Facebook og Twitter: Behandle dem som barna dine

Nesten alle som noen gang har hatt en bror eller søster har klaget på at de fikk favorisering fra mamma og pappa. Når du først blir foreldre, tar det imidlertid ikke lang tid å innse at du må behandle alle barn litt annerledes fordi de har forskjellige styrker og svakheter og forskjellige ting som motiverer dem. Du prøver til syvende og sist å være rettferdig og rettferdig fordi det ikke er noen måte du kan behandle dem på samme måte, selv om du ville.

Det er på samme måte med sosiale medier. Eller det er i det minste min konklusjon denne uken.

Mens sosiale medier fortsatt er en av de kraftigste og raskest voksende trender innen teknologi, kommunikasjon og kultur, er det tilfeller hvor sosiale medier blir malt med for bred pensel. Måten mange av "eksperter" på sosiale medier snakker på, ville du tro at sosiale medier var en plattform med ett sett med beste praksis. Det er ikke. Det er et knapt koblet sett med nettsteder og tjenester med forskjellige målgrupper og forskjellige forventninger.

De av oss som har prøvd å være effektive ved å krysse av sosiale medier-strømmer mellom forskjellige tjenester - Facebook, Twitter, Linkedin, Foursquare, etc. - gjør ofte like mye skade som bra for merkevarene som vi representerer (selv om det er bare vårt eget personlige merke og omdømme på nettet).

Jeg har kommet til denne konklusjonen i det siste, siden jeg har tenkt på å gjøre en endring i måten jeg håndterer sosiale medier, spesielt Twitter og Facebook.

Så langt sosiale nettverk går, har jeg alltid vært mest aktiv på Twitter. Jeg har mange teknofiler som følger meg der, og jeg legger ut en daglig strøm av koblinger til de beste teknologihistoriene, øyeblikkelig analyse av tech-nyheter og oppdateringer om mitt arbeid på TechRepublic. I løpet av de siste årene har jeg også hatt Twitter-kontoen min koblet til Facebook og har rett og slett matet alle tweets-ene til Facebook-strømmen min.

Imidlertid har jeg nylig innsett at det ikke fungerer veldig bra. Tingene jeg legger ut på Twitter er perfekte for Twitter og for publikum som følger meg der. Imidlertid er det svært tekniske ting, og jeg vil noen ganger legge ut en mengde lenker (fire eller fem på en time). Over på Facebook er vennene som jeg er koblet til, ikke så tekniske. Facebook-vennene mine er for det meste familie-, videregående- og høyskolevenner, ikke-tekniske kolleger og nærmiljøforbindelser. Jeg har fått flere av dem til å fortelle meg at tingene jeg legger ut på Facebook er "ryddig", men at de knapt kan forstå noe av det siden den tekniske verdenen har så mange akronymer og så mye sjargong. Det er heller ikke kosher å legge ut så mye på Facebook som det er på Twitter, så folk har merket seg hvordan en rekke oppdateringer fra meg vil ende opp med å forbikjør hele Facebook-feeden sin i løpet av en kort periode.

Som et resultat bestemte jeg meg for denne uken å koble Twitter-feeden min fra Facebook-kontoen min og behandle Facebook annerledes enn Twitter. Det inkluderer å dukke opp på Facebook litt oftere og skreddersy det jeg gjør der for publikum. Siden noen av mine TechRepublic-lesere på Facebook har sagt at de vil fortsette å få de daglige oppdateringene mine om tech-nyheter, har jeg bestemt meg for å sette opp en offisiell side for det (noen ganger kalt en "fan-side"). Her er en rask oversikt over hvordan jeg planlegger å håndtere disse tre forskjellige sosiale sidene:

  • Twitter - Fortsett å poste først og fremst teknisk nyheter, kommentarer og øyeblikkelig analyse i korte biter. Hvem som helst kan følge.
  • Offisiell Facebook-side - Denne er fokusert på tech og ligner veldig på Twitter-strømmen min, men ikke fullt så mange innlegg og flere multimediainnlegg. Også bruker jeg muligheten til å delta i halvtrådede samtaler med publikum akkurat der på Facebook. Hvem som helst kan følge.
  • Facebook personlig konto - Jeg bruker denne siden for mer generelle oppdateringer og legger ut lenker til bredere teknologihistorier som har en større appell og er lettere å forstå. Bare post 2-3 ganger per dag. gjennomsnittlig. Jeg begrenser forbindelser til familie, venner og profesjonelle kolleger og henviser alle andre til min offisielle side.

Selv om jeg er klar over at de fleste ikke trenger å sette opp en offisiell side (aka fan side), vil mange av dere sette opp og administrere Facebook-sider for virksomhetene og organisasjonene du jobber med, slik at du kan søke denne tankegangen til den modellen.

Hovedpoenget er å tenke på de forskjellige sosiale nettverk på en annen måte, enten det er Twitter eller Facebook eller Linkedin eller gdgt eller Gowalla eller Quora. Finn ut styrkene og svakhetene dine, og match deretter en strategi for hvordan du best kan utvikle og tjene et publikum der. Unngå også automatisk å importere oppdateringer fra andre sosiale nettverk når det er mulig. Det er bedre å legge ut mindre, men legge ut gode ting som folk synes er nyttige.

Når det er sagt, er dette ikke nødvendigvis den tilnærmingen alle bør ta. Hvis du bare poster innimellom (opptil 3-4 oppdateringer per dag) og blander personlige og profesjonelle oppdateringer og unngår sjargong, kan det ikke skade at du fortsetter å legge oppdateringene dine i flere kontoer, spesielt hvis splittelse av kontoer vil bety en av kontoer vil sannsynligvis bli forsømt.

Bare husk at det fremdeles er veldig tidlig i spillet for sosiale medier. Det er mange tips og beste fremgangsmåter som må utvikles, og den konvensjonelle visdommen vil trolig forbli i flux de neste årene. TechRepublic vil fortsette å tilby assistanse og veiledning for å hjelpe IT- og forretningsfolk med å bli optimalisert med sine sosiale medier.

Finn meg på sosiale medier

  • Jason Hiner sin offisielle Facebook-side
  • Jason Hiner sin Twitter-side

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com