Editor's Notebook: Hva CIO virkelig står for ...

I går kveld ble avdukingen av den femte årlige silicon.com CIO50 i et eksklusivt mottak spekket med de øverste CIO-ene som jobber i Storbritannia i dag.

Hvert år feirer CIO50 de mest innflytelsesrike og effektive CIOene i Storbritannia fra både offentlig og privat sektor. Siden listen er satt sammen av stemmene fra CIOs seg selv, er CIO50 virkelig et unikt mål på statusen til disse execs i deres eget samfunn.

Det var en flott kveld deltatt av mange av CIOs på listen - se opp for bilder og video fra kvelden, som snart kommer. For CIO-erne var det en stor sjanse til å innhente gamle venner og ta noen nye, og for oss en uvurderlig mulighet til å tilbringe en kveld på møte med lederne som tar de store teknologibeslutningene i dag.

Jeg var veldig glad for at Jos Creese, CIO ved Hampshire County Council, toppet listen i år. Det er første gang nummer én på listen er tatt av en CIO som jobber i lokale myndigheter.

Silicon.com CIO50 er et unikt mål på statusen til disse execs i deres eget samfunn. Foto: Chris Beaumont / CBS Interactive

Tidligere vinnere har kommet fra sentrale myndigheter og store merker som British Airways, Network Rail og Royal Mail.

Jeg tror det å ha en vinner fra lokale myndigheter sender en flott melding - at innovasjon og dyktighet er noe lokale myndigheter kan strebe etter like mye som de største organisasjonene.

Det er gode nyheter og viktig for oss alle. Det er lokale myndigheter som vi alle sammen har med å gjøre, og det er i kommunene at smart bruk av teknologi har det største potensialet for å forbedre alles opplevelse av offentlig sektor.

Som alltid på CIO50, ble jeg rammet av hvor mange forskjellige roller CIO har å fylle. Mens de fleste ser jeg i CIO som stående for informasjon, kan det på en gitt dag like gjerne stå for innovasjon, inspirasjon, uforstyrrende eller ideer. På en dårlig dag kan jeg i CIO stå for utålmodig, impetuøs eller umulig. Men det er derfor rollen som CIO er så interessant - på sitt beste kombinerer den et stort utvalg av roller under en stilling.

Og det er derfor CIO - og CIO50 - er så viktig for silicon.com, og skriver som vi gjør om det fascinerende skjæringspunktet mellom teknologi og virksomhet. Så gratulerer igjen til alle som har laget listen. Du kan lese mye mer om det i CIO50 2011 spesialrapporten.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com