Åtte grunner til at arbeidere hater CIO - og hvordan de kan vinne dem tilbake

Spenning mellom sluttbrukere og IT-avdelingen er ikke et nytt fenomen, og takket være økende forbruk av teknologi kombinert med økt press for IT-ansatte å gjøre mer med mindre, er det ikke en som viser tegn til å redusere noe snart.

CIOs bør unngå å skyve teknologi på sluttbrukere, eller de kan godt finne at sluttbrukerne skyver tilbake Photo: Shutterstock

Som sjef for IT-avdelingen kan CIO finne mye negativitet i personalet rettet mot dem. Situasjonen er imidlertid ikke uopprettelig. silicon.com har avrundet de viktigste grunnene til at sluttbrukere blir lei av CIO - sammen med hva de skal gjøre med det.

1. Alle tror de er en ekspert

Forbruk av teknologi betyr at de fleste ansatte tror de vet hva de snakker om når det gjelder IT - og etterlater CIO større forventninger og potensielt større motstand fra sluttbrukere hvis de ikke er enige i beslutninger som tas om IT-infrastruktur.

"Folk forstår teknologien mer, og de vil ha meninger, men en god CIO vil ønske det velkommen og vil ha fora for å la folk dele sine tanker og perspektiver, " sa Vicky Maxwell Davies, co-leder for CIO-praksis og partner ved utøvende headhunters Boyden.

CIO-er bør unngå å skyve ut teknologi uten å ta hensyn til sluttbrukernes synspunkter - ellers risikerer de å se arbeidere skyve tilbake.

"Hvis brukerne føler at de ikke blir hørt, vil det absolutt føre til spenning, " sa Maxwell Davies til silicon.com.

2. Alle vil være som Apple

Takket være Apple og Google, virker teknologien lett. Brinley Platts, styreleder for utøvende coachingorganisasjon CIO Development, sa til silicon.com at fordi folk kan laste ned apper direkte til telefonen på få sekunder, forstår de ikke hvorfor enterprise IT fremstår så tregt.

"De sier:" Jeg vil ha denne kjappe, lille løsningen her. Du sier nei, du kan ikke gjøre det, du må vente i seks måneder, det må ha dette og det og være litt mer robust, men jeg vil bare ha noe raskt ', og enterprise IT har tradisjonelt ikke vært i stand til å svare på denne typen forespørsler, "sa han.

Sluttbrukere aner ikke hva som kreves for at Apple-økosystemet skal fungere så smidig, og dette fører til urealistiske forventninger, ifølge Platts.

"For å laste ned en app på 59 sekunder og betale 59p for den, og få den til å fungere med en gang hver gang, støtter en enorm mengde skikkelig solid, nedtrykket prosjektering dette, som er helt usynlig for iPhone-brukeren, " han sa.

CIO-er må enten bli bedre på ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com