Facebook, Twitter, YouTube: Men hvor er den sosiale CIO?

Sosiale medier kan være et kraftig samarbeidsverktøy for bedrifter, så hvorfor leder ikke flere CIO-er til sosiale nettverksteknologi? Rapporterer Sam Samels.

Mediekonsensus ville få oss til å tro at vi er i bresjen for en informasjonsrevolusjon, der alle over hele verden bruker Facebook for å pirke sine jevnaldrende og Twitter for å tweete sine synspunkter. Som alltid er et element av forsiktighet nødvendig. Endring skjer, men revolusjonen er i beste fall ujevn.

Det kan være 500 millioner Facebook-brukere over hele kloden, men det gir fortsatt nesten seks og en halv milliard ikke-brukere. Det som ligger bak slike tall er en bredere samfunnsøkonomisk endring. Antallet personer som bruker Facebook har doblet seg fra år til år, og den fremadstormende matrisen til yngre ansatte forventer å bruke sosiale teknologier på arbeidsplassen.

Slike forventninger skaper betydelige utfordringer for ledergruppen. CIO, som den enkelte med ansvar for organisatorisk IT, bør være i spissen for den utfordringen. Dette er imidlertid ikke nødvendigvis tilfelle.

Bedrifter har våknet til sosiale nettverk - men har CIO?
(Fotokreditt: Shutterstock)

Teknologi talsmenn
Det er et begrenset antall - spesielt i Storbritannia - CIO-er som er kjent for å være sterke talsmenn for sosial teknologi. Den ene er Andrew Abboud, CIO ved Londons City University, en teknologisjef med en lidenskap for å uttrykke sine synspunkter gjennom bloggen sin og sin Twitter-konto.

Abboud er i en god posisjon til å vurdere definisjonen av sosial CIO og å forklare hvordan IT-ledere kan bruke samarbeidende IT for å skape nye muligheter. Det første poenget, sier han, er å erkjenne at samarbeidsverktøy ikke forvandler ansvaret for IT-ledelse.

"Samarbeidsteknologier endrer ikke rollen som CIO. De posisjonerer CIO som engasjerer seg i dem som leder av en funksjon som virkelig understøtter viktige arbeids- og sosiale interaksjoner, " sier Abboud. CIO-er må ganske enkelt forstå hvordan samarbeidsteknologi kan brukes til å sponsere endringsforhold.

Abboud sier at telepresence, eller videokonferanser av høy kvalitet, reduserer en organisasjons kostnadsbase ved å redusere reisekostnader, slitasje på mennesker og en organisasjons karbonavtrykk. CIO-er, sier han, bør velge riktig teknologi og partnere - og fremme bruk.

Organisasjonssiloer
Når det gjelder sosiale medier, sier Abboud at verktøyene er med på å bryte ned organisasjonssiloer ved å koble mennesker til mennesker og ved å koble folk til kunnskap. Når virksomheter jobber med et økende utvalg av eksterne parter, forventer han sosiale verktøy for å støtte forretningsprosessene som gjør det mulig for ulike parter å samarbeide og dele ideer.

Samarbeid handler imidlertid ikke bare om den interne forretningsprosessen, og Abboud mener CIOs må forstå hvordan kundene deres engasjerer seg i sosiale medier. Kort sagt, den sosiale CIO må fungere som en talsmann og samarbeidende mester.

"IT-ledere trenger å utdanne ledere i sine organisasjoner om mulighetene som disse verktøyene gir, " sier Abboud. Slike muligheter har vanligvis å gjøre med å forstå hva kundene tenker, håndtere omdømme på nettet og identifisere markedsføringsmuligheter.

CIO bør også lede som eksempel ved å bruke samarbeidstjenester innen ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com