Egypt: Kan outsourcing overleve disse turbulente hendelsene?

Hendelser har utfoldet seg raskt i gatene i Kairo. Når landet føler seg vei mot en ny politisk fremtid, spør globale firmaer med virksomhet i Egypt hva opprøret betyr for dem og for offshoring generelt, sier Paul Morrison.

Det siste tiåret har Egypt steget opp de globale outsourcing-ligatabellene. Strategisk plassert mellom Europa og Asia, med en stor, ung, utdannet befolkning, har den tilbudt fruktbar jord for over 100 multinasjonale selskaper som Infosys, Oracle og Vodafone.

Men med steinene og tåregassen som fortsatt flyr, står globale outsourcers og bakkontorer som opererer i Egypt overfor en krise - i det som er eufemistisk kjent som forretningskontinuitet. Kort sagt, kan globale selskaper holde datasentrene, kundesentrene og servicesentrene åpne for virksomhet, og hvis ikke, hva neste?

De to grunnlagene for global tjenestelevering er mennesker og infrastruktur. Med millioner som trener sine demokratiske muskler på gatene i Kairo, er mange ansatte enten uvillige eller ikke i stand til å komme i arbeid.

Den egyptiske regjeringens forstyrrelse av komm

Samtidig med at regjeringen snudde over på internett og mobilkommunikasjon, har grunnleggende kontorteknologier blitt forstyrret - selv om eldre teknologier som telefon- og VPN-linjer forblir intakte.

Omveltningen i Egypt og Mubarak-regimets svar på det har allerede hatt en dramatisk innvirkning på egyptisk outsourcing
Foto: Globaltechfirm

Denne forstyrrelsen har allerede hatt en dramatisk innvirkning på Egypts outsourcing- og teknologisamfunn. Katastrofe- og kontinuitetsplaner er i full gang, og selv om de fremdeles er åpne for virksomhet, er prioriteringen å holde de ansatte trygge og dirigere kritisk arbeid til andre land. Vodafone er rapportert å ha dirigert en rekke aktiviteter tilbake til Storbritannia.

Microsoft har omdirigert call-center-arbeid ut av landet. HP ber personalet jobbe hjemmefra. Wipro og Infosys har evakuert sine indiske statsborgere. Globalt IT, call center og backoffice-arbeid har grunnleggende krav til sikkerhet og infrastruktur for å fungere, og for øyeblikket kan ikke Egypt gi dem.

For å fortelle om denne situasjonen er kritisk for outsourcing og kontor i Egypt, er hovedspørsmålet varighet. For tiden er krisen en av kortsiktig forretningskontinuitet. Merke Egypt kan være noe plettet, men ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com