Finn tapt serienummer med Mac Product Key Finder

Som beste praksis (og generell tommelfingerregel) prøver jeg alltid å oppbevare digitale kopier av programvare og deres respektive produktnøkler i et depot på min lokale datamaskin, en ekstern sikkerhetskopiestasjon, eller hvis jeg tilbyr tjenester for en klient, på deres lokale datamaskin server. Ikke bare gir dette en lettilgjengelig kilde for relevant informasjon og apper, men kompletterer også papirkopiene som vanligvis er lagret på flyttbare medier og trykte fakturaer med serienumre.

Men på over 15 år innen IT, har jeg lært at alle steder har sitt system for organisering - noen ganger er dette systemet overhode ikke noe system! Så hva gjør du i en sak som dette, når det trengs en produktnøkkel for å installere programvare for et laboratorium fullt av datamaskiner og det ikke er noen papirer som indikerer hva nøkkelen kan være? En nøkkelfinner selvfølgelig!

Nøkkelfinner har eksistert i mange år gjennom forskjellige iterasjoner. De er vanligvis veldig små apper som tjener ett formål - å gjennomsøke det lokale systemet ( eller registeret hvis du er på Windows ) og avkode det krypterte serienummeret / produktnøklene for installert programvare, og deretter rapportere det tilbake til sluttbrukeren . Det blir ikke mye mer grei enn det!

Windows-brukere ( for de i blandede eller heterogene nettverk ) har mange apper å velge mellom. Mac-brukere har imidlertid bare ett pålitelig valg, Mac Product Key Finder.

Figur A

Åpning av .DMG-filen fra nedlastingslenken på nettstedet avslører to versjoner av appen, Free og Pro. ( Figur B ) Gratisversjonen fungerer ganske bra med å hente tapte serier, men lite annet.

Figur B

Å bruke Pro-versjonen vil koste en engangsavgift på $ 24, 95, men tilbyr følgende:

  • Utvidet database med detekterbare apper med 250%. ( Figur C )
  • Inkluderer kroker for terminalbruk (noe som betyr at det er skriptbart)
  • Tillater dyp søking av ikke bare den lokale arbeidsstasjonen, men også ekstern søk på noder i nettverket bare for å nevne noen. ( Figur D )

Figur C

    Figur D

    Som med alle bruksområder er den ikke idiotsikker. Dessverre er det noen ganger umulig å finne nøkler gjennom denne metoden på grunn av krypteringen som er brukt av visse programvareleverandører som hindrer gjenoppretting av serienumrene. Dette er forståelig, som i gale hender, denne appen kan brukes til å gjenopprette hundrevis av nøkler til programvare beskyttet av volumlisensiering, og potensielt ødelegge ødeleggelser for daglige forretningsfunksjoner i organisasjonen. Imidlertid, i riktige hender og med riktig bruk, kan dette kodestykket bli en del av nettverks- / systemadministrasjonsverktøykassen, ved siden av tilbakestilling av passord og programvare for gjenoppretting av data.

    © Copyright 2021 | pepebotifarra.com