Facebook er faktisk et nyttig verktøy for betatesting av apper

Det er mange stadier i livssyklusen til en mobilapp - Konsept, design, utvikling, testing, publisering og markedsføring. En ting vi sannsynligvis ikke gjør nok med, er å teste søknaden vår grundig før du publiserer den. La oss innse det, testing er vanskelig. Det er mange mobile enheter, hver med forskjellige maskinvarekarakteristika, og mange forskjellige OS-versjoner for å blande problemet. Så på mitt siste prosjekt lurte jeg på om Facebook kunne hjelpe.

Tvangsmessig

Utviklingen av det nye spillet mitt, Compulsive, var nesten ferdig, og jeg bestemte meg for å spørre vennene mine på nettet om de kunne hjelpe med å prøve det før jeg publiserte. Jeg kunne ikke tro at over 100 personer svarte og sa at de var villige til å hjelpe.

Problemet mitt skiftet nå fra å trenge testere til hvordan skulle jeg klare hele prosessen? Jeg bestemte meg for å opprette en privat Facebook-gruppe kalt "TMSOFT Elite-brukere", og sendte deretter invitasjoner til alle på den tråden om å bli med. På denne måten kan all kommunikasjon være privat mellom meg og testerne. Og jeg er sikker på at familien min ville sette pris på at veggen og nyhetsfeedene deres ikke ville bli sprengt av ting de ikke bryr seg om. Dette gjorde det også mulig for alle å kommunisere og legge inn spørsmål til gruppen og ikke bare meg selv. Det fungerte veldig bra og ble et blomstrende samfunn med spørsmål, forslag og feil som ble lagt ut på forumet.

Testundervisning

Den mest kjedelige delen av prosessen var å be alle om sin unike enhetsidentifikator (UDID) slik at jeg kunne registrere enheten deres for ad hoc iOS-bygg. Dette lar brukerne installere apper som ikke allerede er publisert i App Store. Det er en nyttig app kalt UDID av Harrison Apps som lar brukere få den informasjonen fra enheten sin og deretter legge den ut på forumet. Så ville jeg ta alle disse ID-ene og kopiere det til et excel-dokument for opplasting til Apple.

Jeg ble raskt tom for testenheter fordi Apple bare lar deg registrere opptil 100 og jeg hadde allerede 60 tildelt selv om de fleste av dem ikke lenger ble brukt. Apple lar deg fjerne ubrukte UUID-er ved den årlige fornyelsen av ditt utviklermedlemskap, men det var noen måneder siden for meg. Jeg sendte en rask e-post til Apple-support for å se om de ville gjøre et unntak og la meg slette noen enheter, og de svarte dagen etter at de ga meg et engangs unntak. Jeg var da i stand til å slette alle mine gamle enheter og frigjøre nok plass til at alle kunne delta i betaen.

Hvis jeg kunne utført hele UDID-prosessen, ville jeg ha opprettet et delt Google Doc-regneark og bare fått alle fylt ut navn, enhetsmodell og UUID. Det ville ha forenklet prosessen og vært mindre arbeid for meg. Sørg for å laste ned eksemplet på regnearkfilen som Apple gir, slik at den er formatert riktig og ikke blir avvist når du laster opp.

Beta 1

Jeg klarte å få Beta 1-bygget lagt ut på Google Drive og ga en nedlastingslenke til alle i forumet slik at de kunne installere spillet ved hjelp av iTunes. Når mine beta-brukere fikk spillet installert på enheten sin, ble forumet levende med mange innlegg, skjermbilder og til og med videoer. Min første store feil ble rullet inn:

I spillet må du gruppere fire eller flere fliser av samme farge sammen for å utløse en eksplosjon og fjerne disse brikkene fra brettet. Som påpekt fra Shellis skjermbilde som ikke skjedde da hun skjøt sammen fem blå fliser. Dette ga meg veldig god informasjon, spesielt hvordan brettet ble konfigurert da feilen oppsto. Dette er gjort mye lettere å finne ut hvordan du kan gjenskape feilen og til slutt fikse den.

En annen bruker la ut en video av sine opplevelser med spillet, og det var ikke bra. De følte at det var for vanskelig å ta tak i flisene, og videoen hans var virkelig med på å vise det. Dette ville kreve en større redesign under panseret, og jeg ønsket først ikke å gjøre dette fordi det mest sannsynlig ville (og gjorde) skapt nye problemer. Men til slutt var det riktig å gjøre da spillopplevelsen ble betydelig forbedret.

Det var utallige andre feil og forslag som ble delt i samfunnet. En av favorittene mine var en forespørsel om å høre på din egen musikk mens du spilte spillet. Dette ble foreslått av mange brukere som motiverte meg til å komme med en elegant løsning. Når du starter Compulsive, vil det oppdage om du allerede har musikk, og i tilfelle midlertidig deaktivere spillet i spillet til musikken er ferdig. Det er mye bedre enn å måtte endre innstillingen for ikke å spille musikk, gå tilbake til musikkappen din, start den på nytt og deretter tilbake til Compulsive for å spille et spill. De små berøringene er bare et eksempel på hvordan spillet mitt virkelig hadde godt av denne opplevelsen.

Bunnlinjen

Facebook-eksperimentet mitt var så vellykket at det vil bli en del av forretningsprosessen min før jeg publiserer noen nye apper. Neste gang du gjør deg klar til å lansere en ny app, kan du prøve å utnytte Facebook til noe annet enn å dele kattebilder. Jeg følte personlig mye mer selvsikker når jeg startet Compulsive v1.0, og visste at det hadde blitt grundig gjennomgått og glede av en fantastisk gruppe elitebrukere.

Compulsive er en gratis nedlasting for Android- og iOS-enheter.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com