Fedex CIO: Bruk de stygge bildene dine for å få ting gjort

FedEX CIO Rob Carter så på hva som skjedde på FexEx for flere år siden og så en uunngåelig krasj komme. Kompleksiteten var ute av kontroll, og selskapets IT-systemer ville ikke kunne opprettholde fremtidig vekst.

Dessverre betydde det at Carter måtte gå til en rekke forretningsenheter som var vant til å kontrollere sine egne plattformer og apper og fortelle dem at de trengte å gi fra seg litt av kontrollen sin for å skape en mer bærekraftig, mer sentralisert IT tjenesterammer. For å få alle om bord måtte Carter bli stygg.

I dette tilfellet betydde ikke "stygg" at han måtte hyle, være en dust eller dampe andre ledere. I stedet gikk han og kartla hele IT-infrastrukturen, med spesifikke tellinger av hvor mange forskjellige grensesnitt de hadde, hvor mange forskjellige applikasjoner de hadde, hvor mange forskjellige datasett de hadde osv. Det skapte "et stygt bilde."

"Jeg er en stor fan av stygge bilder, " sa han.

Da han hadde sitt stygge bilde som viser den sammenfiltrede kompleksiteten til alle disse systemene, begynte han å ta det rundt og vise det til administrerende direktør og lederne for de forskjellige forretningsenhetene i FedEx. De kalte den "Hurricane Rob."

FedEx CIO Rob Carter snakker om "stygge bilder" på Gynner Symposium 2011-keynote. Fotokreditt: Jason Hiner

"Denne kompleksiteten er ikke bærekraftig" ble budskapet og konsensus blant gruppen. Rob måtte likevel få alle disse forskjellige virksomhetslederne til å gå med på å gi fra seg litt kontroll. De eide appene og forretningsprosessen, og Rob og teamet hans ønsket å gå inn og kollapse alt dette. "Vi løp inn i en sørsag, " sa han.

Så Rob gikk inn og satte seg til et møte med FedEx-administrerende direktør Fred Smith og sa: "Jeg kommer til å mislykkes." Etter en lang pause så han og Smith på det stygge bildet hans igjen, og Carter forklarte at kompleksiteten var en tikkende tidsbombe og at det å ta det ville ta mye tid og penger, men måtte gjøres.

Smith kom om bord, bedriftslederne falt i kø, og resten er historie. FedEx fortsatte med å forbedre sin IT-strategi og infrastruktur fullstendig og opprettet en sentralisert IT-tjenestegruppe som fungerer nesten som en plattform som en tjenesteytende (PaaS) leverandør til de forskjellige virksomhetene og forretningsenhetene i selskapet. Dette har gjort det mulig for FexEx å fortsette å utvide virksomheten og opprettholde ledelsen som teknologiinnovator. I prosessen har Rob blitt kåret til årets teknologisjef av Information Week tre ganger og Fast Company rangerte ham som nummer 18 på listen over de "100 mest kreative menneskene i virksomhet" i 2010.

Dette er et flott eksempel på hvordan du kan gjøre store ting i bedriften. Undersøk grundig et problem, bygg en historie - med et "stygt bilde" - som skaper press, og få alle de rette interessentene forent rundt en felles løsning.

Mer fra Gartner Symposium 2011

  • ZDNet : FedEx CIO Carter: 'Neste epoke av Internett er sensorbasert databehandling'
  • Se opp: De 10 stigende tech-trendene i 2012
  • VMwares Maritz: Skyen handler egentlig om automatisering
  • Hvordan nettbrett brukes i virksomheten; oppført etter bransje

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com