Utforsk open source-spill Glest og FreeCol

Nevn uttrykket åpen kildekode, og oddsen er at det som kommer inn i de fleste menneskers sinn er vanligvis Linux eller muligens OpenOffice; eller kan en utvikler tenke på Mono-prosjektet, eller en kunstnerisk type vil tenke på GIMP. Selv om alle disse er gode eksempler på åpen kildekode, er det mer enn livet; Noen ganger må du fange en by eller kaste en ildkule eller to bare for å slappe av.

I løpet av de siste månedene har jeg kastet mye tid (selv om jeg fortalte min kone at det er forskning) på to spill som jeg fant på SourceForge: Glest og FreeCol .

Glest er et strategisk spill i sanntid i takt med Age of Mythology eller Rise of Nations, med en klar fantasiskråning. I standardkonfigurasjonen har Glest to stier (eller teknologitrær, som de kalles i spillet): magi og teknologi. Den magiske fraksjonen gjør det mulig for spilleren å lage slagsmål og drake-ryttere, mens tech-fraksjonen har sverdmenn og den veldig steampunk-ornithopteren. Lek består av å samle ressurser, gull, tre og stein, mens man produserer mat, bygninger og enheter, i tillegg til å forske på nye teknologier eller magi. Hensikten med dette er å unngå å bli utslettet av en av de datastyrte spillerne, eller menneskelige spillere, hvis du spiller online. I løpet av noen få måneder har jeg blitt ganske flink til å bli ødelagt.

Glest

FreeCol er et dreidebasert strategispill, som er litt som Civilization, der en eller flere spillere søker å kolonisere den "nye verdenen", eller for Harry Harrison-fansen, "Same old world, different place." FreeCols bilder er ikke så skarpe og polerte Glest -bilder, men det tilbyr noe annet - muligheten til å bygge en sivilisasjon i et uutforsket land. Når du starter, har du valget mellom å spille som nederlandsk, engelsk, fransk eller spansk, med et enkelt skip, en hånd full av kolonister og en soldat. Målet ditt er å grunnlegge en koloni og til slutt erklære uavhengighet. Unødvendig å si at jeg har blitt slått ned på alle tenkelige måter.

FreeCol

Appellen til disse velskrevne spillene (utover det faktum at de er gratis) er at begge er veldig morsomme. Det er noe følelsesmessig tiltalende ved å være direkte ond og utslette en annen sivilisasjon eller fange en by og gjøre den til din egen. Begge disse spillene så ut til å være designet for å appellere til ens indre onde herre. Å ha minions som er villige dør for deg, klipper definitivt!

Hvis du bare har besøkt SourceForge for arbeidsrelatert programvare, kan du vurdere å sjekke nettstedets spill. Hvis du har besøkt SourceForge for spill, hvilke titler anbefaler du? Gi oss beskjed i diskusjonen.

Hvor de nerdete tingene er
Trenger du en pause fra det daglige slipet? Registrer deg deretter på TechRepublics Geekend-nyhetsbrev, levert hver fredag. Du vil få skravling uten tema om alt nerdete, inkludert science fiction, filmer, spill, bøker, plass, dingser og mer. Abonner automatisk i dag!

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com