Engasjer kunder med pushvarslingstjenester

Hvis appen din tilbyr nyttig informasjon til kundene dine, kan det være lurt å legge til pushvarsler. En pushvarsling vil varsle kunden din om informasjonen din når informasjonen er mest nødvendig, selv om appen din ikke er aktiv. For eksempel kan en app som oppdaterer lokale trafikkforhold varsle en pendler om en ulykke på veien før hun setter seg inn i bilen sin for å kjøre på jobb om morgenen.

Hvis du vil legge til pushvarsler i appen din, har du to valg. Du kan enten programmere serversidekomponentene selv, eller du kan registrere deg med en leverandør av pushvarsling.

Skyv varslingsserver-siden

Arbeidet på serversiden innebærer å snakke med både Apples Push Notification Service (APNS) og tilbakemeldingstjenesten. Server-komponenten sender en melding på ikke mer enn 256 byte til APNS. Meldings nyttelasten er en JSON-streng med nøkkelverdipar for å vise et varsel, sette et merkenummer på appikonet og spille av en lyd. APNS videresender meldingen til enheten, og varslingstjenesten som kjører i bakgrunnen på enheten vekker appen din om nødvendig for å kjøre i bakgrunnen.

Tilbakemeldingstjenesten forteller komponenten din om kunder som har fjernet appen din fra enhetene sine, slik at du kan slutte å sende meldinger.

Det er tilgjengelige open source-verktøy, for eksempel APNS-PHP, men det er noen få problemer:

 • Båndbredde: Vil du ha båndbredden som støtter sending av meldinger til potensielt millioner av enheter? Å støtte sending av millioner av meldinger til millioner av enheter kan være dyrt med selv den billigste serverleverandøren.
 • Programmer på tvers av plattformer: Hva om appen din kjører på Android-, Blackberry- eller Windows-telefoner? Hvordan sender du varsler til disse enhetene?

Trykk leverandør av varslingstjeneste

Alternativet er en Push Notification-leverandør. Med en god tjenesteleverandør bør du ha den båndbredden du trenger og kunne skyve meldinger til appen din som kjører på alle de populære mobilplattformene. Tjenesteleverandøren vil også ha funksjoner som kundemålretting etter beliggenhet eller noen andre gruppekriterier.

La oss se på to populære tjenesteleverandører av pushvarsling: Urban Airship og PushWoosh. Andre tredjepartsleverandører er også listet opp nedenfor.

Byens luftskip

Urban Airship er et bra sted å starte, ettersom det tilbyr en rekke gode funksjoner som segmenterte meldinger for å målrette forskjellige grupper av brukere, rikt innhold, målretting basert på brukerens beliggenhet ("Geo-location") og rapportering. Den gratis utviklerplanen inkluderer et klientbibliotek, et server-API, segmentert melding, rik push, rapportering, ubegrenset antall apper og varsler til en million enheter.

Urban Airship har også støtte for "abonnement på kiosker" og innkjøp i appen.

Når du legger til en ny app i dashbordet, kan du sjekke normalt 256-byte- og innholdsrikt trykk. Min gjetning er at et rikt innholdspush er et normalt push fra Urban Airship med en URL som inneholder det rikt innholdet for appen å hente når den blir vekket av pushen. Dette kan være en årsak til at du bare kan sende push-innhold med rikelig innhold fra dashbordet.

Push-varsler krever også at appen skal kompileres med en klargjøringsprofil som har et SSL-sertifikat konfigurert for push. Sertifikatets private nøkkel må også installeres på serveren som kommuniserer med APNS, og derfor må du laste opp nøkkelen til skyen Urban Airship.

Klientens SDK inkluderer rapporteringsberegninger som kompletterer Google Analytics-beregningene eller andre beregninger som du bruker.

Urban Airship gjør også en prisverdig innsats for å standardisere det de kaller "godt dytt." I begynnelsen av denne artikkelen er et av deres eksempler på et godt trykk. Et dårlig dytt ville være å varsle en kunde om et salg på et påtrengende tidspunkt, som når kunden legger barna sine i seng. Jeg anbefaler at du sjekker ut hvitbøker fra Urban Airship.

PushWoosh

Den gratis planen fra PushWoosh gir mulighet for opptil ti apper med et ubegrenset antall varsler til en million enheter.

I motsetning til Urban Airship inkluderer ikke gratisplanen et server-API. Varsler må derfor startes fra dashbordet deres. Det er imidlertid en klient-SDK for å registrere appen hos APNS og svare på en pushvarsling.

Geozoner er ikke inkludert i gratisplanen, men det er interessant hvor lite et område en geozone kan være, da den omfatter et område i meter rundt lengdegrad og breddegrad. Jeg kan tenke meg å definere en geozone for hvert varehus i en by. Når du sender et varsel til alle disse geozonene, får alle som har appen din og handler inne i butikkene et varsel.

Andre leverandører

 • mBlox
 • Push Wizard
 • Parse
 • OpenPush
 • Xtify
 • push
 • Push.io
 • AppSales
 • Appoxee
 • Moblico

Parse lar deg bruke e-post til å sende pushvarsler. De integrerte varslingstjenesten deres med e-posttjenester, MailGun, MailChimp og SendGrid.

Konklusjon

Denne artikkelen skal hjelpe deg med å komme i gang med evalueringen av de forskjellige leverandørene av pushvarslingstjenester der ute. Det er opp til deg å sammenligne tjenester grundig og finne den med den beste planen og funksjonene som passer best til appens krav.

Du bør også bruke beregninger for å følge med på effektiviteten til varslene dine. Du kan bruke enten en tjeneste som Google Analytics eller leverandørens egen tjeneste, forutsatt at den er inkludert i planen du velger.

Les også:

 • Etter ActiveSync: Konfigurer iOS-enheten din for å synkronisere med Google Mail, Kalender og Kontakter
 • Fordelene ved å bruke designmønstre i iOS-utvikling
 • Utvikle iOS-appene dine, ellers vil de dø i naturen

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com