jeg si at hastigheten til Firefox har forbedret seg fra 4 til 5. Det er mitt håp at denne utgivelsen av Firefox 5 vil lykkes på grunnlag av tab-maktbrukere og har fått enda større fart for å hjelpe ta den opp til den raskeste nettleseren på planeten.

Jeg anbefaler på det sterkeste at du prøver Firefox 5. Last ned den og se hva du synes.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com