Forbedre søkeopplevelsen din med Dolphin Browser HD

Selv om du ikke er avhengig av nettbrettet ditt for databehandling (behov som jeg er), vil det sannsynligvis være tider hvor du trenger en ekte, full nettleser. Dolphin Browser HD er det nærmeste jeg har sett kommet for Android. Det er fullverdig og nesten ikke skille ut fra en stasjonær nettleser. I et forrige innlegg fremhevet jeg Dolphins siste Sonar-oppdatering, som bruker stemmekommandoer for å navigere i nettleseren, men det er så mye mer du kan gjøre med dette programmet.

Før vi kommer i gang, må du sørge for at du har Dolphin Browser HD-appen, som er gratis. Når du laster ned den, kan du gå gjennom noe som en installasjonsveiviser som enkelt lar deg velge hvordan du vil bla gjennom. Hvis du holder Dolphin i stasjonær modus, vil du se Internett slik du ville gjort på en bærbar eller stasjonær datamaskin. Dette er uvurderlig når mobilversjoner begrenser surfefunksjonaliteten din. Du kan også endre det senere i innstillingene.

Add-ons

Dolphin Browser HD har mange tilleggsprogrammer, for eksempel web til PDF, som lar deg gjøre hvilken som helst webside til en lokalt lagret PDF-fil - eller du kan dele den med bestemte apper. La oss prøve det.

 1. Åpne Dolphin Browser HD
 2. Sveip fra venstre mot høyre på venstre side
 3. Trykk på Rask tilgang nederst til venstre
 4. Velg tillegg
 5. Klikk på Internett for å PDF eller (hvis det ikke vises, trykk først på Få flere tillegg)
 6. Trykk på Godta og last ned
Når du nå surfer, kan du sveipe til høyre på motsatt side av skjermen. En liten vertikal oppgavelinje vises, og du bør se et MyPDF-ikon. Når du trykker på den, blir du bedt om å navngi filen. Skriv inn navnet, og trykk deretter på Lagre (se figur 1 ). Figur 1

Det er noen advarsler til dette, fordi det ikke er så funksjonelt som det kan være. Hvis du for eksempel er på en side som krever innlogging, kan du si Google Docs (i nettleseren, selvfølgelig), og du jobber med et dokument, hvis du lagrer siden som en PDF, vil det ikke lagre dokumentsiden - den lagrer bare "docs.google.com." Så det nytter ikke for noen sider av den art. Imidlertid fungerer det for websider du vil kunne lese uten tilkobling, eller kanskje sende til noen som en PDF (som en nettbasert rapport).

En annen flott add-on heter Screen Cut. Denne er ganske selvforklarende. Logisk sett er prosessen for å få tak i den den samme. Når den er lastet ned, kan du få tilgang til Skjermklipp på samme måte som du får tilgang til MyPDF - fra et ikon (som har en gul ramme) når du venstre-sveiper en webside. Etter at du har trykket på ikonet, gir Screen Cut deg tre alternativer:

 • Capture Region: definere parametrene til skjermbildet
 • Fang synlig innhold: Fanger logisk det du kan se på skjermen
 • Fange hele siden: fanger opp alle elementene på siden

Dette tillegget er flott for eksternt å dele spesifikt innhold med kollegaene eller sjefene dine når du ikke trenger eller ønsker å vise alt. La oss gå gjennom hele prosessen.

 1. Sveip høyre mot venstre på høyre side av skjermen
 2. Trykk på Skjermklipp-ikonet
 3. Gjør et valg - for Capture Region, skyv kantene for å definere området du vil fange (se figur 2 )
 4. Du blir bedt om å lagre den på enheten din eller dele den. Hvordan du kan dele det avhenger av kompatible apper, men de vanlige måtene er Gmail, Google+ og Bluetooth
 5. Trykk på Lagre til SD
 6. For å se skuddet, trykk på startknappen, velg Apps og klikk deretter Galleri
 7. Trykk på skjermbilde-mappen
 8. Når du vil skjule oppgavelinjen, sveiper du også på samme side i motsatt retning. Dette gjelder også venstre oppgavelinje.
Figur 2

Den neste funksjonen jeg vil snakke om er Tab Reload. Dette har mange nyttige applikasjoner. Si at du er en aksjemegler, og at du trenger så nær sanntidsinformasjon som mulig. Tab Reload laster automatisk inn en spesifisert fane, avhengig av parametrene dine. Følg disse instruksjonene:

 1. Når du har lastet ned tillegget, sveiper du høyre til venstre på høyre side av skjermen
 2. Trykk på fanen Last inn på nytt-ikonet (det ser ut som en webside med et stort klassisk oppdateringsikon lagt over toppen)
 3. Du kan velge Aldri, 5 sekunder, 15 sekunder, 30 sekunder, 1 minutt, 5 minutter eller 15 minutter

Neste opp er morgenkaffe. Dette tillegget har et stort potensial for å fremskynde din surfeopplevelse. Det lar deg åpne nettsteder du besøker hver dag når du starter Dolphin. Advarsel: Det lagrer bare fire faner, noe som betyr at det er begrenset til fire av de regelmessig besøkte websidene. Slik fungerer det:

 1. Når du har lastet ned tillegget, sveiper du høyre til venstre på høyre side
 2. Naviger til siden du vil ha last ved oppstart
 3. Trykk på Morgenkaffe-ikonet fra oppgavelinjen (se figur 3 )
 4. Du kan gi nytt navn til nettstedet eller la det være som det er, og deretter trykke på Legg til eller Lagre
 5. Du kan også legge til en side manuelt ved å skrive inn URL og nettstedsnavn
 6. Når som helst kan du trykke på Morgenkaffe, deretter Åpne, og den vil laste inn hver side du har lagret i tillegget i nye faner.
Figur 3

Det er lett å se hvordan dette gjør nettlesingen mer effektiv. Til og med de savveste av myke tastaturetikere vil spare store mengder tid ved å bare trykke et par ganger for å åpne de vanlige sidene.

Nå vil jeg fremheve noen av de innebygde funksjonene i Dolphin. Der hvor Android-nettleseren kommer til kort, plukker Dolphin absolutt slakken i de fleste henseender. Alternativene Bokmerker, Historikk og Mest besøkte i venstre oppgavelinje etterligner det som en stasjonær nettleser - og forretningsbrukere drar absolutt fordel av en stasjonær lignende nettopplevelse på sine mobile enheter.

Følg disse trinnene for å bokmerke en side med Dolphin:

 1. Naviger til siden du ønsker
 2. Sveip venstre mot høyre på venstre side av skjermen
 3. Trykk på stjernen med et plusstegn i nedre venstre hjørne (se figur 4 )
 4. Du kan gi nytt navn til bokmerke eller bruke standard, og deretter trykke på Legg til
Figur 4

Når du åpner den venstre oppgavelinjen, vil den siden bli listet opp sammen med noen forhåndsprogrammerte bokmerker.

Den venstre oppgavelinjen gir deg også tilgang til Dolphin-innstillinger, bevegelser og historie. Bevegelser er en annen flott lagerfunksjon. Når som helst skal du se et gjennomskinnelig ikon nederst til venstre eller nederst til høyre på skjermen med en hånd som strekker en finger. Slik får du tilgang til gester. For å benytte deg av det, må du først lage en gest for en side. La oss bruke TechRepublic som eksempel:

 1. Naviger til TechRepublic
 2. Trykk og hold på URL-adressen i adressefeltet
 3. Trykk på Opprett gest for denne siden
 4. Den vil automatisk vise en 2, så velg Rengjør (med mindre du selvfølgelig vil bruke det)
 5. Tegn hvilken bevegelse du vil bruke (som en hovedtelefon eller et flagg)
 6. Trykk på Ferdig
 7. Du kan enten teste den nye gesten eller klikke Nei takk

Uansett hvilken side du er på, kan du trykke på det ikonet i hjørnet, tegne bevegelsen, og Dolphin navigerer deg til den spesifiserte siden. Hvis du imidlertid vil åpne den i en ny fane, må du sørge for at du åpner en ny fane og angir bevegelsen der.

Alt i alt er denne nettleseren den nærmeste jeg har funnet en stasjonær nettleser. Det er 99 prosent så funksjonelt, og kan i noen henseender øke surfeeffektiviteten enda mer enn en stasjonær nettleser, spesielt med tilleggsprogrammer som er gratis. Dolphin er en fantastisk app for arbeidsintensiv surfing mens du er på farten.

Hvilken nettleser foretrekker du på nettbrettet ditt? Del opplevelsen din i diskusjonstråden nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com