Farvel Google Labs - vi blir dårligere uten deg

Google Labs har kanskje ikke vært ansvarlig for å drive enorme overskudd hos søkegiganten, men Google vil være fattigere uten det, sier silicon.coms Jo Best.

Et øyeblikks stillhet, vær så snill - teknologiverdenen har lidt noe av tapet.

Google har kunngjort at det er slutt på Google Labs, testbedet der brukerne kunne leke med og stresstest ideene som Googles ingeniører hadde kommet på. De vinnende oppfinnelsene ville da komme seg inn i Googles produkter.

Google Labs startet livet i 2002 og har gitt liv til Mountain View-stifter, inkludert Google Maps, iGoogle og Google News, samt mer sære godbiter som Google Goggles.

I et blogginnlegg som kunngjorde beslutningen, skrev SVP for forsknings- og systeminfrastruktur Bill Coughran: "Forrige uke forklarte vi at vi prioriterer produktinnsatsen. Som en del av prosessen har vi bestemt oss for å avvikle Google Labs. Mens vi Vi har lært enormt mye ved å lansere veldig tidlige prototyper i Labs, og vi tror større fokus er avgjørende for å få mest mulig ut av de ekstraordinære mulighetene som ligger foran oss. "

Google Mars var en av de mange hjernebarna til Google LabsImage: Google

Avgjørelsen om å drepe Google Labs er ikke en overraskelse. Det har vært en flerårig klage fra selskapet at det skaper så mange fascinerende prosjekter, og likevel gjør så få av dem til levedyktige kommersielle tilbud.

Selv om Google kan være søkegiganten for å avslutte alle søkegigantene, har det lenge hatt en ambisjon om å være programvaregiganten for å avslutte alle programvaregigantene.

Når man ser på Labs, må det ha virket for Google at tiden var inne for å legge bort slike barnslige ting og begynne å nærme seg programvareutviklingen som den erfarne programvareveteranen den ønsker å være. Snarere enn å være vert for sin uberegnelige oppfinnelse i en morsom, hvis ustrukturert holderpenn, vil Google effektivisere utviklingen, "eksperimentere med nye funksjoner i hvert av våre produkter".

En gang var Google et skurrent, laget i garasje-internett. Den lot arbeidstakerne gå av og bruke 20 prosent av tiden sin på å jobbe med hva som måtte være med temaer fra Google som kom i hodet. Det er ikke det selskapet lenger - det har tusenvis av ansatte, ikke hundrevis. Strukturer må på plass, plasseres Wall Street. Labs passet bare ikke inn i kretsene som Google nå flytter inn.

Og fortsatt.

Jeg kan ikke la være å føle at teknologiverdenen er litt tristere for å ikke ha Google Labs i seg. Ta en titt på brukervurderingene til Google Labs-tilbud - veldig nær fem av fem stjerner. Google Labs brukere liker arbeidet sitt. Det er ikke ofte programvareleverandører kan hevde det.

Se også på Google Labs hjemmeside - du vil se det er gøy .

Google Body: Labs-reise gjennom det indre romImage: Google

Se på Google Body, for eksempel en kroppsleser som Google beskriver slik: "Skrell tilbake anatomiske lag, zoome inn og naviger til deler som interesserer deg. Klikk for å identifisere anatomi, eller søk etter muskler, organer, bein og mer." Jada, det kommer ikke til å bli den neste Facebook - da igjen, heller ikke Google+ - men det er en flott liten app.

Uten laboratorier, vil vi fortsatt se de samme inspirerende produktene som bringes på markedet? Eller er vi innstilt på en mer nedkjørt Google? Selskapet titulerte blogginnlegget sitt som kunngjorde stengingen av Labs 'More wood behind færre piler'. Denne klisjéhåndteringssjargongen forteller oss alt vi trenger å vite.

Google er kjent for sitt ikke vær onde mantra, og for at det ikke lyktes å leve opp til det mantraet. Google Labs ga Google et nytt slagord å leve av: Don't Be Boring. Vi kan bare håpe at den ikke klarer å leve opp til det også.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com